Astro

Tedenski horoskop: Čas, da končamo zavlačevanje

w.y.
25. 9. 2016, 06.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

V tem tednu bodo na nebu prevladovale ugodne energije, saj je poleg neprijetnega T-kvadrata, na katerega smo se že navadili in ne bo prinesel česa posebno slabega, česar ne bi že poznali, med planeti videti veliko dobrih povezav.

Arhiv Svet24

Tako Uran prinaša dobre možnosti vsem tistim, ki si upajo, predstavljene bodo novosti in izumi, tudi posamezniki bodo našli kake odlične rešitve; Sonce in Jupiter bosta družno omogočala dogovarjanje in sožitje, le da bo to v prvi polovici tedna še moteno z Marsovim konfliktnim značajem, od tu do pretiravanja pa ni daleč; tudi Pluton se obrača na mestu, le da tega še ne bomo zaznali, možen pa je princip "če želimo, lahko dosežemo vse".

Merkur še ni dovolj hiter, da bi bili že varni pred njegovimi 'vragolijami', a bo to že naslednji teden bistveno drugače, in ker bo tedaj na nebu tudi prvi krajec, se nabrusimo na nove aktivnosti, začetek česa pomembnega, skratka lahko bomo pozabili na čakanje in zavlačevanje.

Horoskop za teden od 26. 9. do 3. 10. 2016

OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)

Merkur se še ni niti dobro ogrel, a Ovni že delate s polno paro. Kot navadno hočete tudi zdaj biti pred drugimi, ki se še obotavljajo ali pa ugotavljajo, katera pot bi bila prava. Za finančne operacije so energije v zraku ugodne, izkoristite ugoden veter. V ljubezni se bo stanje ves čas spreminjalo, zaželeli si boste več stabilnosti, da bi se lahko posvetili drugim zadevam. Zna biti, da se na koga v okolice ne boste mogli zanesti, ker bo preveč površen.

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)

Da bi vam vse steklo, se boste opremili s kopico informacij in očarali drugo stran. Malo bo motila kopica dela, morda boste delali še namesto koga drugega, ki ga ne bo. V drugi polovici tedna bo glede tega bolje, zadeve se bodo spet postavile na rutinsko raven. V srčnih zadevah nekaj miru in morda celo sreče, kot neke vrste pribežališče pred stresi vsakdana. V zakonu piha ugoden veter, lahko se celo česa lotita skupaj, še posebej, če gre za neko znanje, dokumente, pravne zadeve ali potovanja.

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)

Ker se je Merkur pred dnevi obrnil naprej po svoji poti, boste Dvojčki med prvimi, ki boste spet potegnili voz. Neke vrste posrednik boste, bo pa prisotnih tudi precej odgovornosti, razmišljali boste o tem, da bi prevzel kdo drugi, vsi pa se bodo čudili, češ kaj vam je. Neko prijateljstvo vam bo prišlo zelo prav, znalo bi se odraziti na projektih ali pa pri financah. V ljubezni najprej navdušenje, po nekaj dneh pa malo bolj realna, a še vedno dobra slika.

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)

Nakopičenih nalog se boste lotili s presenetljivo lahkoto ter v kratkem času opravili toliko dela, da vam bodo drugi kar zavidali. Tudi vseh vrst dogovorov se ne bojte, odlično vam bo šlo in prepričljivi boste, dobro pa boste poskrbeli tudi zase. V ljubezni je videti dober veter, nova ljubezen ali pa poglobitev oziroma utrditev obstoječe, morda razmišljanje o zakonu ali pa o naraščaju, vsekakor je lepo videti. V službi neka nenadna priložnost, bo pa zanjo treba hitro reagirati.

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)

Levi boste v tem tednu bolj glasni kot navadno, obenem pa vsaj v prvih dneh tudi hudo občutljivi na vse okoli sebe. Marsova povezava z Jupitrom in Soncem v Tehtnici lahko prinese kak večji prepir, brez drame ta teden seveda ne bo šlo, kaže pa, da se bo v drugi polovici vse izteklo dobro za vas. V ljubezni veliko lepih rožic še ni videti, bo pa v drugi polovici tedna bolj mirno, tudi sklenitev premirja je možna, če je potrebna. Denarnica po malem pušča, dobro jo preglejte, kje.

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)

Merkurjev položaj ni najboljši, v tednu ali dveh vam bo veliko bolj koristil kot zdaj. Opažate, da so odnosi (vključno z vašim odnosom do drugih in do sebe) drugačni kot prej, bolj sproščeno se boste lotevali nalog. V ljubezni konstruktivnost in odločnost, pri tem pa si ne boste dovolili pritiskov ali izsiljevanja, vse boste gledali skozi prizmo 'višjih ciljev'. Možen je neki denar s strani, morda kaj za nazaj ali pa kak dobitek, ki ga niste pričakovali.

