Čas izziva

Tedenski horoskop: Na trenutke vam bo prekipelo

W.Y.
10. 10. 2016, 06.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

V tednu, ki je pred nami, bomo imeli dovolj nakopičenih laži, sprenevedanja, neumnosti in poskusov speljevanja na napačno pot, marsikdo se bo uprl in iskal svojo pot.

Profimedia
V tem tednu bo vse bolj prisotna ideja, da moramo ukrepati kar sami, brez čakanja na druge.

Merkur, ta čas zelo hiter in pripravljen na sprejemanje najrazličnejših informacij in izzivov, nas bo silil v razreševanje nesporazumov, česar pa ne bomo počeli mirno, prej je verjeti, da nam bo na trenutke prekipelo. Sicer pa bo mogoče opaziti tudi poskuse novih pristopov z malo drugačnim dogovorom, kot so poti in načini, ki smo jih vajeni; za ideje, namenjene izboljšanju odnosov in sveta nasploh, bo prostora veliko, del populacije, ki sporov ne mara, namreč ni majhen. V tem tednu bo vse bolj prisotna ideja, da moramo ukrepati kar sami, brez čakanja na druge. Polna luna se bo v nedeljo dopolnila v znamenju Ovna, ki tudi govori o jazu, planetarne energije naslednjega tedna pa bodo povsem v skladu in bodo polne konstruktivnega in vedrega pogleda naprej.

Horoskop za teden od 10. do 17. 10. 2016 

OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)

Potrebnega bo nekaj več razmisleka o potezah kot običajno, pa se bo vse izteklo povsem v redu. Še vedno ste prepričani, da vas nič ne sme ustaviti, čez težave greste kot z valjarjem. Dobro, potem se je morda treba še zagovarjati, a kaj bi tisto. Vsekakor je ta teden možnost, da sami porušite, kar ste zgradili, zelo velika, poteze in besede bodo prehitre. V ljubezni prihaja do nekega popuščanja, možnosti za bolj mirno plovbo je dovolj, le ročno zavoro malo zategnite, kadar vam kaj dvigne pritisk.

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)

Če vam v kakem poslu ne gre najbolje, postanete nestrpni in živčni, kot da bi bil svet odvisen od vas in vaših sposobnosti. V službi boste denimo delali več kot prej, da bi nadoknadili zaostanek ali rešili probleme, ki so jih povzročili drugi. Posel mora iti naprej, boste rekli ob tem. V financah se kaže možnost nenadnega denarja, a tudi nevarnost, da ta takoj poide. Pazite na notranji mir, poskrbite za dovolj spanja, predvsem v drugi polovici tedna.

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)

V odnosih bo prišlo do kratkega stika, zanašanje na druge vam ne bo koristilo; morda vas celo razočara partner ali pa kdo drug, ki vam je blizu. Tudi če boste ta teden iskali podporo pri drugih ali v javnosti, to ne bo šlo najbolje, verjetno bodo imeli več opraviti s seboj, kot da bi se posvečali vam. V ljubezni se kaže veliko pogovora, malo bo morda motil egoizem ene od strani, morda hvalisanje, pod črto pa se boste imeli dobro. V financah se bojte prevelikih apetitov.

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)

Veliko vam bo pomenilo mnenje drugih, zlasti tistih, od katerih ste odvisni, na primer v službi ali na uradu. Zaradi notranje napetosti bo vaša storilnost manjša, a kaj, ko se trenjem včasih ne da izogniti; tudi v takih razmerah se je treba znajti, in četudi je to včasih izredno težko, je nujno tu in tam izklopiti čustva. V ljubezni bo zanimivo, nekaj moti, a vam gre kljub temu kar dobro, morda se služba vsiljuje ravno tedaj, ko se želite bolj posvetiti domačim.

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)

Veliko dela boste imeli z drugimi, z njihovimi željami, težavami, pričakovanji. Pri financah bodite zelo previdni, preden kaj obljubite, sicer pa ni videti, da bi v tem tednu utrpeli kako škodo. V ljubezni Saturn dela red, šlo bo zares, blefiranje se ne bo dobro izteklo. A tudi z resnimi toni ni nič narobe – če drugega ne, bo v kozarcih vsaj čisto vino … V službi se kaže nekakšno priznanje, veliko lepih besed, kar pa ne bo prineslo denarja.

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)

Od drugih boste veliko pričakovali, a malo dobili. Višja sila, bodo rekli, ko vam bodo odrekli pomoč. Če bi bili bolj prilagodljivi, bi obrnili ploščo in naredili po svoje, a kaj, ko vam je veliko bližje razglabljanje o tem, le zakaj so to storili, kaj ste jim naredili, kdo je kriv in podobno. V ljubezni bo veliko strasti in tudi sicer bo toplo, se pa zna kaj skrhati zaradi nečesa, kar se je zgodilo že zdavnaj. Posebej pa je treba paziti pri izjavah, saj so občutljivi tudi drugi, ne samo vi.

