Horoskop

Tedenski horoskop: Prevare na obzorju!

bp
7. 8. 2016, 07.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Če smo pred dobrim mesecem dni še tarnali nad težavami, ki so nam jih prinašali Saturn, Neptun in Jupiter v svojem dolgorajajočem T-kvadratu, bi moral biti ta neugoden vpliv že za nami, saj se je Jupiter odpravil naprej in je še zunaj dosega.

Toda, šment, na njegovo mesto zdaj prihajajo drugi planeti in vsak po malem podaljšujejo neprijetnosti. Tokrat je tu Merkur, naslednji teden Venera, nato se bosta vključila Lunina vozla, potem še Sonce ... Merkur prinaša potencial nesoglasij, nerazumevanja, izmikanja ter tudi laži in prevar tako na osebni kot tudi na globalni ravni. Skoraj gotovo bomo priča kakemu večjemu poskusu prevare ali podtikanja, morda na političnem ali gospodarskem področju. Vsekakor v tem času poudarjeno preverjajmo papirje in podpise, podobno kot v času njegove retrogradnosti, sitnosti, ki bi nas zaradi spregleda doletele zdaj, bi utegnile imeti dolgo brado (Saturn) ... 

Horoskop za teden od 8. do 15. 8. 2016 


OVEN (od 21. 3. do 20. 4.) 

Mars se vse bolj bliža Saturnu in zato se vam zdi, kot da bi imeli nekoliko (in vse bolj) zategnjeno ročno zavoro. Se pravi, da naj ne bi naredili nič ... V resnici gre za čas, ko moramo o nameravanih aktivnosti malo bolje premisliti, v zadnjem času smo pogosto priča, kaj se zgodi, če dejanja in besede niso dobro premišljeni. Trajni in trdni ljubezenski odnosi bodo šli ta čas odlično, za osvajanje in nove začetke pa čas ni najboljši. 

BIK (od 21. 4. do 20. 5.) 

Tudi če so zadeve v tem času bolj odvisne od drugih kot od vas, boste še vedno naredili veliko. Vsekakor boste trdni in prepričljivi, tudi drugim boste dajali oporo in si s tem varovali položaj. Kar zadeva denar, bo težišče na skupnem ali družinskem, reševali boste neke težave ali snovali sanacijo položaja, morda celo za koga drugega. V ljubezni je videti precej različnih misli. Jupitrova prisotnost je ugodna, tudi če mislite kaj spremeniti. 

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.) 

V tem tednu vam bo kar všeč, da o nekaterih korakih odločajo drugi, vi boste le gledali ob strani, pobrali pa boste veliko koristi. Tudi če bo na obzorju kaka težava, jo boste zvito prepustili tistim, ki se postavljajo v prve vrste ... Zdaj ni čas za odpiranje novih front in horizontov, obvladovati je treba tekoče posle. V ljubezni je videti nekaj spremenljivosti, kot bi tem zadevam vladala luna. Če ne bodo vpletene kake zamere ali denarne zadeve, potem ne bo šlo na slabše. 

RAK (od 21. 6. do 22. 7.) 

Za rake prihaja čas, ko se ne bo treba več toliko držati pravil in rutinske poti, lahko boste razmišljali po svoje, drugače, če boste tako želeli, ali pa bolj sproščeno. Neka poslovna priložnost bo kot klovn – zdaj ga vidiš, zdaj ga ne vidiš. V ljubezensko življenje se seli rutina, vse bi radi, da je na svojem mestu in predvidljivo, zlasti zato, da bi se vnaprej izognili morebitnim težavam. Srečo boste imeli s komunikacijo, prometom, zlasti s kratkimi potmi. 

LEV (od 23. 7. do 22. 8.) 

Kadar se na svoji poti ustavlja in obrača kateri od počasnejših planetov, to ne gre neopaženo, tokrat gre za Saturn, ki je pri vas v hiši radosti, ljubezni, otrok in kreativnosti, torej prav tam, kjer si ga levi najmanj želite. Že sredi tedna bo že praktično stal na mestu, zato bodite tiste dni najbolj previdni. Sicer pa teženj po spremembah, poteh in aktivnostih v tem času ne bo manjkalo, vendar najdite moč za zmernost v korakih, da ne bi delali napake. 

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.) 

Ko se strasti nekoliko umirjajo, lahko bolj mirno gledate na korake, ki jih je treba narediti, Jupiter vam lahko prinese precej sreče, če se boste le upali zakorakati. Težava je trenutno tam, kjer jo imate najmanj radi – doma. Ohranite mirno kri. V srčnih zadevah na začetku tedna nekaj napetosti, morda se pojavi kak sum. V nekaj dneh bo vse jasno, za zelo kratke vplive planetov gre. Če ni nujno, se ta teden na splošno ne izpostavljajte. 

