Pogled naprej

Horoskop za teden od 12.9. do 19.9.

W.Y.
11. 9. 2016, 07.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Če bi rekli, da nas čaka miren teden, to ne bi bilo najbolje, saj je pisanja o letošnjih jesenskih mrkih vsepovsod že toliko, da smo vse bolj prepričani, da nas čaka samo še slabo, groza, pekel in podobno.

Profimedia
Tedenski horoskop

Mrk, ki se bo na nebu dopolnil v petek, res ne bo najbolj prijeten, a še vedno velja, da se bo dotaknil le vsega tistega in vseh tistih, ki imajo na dotičnih stopinjah nebesnega loka kaj pomembnega, za večino pa ne velja nič od tega. Bo pa prinesel verjetno nekaj premika v razmišljanju in razumevanju, nekaj več prizemljitve in ogromno volje po tem, da bi stvari zastavili na novo in svet premaknili naprej. Ne nazadnje bo Luna Plutonu pomagala pri temeljitih strukturnih spremembah, ki se kažejo kot nujne. Sočasna Merkurjeva retrogradnost na povezanih točkah pomeni, da bo šlo pri teh spremembah predvsem za dogovor o zadevah za nazaj, kajti s tem bodo ustvarjeni temelji za prihodnje korake, ki jih bomo lahko delali v oktobru, ko bo že vse na svojem mestu ... 

Horoskop za teden od 12. do 19. 9. 2016

OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)
Zgoraj omenjeni mrk bo ovnom prinesel neko situacijo, ko ne bo kaj razlagati – treba bo samo razumeti in sprejeti. Odvisno od tega, kako pravosmerni in trmasti ste, se lahko pojavi težja situacija, tudi kaka zelo huda. Lekcija ne bo v trpljenju, ampak v sprejemanju nečesa takega, kot se pač zgodi. K sreči je Mars postavljen razmeroma dobro, Uran vam bo pomagal hitro se izvleči iz še tako neprijetne zagate. Tistim ovnom, ki take lekcije ne potrebujejo in je ne bodo deležni, pa Mars in Uran ponujata možnost osamosvojitve, preboja, nove močne ideje in celo zmage. 

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)
Tokratni mrk se bo v vašem horoskopu dopolnil v enajsti hiši – polju perspektive, načrtov, prijateljev, »jutrišnjega dne«. Ob vsej svoji predvidljivosti, zanesljivosti in priseganju na »dobre stare prakse« kaže, da se bo treba odpraviti naprej, tudi če ne poznate vseh korakov. V ljubezenskih zadevah razvoja ne bo, tam je treba najprej razjasniti, kdo je kdo oziroma kam vodi pot, približno tako kot pri gradnji ne naredimo prej strehe, ampak temelje. 

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)
Dvojčki imate vedno kje kakšno dvojnost; tokrat boste razpeti med prizadevanji v poslih oziroma karieri na eni ter domačimi zadevami na drugi strani. Za oboje ne bo časa, zato se bo treba prilagajati in spreminjati urnik. V srčnih zadevah se pazite pretiravanja ali spregleda česa pomembnega, sicer pa boste reševali kako že pozabljeno zadevo, recimo nedorečene odnose, zamere, ogovarjanje – kot da bi morali pospraviti za seboj …

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)
Ta teden boste precej prodorni in samosvoji, na druge se ne boste dosti ozirali. To velja zlasti za rojene v tretji dekadi znamenja, ki bodo usmerjeni samo naprej, po možnosti na hitro. Tudi če vam kdo to očita, se ne boste ustavili, toda tako boste vsaj dosegli boljše rezultate. Če se bo pojavila priložnost v službi pomakniti se stopnico višje, jo boste hitro izkoristili. Nekateri odnosi (s sosedi, sorodniki …) se bodo po vikendu ohladili, a ni videti, da bi bilo to za vas narobe. Še več, izkazali boste zelo veliko radikalnosti – ali tako ali nič.

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)
Vaše samoljubje bo v tem tednu doživelo manj lepe trenutke; z nekom se boste spopadli, pa ne zaradi poklica, denarja ali tretje osebe, temveč zaradi nečimrnosti – kdo med nama pomeni več? Odnehali boste nemara šele tedaj, ko boste opazili, da imajo nekateri od tega korist, vi pa ne … Mrk lahko prinese izjemno trenutno srečo, recimo dobitek na lotu, a tudi veliko izgubo, recimo na borzi – odvisno seveda od horoskopa posameznika.

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)
Veliko se boste vrteli v sebi in okoli sebe, kot da naj bi se svet posvečal samo vam. V tem pa gre večinoma samo za preigravanje že znanega, kakih novosti v tem tednu ni videti. Jupitrovo trenutno neugodno gibanje vas lahko zavede v izdatek ali investicijo, ki se bo izkazala za neutemeljeno ali celo nevarno. V ljubezni se boste soočili z dilemo »ali vse ali nič« ali pa se boste v neki odnos spustili zaradi »višjih ciljev«.

