Znamenje meseca

Vsa lepota tehtnic

bj
25. 9. 2016, 17.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Element tehtnice je zrak, ljudje, rojeni v tem znamenju, pa čutijo zelo močno potrebo po doseganju popolnosti in harmonije v sebi ter v stiku z drugimi.

dreamstime
Tehtnice niso skope in prav rade trošijo denar za skrite strasti, kot so umetnine, plošče, knjige, kozmetika …

Ko spoznate to idealno bitje, vas najbolj preseneti njen talent za popolno razporeditev svoje energije in časa. Morda jo boste opazovali pozno ponoči, kako s prijatelji spremlja najpomembnejši kulturni dogodek sezone, popoldne, ko se v parku igra s svojimi, nedvomno lepo urejenimi otroki, ali pa zgodaj zjutraj, ko z nasmehom in lahkim korakom med prvimi vstopa v svojo pisarno. A kaj imajo ti trenutki skupnega?

Tehtnica je edino nebesno znamenje, ki predstavlja neživo stvar.

V vsakem trenutku, tako med gospodinjskimi opravili kot med pripravami za najbolj svečan večer, je naša tehtnica brezhibno elegantna, nadišavljena, sveža in z urejeno pričesko, oblečena po zadnji modi, predvsem pa vedno prijazna.

Zlata sredina

Tipična izjava ali misel tehtnice "Neurejenost ne spada v moje življenje, nered je zame greh."

V družbi prijateljev in znancev navadno izstopa, saj je obdarjena s smislom za humor, igralskim talentom, zna poiskati tolažilne besede in je v kritičnih situacijah sposobna prevzeti odgovornost nase. Tehtnica je tista prekrasna dama, ki nikoli ne zamuja, in tisti dobro vzgojeni moški, ki se nikoli ne pojavi v gosteh brez šopka rož in prgišča dobro izbranih komplimentov, s katerimi osvoji vsako gostiteljico. Tehtnica se zna veseliti in zabavati, vendar nikoli ne pozabi občutka za pravo mero. »Zlata sredina« je njena življenjska modrost, ki jo ljudje iz njene okolice najbolj spoštujejo in cenijo.

Kdor poskuša izkoristiti njeno ljubeznivost, bo naletel na hladen pogled.

Zelo veliko ji pomeni družbeni ugled, javno mnenje pa zanjo predstavlja potrditev temeljnih človekovih načel: govoriti resnico, biti vljuden, plemenit in pravičen. Kdor poskuša izkoristiti njeno ljubeznivost, bo naletel na hladen pogled in presenetljivo neomajnost. Zaradi teh lastnosti je izvrstna v poslovnem svetu, kjer lahko svoj talent za komunikacijo, delo v skupini in priljubljenost med sodelavci združuje z zdravo mero ambicije in trdnosti. Pripadnice tega znamenja niso skope in prav rade trošijo denar za skrite strasti, kot so umetnine, plošče, knjige, kozmetika, draga garderoba ali restavracije.