Astro

Tedenski horoskop: Precej bomo gledali na uro

w.y.
3. 10. 2016, 11.38
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Svet se bo ta teden ubadal z dogovori, ki niso bili sklenjeni, ko je bil čas, in je marsikaj zamujenega. Iskanje odgovornih je jalovo početje, saj odgovornosti ne prevzema nihče več.

profimedia

Pretiravanje zaradi napetega odnosa med Soncem in Jupitrom na eni ter Marsom na drugi strani se lahko kaže na veliko načinov, na primer kot razpad nekega partnerstva ali v telesu, morda tudi kot hipna eskalacija napetosti in odprt konflikt, ki pa ne bo imel dolge sape.

V horoskopih posameznikov se to lahko kaže na različnih področjih, a se česa hudega (razen ko gre za podobne položaje kot v rojstni karti posameznika) ni nadejati. V drugi polovici tedna bo večinoma minilo. Pri dogovarjanjih bomo gledali na uro, kot da bila hitrost kako merilo. Težnja po trdnih rezultatih našega početja bo večja kot zadnje čase, možnost, da bi to uresničili, pa tudi. 

Horoskop za teden od 3. do 10. 10. 2016

OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)

V službi bo zanimivo, ne pa tudi prijetno. Pritiski bodo še vedno veliki, nesporazumi pa tudi – ne bo se najbolje vedelo, kdo pije in kdo plača. Timsko delo lahko prinese veliko slabe volje, samodisciplina vseh strani je nujna, da se stvar obvaruje pred razpadom ... V ljubezni bo veliko lepih besed, tudi precej drame. Načrtovanje skupne zveze ali pa naraščaja se bo izkazalo za preuranjeno. V financah se kaže nenadna sreča, lepo bi bilo, da ne bi bila samo enkratna. 

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)

Če ste v dobrih odnosih z drugimi ali če dobro delujete v timu, bo ta teden zelo uspešen. Celo o možnem razvoju v prihodnje bo tekla beseda, čeprav je to še precej v oblakih. V ljubezni in zakonu se boste počutili varne in sprejete, le ne filozofirajte preveč. Za kredite in investicije čas še ni dober, počakajte nekaj tednov, če se le da. Ta teden boste nekaj naredili čisto po svoje. Pri morebitnem pospravljanju boste skoraj izgubili živce, ker se vam bo rezultat zdel nedosegljiv. 

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)

Tudi če ste še vedno na dobri poti, energični v svojih prizadevanjih in prepričani v svoj prav, pa vas bodo tokrat nekoliko stisnile finance. Ne toliko vaše lastne, temveč situacija okoli vas ali pa skupne finance, naložbe, zavarovalnina, ki je ne bo, grožnja izvršbe ali kaj podobnega. Ohranite mirno kri, vse se bo postavilo na svoje mesto. V ljubezni so možni odkloni v eno in drugo smer, izmenoma bo enkrat vse super, potem pa tema ali pa obup – do naslednjič. 

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)

Vaše prizadevanje za dogovor bo uplahnilo, ker druga stran ne bo za to ali pa bo postavljala na nož tudi manj pomembne teme, kot bi se želela prepirati. Tudi razhod v tem tednu ne bi bil nič nenavadnega, vpleten je dejavnik pretiravanja in tudi nepopuščanja. Neko prijateljstvo vas bo izvleklo iz teme, kot bi bilo naročeno. V srčnih zadevah bo pestro, ne prevroče, vseeno pa se boste počutili sprejeti in varni. V financah bo manj napetosti kot prej, čeprav varčevanje še vedno šteje. 

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)

Ustvarjalnega naboja vam ne bo zmanjkalo, čeprav bodo stvari potekale nekako počasi ali pa zelo kontrolirano, saj tudi navodila, kaj naj bi sploh počeli, ne bodo čisto jasna. V ljubezni bo čas za resne (in uspešne) pogovore ali pa bo v vaše življenje prišel nekdo, ki ga že dolgo poznate. Srčne zadeve boste jemali zelo resno in imeli do druge strani odgovoren odnos. Pot, razvoj in probleme svojih otrok boste imeli stalno pred očmi in ničesar ne boste prepuščali naključju. 

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)

V tem tednu bo manj stresno in utrujajoče kot v prejšnjih, marsikaj boste lahko spremenili na bolje, na primer dogovore ali odnose. Le v ljubezni se energičnost in prepričanost vase ne bo obnesla, saj bo druga stran gledala stran ali pa se obotavljala; morda se ji boste zdeli prenaporni oziroma prezahtevni. Videti je različna vzdrževalna opravila, ki jih boste sistematično porazdelili v prihajajoče tedne brez panike in s pričakovanjem koristi. 