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)
V tem tednu boste veliko predvsem – govorili. O vsem, morda še najbolj o zadevah, ki so že minile, a jih boste oživljali. Zna se zgoditi, da vas bo kdo utišal, češ da mu kradete čas. Intenzivno boste čistili in pospravljali – morda zaradi jeze, ker ne boste našli nečesa zelo pomembnega. Mrk lahko na tem področju prinese novo miselnost, recimo glede perfekcionizma. V ljubezni boste doživeli krasen blesk, za katerega si boste želeli, da bi se še kdaj ponovil.

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)
Tokratni lunin mrk pri vas pade v peto astrološko polje, s katerim povezujemo srčnost, energičnost, vitalnost, ustvarjalnost in ljubezen. Ker bo s točko mrka v navezi tudi Mars, bo do nekega preskoka na omenjenih poljih prišlo brez vaše volje ali celo proti njej, potem pa boste ugotovili, da je bilo nujno, da je prišlo do tega. Vaši načrti so zelo jasno zastavljeni, vendar ne bo šlo vse po predvideni poti. Z nekaj prilagodljivosti boste tok zlahka obrnili v želeno smer. 

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)
Mrk se bo pri vas zgodil v polju, ki govori o tradiciji, domu in varnosti, lahko do bistvene spremembe pride doma ali v odnosih s starši. Jupitrovo gibanje vam prinaša izjemne načrte, ki pa za zdaj ne bodo imeli trdnih temeljev. V ljubezni vas bo tokrat predvsem zanimala telesna plat in vse, kar se da užiti na hitro; tudi to priča o tem, da napetosti trenutno niso majhne. Za osvajanje in priložnostne dosežke je čas odličen, za začetek resne zveze pa ne. 

KOZOROG (od 22. 12. do 20. 1.)
Začetni del Jupitrovega potovanja po Tehtnici ni najbolj obetaven, saj je zdaj čisto sam in nepovezan, to pa lahko pomeni preveč pričakovanj in poteze, ki naj bi na lahko prinesle kar največ uspeha. Ubrati bo treba manj bleščečo in bolj postopno pot. Mars kaže na obilo prepirov in zamer, nezadovoljni boste z vsem, kar bodo naredili drugi. V ljubezni se boste morali posvetiti pričakovanjem in željam druge strani, če bo to kakorkoli povezano s posli, pa še toliko bolje. 

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)
Kot navadno ste tudi zdaj prepričani, da ste najboljši in najpametnejši, toda pojavil se bo nekdo, ki trdi isto. Prepira sicer ne bo, vojne tudi ne, bi pa bilo bolje, če bi se posvetili bolj pomembnim zadevam od merjenja tekmecev. Tudi vaše druge aktivnosti bodo v veliki meri prepletene s samodokazovanjem. Rojeni okoli 10. 2. v tem tednu izrazito pazite pri večjih finančnih akcijah, da ne bi prišlo do spregleda česa pomembnega. 

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)
V posle in službene obveznosti boste vložili veliko energije, v tem tednu se bo dogajalo marsikaj, tudi ugodne stvari, seveda. Vprašanje je le, ali vam bo šlo v skladu s tem trudom ali ne, saj ni vse odvisno samo od vas. V financah pazite na stroške, ki bi vam kaj lahko ušli izpod nadzora. Rojeni v tretji dekadi lahko ujamete ugoden veter za neko enkratno, verjetno celo zelo ugodno potezo. Če boste ta teden kaj prodajali, bo šlo verjetno pod ceno.

PREMIKI V TEM TEDNU

Sonce bo prišlo od 19°37 do 26°26 Device.

Merkur bo retrogradno prišel od 21°40 do 15°40 Device.

Venera bo prišla od 15°45 do 24°18 Tehtnice.

Mars bo prišel od 20°19 do 24°37 Strelca.

Jupiter bo prišel od 0°31 do 2°02 Tehtnice.

Saturn bo prišel od 10°28 do 10°50 Strelca.

Uran bo retrogradno prišel od 23°45 do 23°32 Ovna.

Neptun bo šel retrogradno po Ribah, tokrat od 10°22 do 10°11.

Pluton bo ta teden retrogradno prišel od 14°58 do 14°56 Kozoroga in se ustavlja na svoji poti.

Luna bo 12. 9. vstopila v Vodnarja, 15. 9. v Ribi in 17. 9. v Ovna.

Lunin mrk bo na nebu v petek, 16. 9., ob 21.04 na 24°20 Rib.