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)

S komunikacijo boste imeli v tem tednu težave. V prometu bodo zastoji ali pa se bo zgodila okvara, kratka potovanja ne bodo uspešna; morda bi bilo bolje v ogenj poslati druge. V primeru večjih težav samo počakajte na boljši trenutek, pa bo šlo, takih bo v naslednjih tednih dovolj. V srčnih zadevah so možne konfrontacije, lahko pride tudi do škode, če besed ne boste nadzorovali. Saj ne, da bi bilo kaj hudo narobe, a popravljanje storjenega se lahko zavleče povsem po nepotrebnem. 

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)

Čas, ko je gruča planetov v Tehtnici, za vas nikoli ne more biti dober, in tudi če škorpijoni ne slovite po občutljivi plati (predvsem pa je ne izkazujete), bo ta teden prisotna bolj kot navadno in bolj, kot bi si želeli. V poslih bodo šle nekatere stvari kar po svoje, a se ne bo izteklo slabo, le težnja po nadzoru bo v tem času malo trpela; tu in tam lahko kaj tudi prepustite toku, ali ne? V ljubezni bo nekaj idealiziranja ali pa nesporazumi, le jasnega bo bolj malo …

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)

Finančne zadeve vam pridejo bolj do živega kot marsikomu drugemu, z nekaj preudarnosti pa se vse lahko izteče dobro, če le ne boste komplicirali ali preveč filozofirali, temveč poslušali nasvete in prepustili, da se stvari uravnajo tako, kot kaže, da je dobro. Sicer pa denar po malem kar prihaja in ga dovolj bo za sproti, hudega ne bi smelo biti. V partnerstvu boste zazrti v prihodnost, trenutne in sprotne zadeve pa vas bodo ali dolgočasile ali pa vam kravžljale živce.

KOZOROG (od 22. 12. do 20.1.)

Najbolj delavni in učinkoviti ste med vsemi, nemir vas žene v delo in akcijo, drugi zaostajajo za vami in se skrivajo za vašimi uspehi. To vam seveda godi, če le imate dovolj energije za vse. Kompromisi vas v tem tednu ne bodo zanimali, tudi če bi imeli od njih korist; dogovarjanje vam jemlje preveč časa. V srčnih zadevah se kaže želja po lepem in po sodelovanju, zelo veliko vam po pomenil prijateljski in podpirajoč odnos. V partnerstvu bo nekaj motilo, a ne boste imeli časa za spopadanje še na tej fronti.

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

Vaša zbranost bo malo popustila, kot da bi vam preteklih nekaj mesecev pobralo večino energije. V prvih dneh boste zelo dobro razumeli, kaj želijo in čutijo drugi, in boste poskusili doseči kaj dobrega za vse. V srčnih zadevah ste bili morda malo preveč ignorantski, zdaj se to obrača proti vam. V financah se bo nekaj izteklo bolje, kot ste si mislili, nečesa verjetno ne bo treba plačati. Po drugi strani pazite na stroške, tudi na zelo majhne.

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)

Veliko lepih načrtov imate, a tudi veliko informacij, zakaj vse bo treba z njimi še počakati. V službi imate odgovornosti in čutite pritisk, kaj vse je treba narediti, pomoči pri tem pa bo bolj malo. V ljubezni bo prevladovalo načelo vroče – hladno, a večjih zapletov ni videti. V zakonu ali stalnem partnerstvu bodo veli ugodnejši vetrovi, le pri izjavah malo pazite, da vas ne bi doletelo kaj nepričakovanega. Otroci bi znali biti s svojo drugačnostjo in upiranjem v tem tednu prava pokora.

PREMIKI V TEM TEDNU

Sonce bo prišlo od 17°04 do točno 24° Tehtnice.  

Merkur bo ta teden prišel od 4°23 do 16°30 Tehtnice.

Venera bo prišla od 19°53 do 28°23 Škorpijona.

Mars bo prišel od 8°27 do 13°17 Kozoroga.

Jupiter bo prišel od 6°34 do 8°03 Tehtnice.

Saturn bo prišel od 12°18 do 12°55 Strelca.

Uran bo retrogradno prišel od 22°43 do 22°26 Ovna.

Neptun bo šel retrogradno po Ribah, tokrat od 9°41 do 9°33.

Pluton bo šel počasi od 14°58 do 15°01 Kozoroga. 

Luna bo 10. 10. vstopila v Vodnarja, 12. 10. v Ribi, 14. 10. v Ovna in 16. 10. v Bika.

Polna luna bo na nebu v nedeljo, 16. 10., ob 6.22 na 23°14 Ovna.