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)

Sonce in Jupiter sta se srečala v vašem znamenju in vam prinašata velike možnosti, dobre okoliščine, morda celo srečo. Ni pa se dobro zanašati nanju, češ zdaj bo šlo samo od sebe; bogovi niso pripravljeni delati namesto nas ... Če boste šli v skladu s politiko malih korakov in seveda dobro planirali, potem ni noben cilj predaleč ali previsoko. V nekaj tednih, predvsem po Merkurjevem prihodu v vaše znamenje bo vse steklo kot po olju.

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)

Marsov prestop v Kozoroga je za vas precej ugodna okoliščina, saj vam prinaša moč, učinkovitost in večje možnosti kot prej, predvsem zaradi povezovalne vloge z drugimi in pa nuje po spremembah in prilagajanju. Ker nikoli ni vse samo lepo, Škorpijoni v prihodnjih petih tednih bolj kot navadno pazite v prometu, pa tudi jezik bi bilo dobro imeti bolj na vajetih. Če imate v ljubezni namen kaj zamegliti ali zblefirati, boljšega časa od tega tedna kmalu ne bo več ...

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)

Vaša vladar Jupiter in Sonce se ta teden srečata na nebu, po vsem sodeč bi to morali biti odlično za Strelce, a kaj, ko njune povezave prinašajo tudi možnost pretiravanja, zanašanja (na koga ali na kaj), nemara tudi kak spregled pomembnega opozorila. Vsekakor velja paziti, boljša pa bo za vas druga polovica tedna od prve. Venerino gibanje in povezave z drugimi planeti bi znale prinesti kako skrito ljubezen ali vsaj poglede in kako sporočilce ...

KOZOROG (od 22. 12. do 20.1.)

Mars že v torek pride k vam v goste, tu bo do 9. novembra, v tem času pa imate možnost prebiti marsikatero pregrado, začeti kaj novega (na svoje?), izboriti se za svoje cilje in korist in še marsikaj, le pogumni bodite. Vprašanje pa se postavlja, ali boste katero od teh bremen razdelili tudi med druge ali pa vas bo spet premagala vaša stara deviza "Vse sam. Bom že kako." V službi bo nekaj videti lepše, kot pa je res. Tudi do spora lahko pride.

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

Vaš vladar Uran vam omogoča prilagoditev vsaki situaciji, v kateri se boste znašli, v hipu lahko osvojite veliko pomembnih korakov, če le ne vztrajate na svojem. Res pa je tudi, da samo s pametjo ne bo šlo, tudi rokave bo treba zasukati in si nemara celo umazati roke. V ljubezenskih odnosih je v tem tednu precej megle, ne odločajte se zdaj o čem pomembnem, znalo bi vam biti žal zaradi tega prehitevanja.

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)

Uran in Pluton, ki sta nekakšna izhoda iz nakopičenih napetosti tega tedna, imata dobre povezave in se vam lahko vse izteče po sreči. Ne postanite pa ob tem samozadovoljni ali prehitri v ocenah in dejanjih, v tem tednu vas to lahko veliko stane. Marsov prehod v Kozoroga za vas pomeni pogled naprej, vendar poskrbite, da ne bo ostalo preveč zaostalih nalog. Če bo v kakem trenutku financam kazalo še tako dobro, se ne pustite premagati evforiji.

Premiki v tem tednu

Sonce bo prišlo od 3°17 do 10°10 Tehtnice.

Merkur bo razmeroma hitro pridobil svojo običajno hitrost, njegovo neugodno delovanje je za nekaj časa mimo; sicer po bo prišel od 15°57 do 23°17 Device.

Venera bo prišla od 2°51 do 11°22 Škorpijona.

Mars bo prišel od 29°06 Strelca do 3°42 Kozoroga, v katerega bo vstopil 27. 9.

Jupiter bo prišel od 3°32 do 5°03 Tehtnice.

Saturn bo prišel od 11°16 do 11°45 Strelca.

Uran bo retrogradno prišel od 23°16 do 23°00 Ovna.

Neptun bo šel retrogradno po Ribah, tokrat od točno 10° do 9°50.

Pluton se bo obrnil v direktno smer, a bo ves teden še na istem mestu, na 14°55 Kozoroga.

Luna bo 27. 9. vstopila v Devico, 30. 9. v Tehtnico in 2. 10. v Škorpijona.

Mlaj bo na nebu v soboto, 1. 10., ob 2.11 na 8°15 Tehtnice.