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)

Večkrat se boste vprašali, koliko je vaš prispevek vreden v resnici, saj boste prejeli precej nasprotujoče si informacije. Veliko boste razmišljali o tem, da bi stvarem prišli do dna, šele konec tedna se vam bo posvetilo. Denar bo prihajal in odhajal, za sprotno uporabo ga bo dovolj, za kaj več pa ne; želje bo treba malo prilagoditi … V odnosih z domačimi lahko ta teden pride do nepotrebnih pretiravanj ene ali pa druge strani. V zakonu bodo prehitre besede, vsaj v prvi polovici tedna. 

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)

V tem tednu se boste veliko preveč ukvarjali s seboj. Kot da bi bilo tudi tisto, kar ste že dobro opravili in za to celo dobili priznanje, pod vprašajem. Subtilni boste, dojemljivi in zelo občutljivi, nekako tako, kot bi po svetu hodili z radarjem, ki zaznava vse ... Ne merite svoje uspešnosti z denarjem, ki ga prejemate, saj za neugodno situacijo v družbi niste odgovorni vi, ampak drugi. V prvi polovici tedna bo v srčnih zadevah vse lepo, pozneje pa vas bodo bolj zanimale druge stvari. 

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)

Teden rahle upočasnitve je pred vami, za njim pa teden, ko boste vse nadoknadili. »Počasi do uspeha« je vodilo, ki ga ne marate najbolj, toda tokrat se bo izkazalo za edino možno. Po malem boste utrujeni od vsega, dobro se naspite ali se posvetite meditaciji ali pa pojdite pogosteje v gozd in naravo. Pazite na finance, predvsem odhodke! Če se bosta v tem tednu prepletali poslovnost in ljubezen, bo prišlo do kratkega stika. 

KOZOROG (od 22. 12. do 20.1.)

V prvi polovici tedna se boste kozorogi nekoliko potegnili nazaj, premislili o vsem skupaj in si mirno začrtali nove korake. Potem boste stopili naprej bolj strumno in prepričano. Za načrtovanje in prijateljske stike kot tudi za pridobivanje podpore od vplivnih ljudi je teden več kot odličen. Srčne zadeve bodo tokrat tekle dobro, kot da bi bil to čisto ločen del vašega življenja – brez napak, nesreče, kratkih stikov … Želeli si boste, da bi bilo pogosteje tako. 

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

Trepljanje po rami ne bo dovolj, zdelo se vam bo, da si zaslužite več, vse bolj jasno pa tudi postaja, da kriteriji, ki smo jih bili pri takih rečeh navajeni, ne držijo več ... Vaša vizija je jasna, a kaj, ko se zdi tako oddaljena in nedosegljiva. Neko staro prijateljstvo se bo izkazalo za zelo koristno. V srčnih zadevah bo manjši zastoj, nekaj ne bo šlo v redu, toda pustite času, da napravi svoje. Morebitna nova »ljubezen« bo tokrat bolj kratke sape.

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)

Kot kaže, napetosti pojenjujejo, čeprav zelo počasi. Še vedno vsi – tudi vi sami – pričakujete od sebe preveč. V tem tednu boste prejeli nekaj informacij, ki bodo pomenile izboljšanje ali pa razbremenitev, čeprav verjetno ne takoj. Neka vaša poslovna zveza se bo izgubila, ne bo koristi, ko bi morala biti. Podporo boste prejemali bolj počasi ali pa po malem. Neki denar se bo naenkrat pojavil ali pa bo nenadoma izpuhtel, k sreči ne toliko, da bi vas to ogrozilo.   

Premiki v tem tednu 

Sonce bo prišlo od 10°10 do 17°04 Tehtnice.  

Merkur bo ta teden že običajno hiter, prišel bo od 23°17 Device do 4°23 Tehtnice, v katero bo vstopil 7.10.

Venera bo prišla od 11°22 do 19°53 Škorpijona.

Mars bo prišel od 3°42 do 8°27 Kozoroga.

Jupiter bo prišel od 5°03 do 6°34 Tehtnice.

Saturn bo prišel od 11°45 do 12°18 Strelca.

Uran bo retrogradno prišel od 23°00 do 22°43 Ovna.

Neptun bo šel retrogradno po Ribah, tokrat od 9°50 do 9°41.

Pluton bo šel počasi direktno od 14°56 do 14°58 Kozoroga. 

Luna bo 5. 10. vstopila v Strelca in 7. 10. v Kozoroga.

Prvi krajec bo na nebu v nedeljo, 9. 10., ob 6.32 na 16°19 Kozoroga.