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.) 

Veliko dogajanja bo v tem tednu samo na verbalni ravni, sicer pa bo vse potekalo precej počasi. Nekoga boste nekaj prepričevali ali mu nekaj dopovedovali, uspeh pa bo bolj slab. Z le malo preveč hitrice in nestrpnosti je škoda lahko velika. Z denarjem boste v tem času poudarjeno preudarni, na ta način se boste izognili težavam. Neki slabi odnosi s sorodniki se bodo zdaj postavili na glavo. Za rešitev počakajte en teden. 

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.) 

Čeprav ne gre čisto vse kot po maslu, se vam vseeno odpira in pridobivate tako moč kot tudi potrditve pravilnosti svojih potez. Ta čas je odličen za ideje, tako za snovanje kot za realizacijo. Z malo koraki lahko naredite veliko ali velik dobiček, čisto po škorpijonsko. V ljubezni ne bo nič jasno; če vas to moti, pustite stvar približno dva tedna pri miru, da ne bi bilo napak. Tedaj bo prek »nevarnega« področja tudi že Venera. 

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.) 

V tem tednu boste malo na natezalnici, ker je treba narediti veliko stvari in tudi energije za to vam ne manjka, a kaj ko se Mars in Saturn ne moreta dogovoriti, kaj je pomembneje, ali skok ali premislek. Eden rine naprej, drugi zavira. Tako je čisto mogoče, da ne boste naredili nič. Zato pa drugi ne bodo imeli težav z odločanjem, kar vas bo še bolj jezilo. Morda se vam bo zdelo, da vas drugi prehitevajo, a to je le trenutna slika, ne skrbite preveč. 

KOZOROG (od 22. 12. do 20. 1.) 

Znašli se boste v položaju, ko je treba sistem popraviti na toliko koncih, da se je težko odločiti, kaj je bolj nujno od drugega. Tudi če vas jezi, da drugi niso dovolj skrbeli za delovanje, vam to nič ne pomaga. Poskrbite, da se bo vedelo, kdo zna in zmore, pri tem pa se ne postavljajte v ospredje čisto neposredno, raje ostanite bolj diskretni. V odnosih s starši ali domačimi se utegne zgoditi neko pretiravanje ali menjavanje odločitev.

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.) 

Čeprav niste najbolj timski človek, se delu z ramo ob rami z drugimi ne boste mogli izogniti. Še več, utegne se zgoditi, da bo bolj obveljala njihova beseda kot vaša. Izkazalo se bo, da je na voljo premalo informacij, na koncu bo ostalo prav na vas, da jih priskrbite. Pri tem se ne boste mogli zanesti ne nekoga, ki je vaš stalni vir. Ali ne bo dosegljiv ali pa ne bo imel pravih informacij. V ljubezenskih zadevah bo ta teden precej megle. Prepustite stvari toku. 

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.) 

Jupitrova tokratna navezava z Uranom je polna nemira in pretiravanja, trenutki napetosti in nejasnosti se bodo hitro izmenjavali z bliski intuicije in kreativnosti. Če česa ne bo, potem je to kontinuiteta. Toda za ribe je to le redko problem. Malo se boste razgledali, kakšno je novo stanje, in se kot navadno prilagodili zelo hitro. Če kje ne bo šlo v redu, si boste nadeli pogled ranjene srne in vrata se bodo spet odpirala. V srčnih zadevah bo nekaj malega prepiha, ena od strani bo precej pritiskala. 


PREMIKI V TEM TEDNU

Sonce bo prišlo od 15°50 do 22°33 Leva.

Merkur bo prepotoval od 11°40 do 19°52 Device.

Venera bo prišla od 2°50 do 11°26 Device.

Mars bo prišel od 2°04 do 5°10 Strelca.

Jupiter bo prišel od 23°22 do 24°44 Device.

Saturn se bo ta teden (v petek) obrnil na svoji poti v direktno smer na 9°47 Strelca, praktično ves teden bo na istem mestu.

Uran bo počasi krenil retrogradno, tokrat od 24°48 do 24°24 Ovna.

Neptun bo šel retrogradno po Ribah, tokrat od 11°18 do 11°07.

Pluton bo ta teden retrogradno prišel od 15°29 do 15°20 Kozoroga.

Luna bo 9. 8. vstopila v Škorpijona, 11. 8. v Strelca in 14. 8. v Kozoroga.

Prvi krajec bo na nebu v sredo, 10. 8., ob 18.22 na 18°32 Škorpijona.***null***