Astro

Tedenski horoskop od 25. do 1.8.: Predvsem bo prisotna vizija

S.N.Č.
24. 7. 2016, 06.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

V tem tednu se boste razdajali drugim, verjetno zaradi kake višje sile ali potrebe, a vseeno je videti dober občutek, kot da ste na pravi poti.

Arhiv Svet24

Trije osebni planeti v Levu prinašajo dogajanju v tem tednu veliko energičnosti in vitalnosti, lahko se bomo lotili tudi precej bolj zahtevnih projektov in aktivnosti kot navadno. Predvsem bo prisotna vizija tega, kar bi radi dosegli. S Saturnovo pomočjo bo mogoče doseči trdne rezultate, takšne, ki bodo veljali kar nekaj časa. Nasploh so zdaj povezani vsi trije ognjeni znaki, zato bo tem znakom tudi šlo najbolje od rok. Ob koncu tedna bo znamenje zamenjal Merkur, vstopil bo v Devico, lastno znamenje, kjer je močan in kjer bo prebil kar nekaj časa, glede na to, da se bo konec naslednjega meseca spet obrnil nazaj. A tudi Mars se pripravlja na prehod, že naslednji teden bo zapustil svojega Škorpijona, kar med drugim pomeni, da se mu zdaj mudi in lovi zadnje trenutke svoje moči, to pa zaradi prevelike energičnosti in prebojnosti lahko prinese tudi kake sitnosti. Pozornost na morebitno prekoračitev uporabljene sile je ta čas zelo pomembna.

OVEN(od 21. 3. do 20. 4.)

Brez iskanja novih poti ne bo šlo. Uranov prispevek bo pogled v prihodnost, ne le reševanje trenutnih zagat, da bi bil mir. Jupiter ob tem pravi, da se lahko zanesete tudi na druge, v tem času bodo odnesli levji delež dela in ne boste za vse čisto sami. Luna vam bo tokrat dala dovolj uvidevnosti in občutljivosti za dogajanje v okolici, tako da boste nekatere dogodke zaznali in razumeli brez besed in podatkov, čisto po občutkih. In ti se bodo izkazali za prave.

BIK(od 21. 4. do 20. 5.)

Planetarni premiki tega tedna ne dovoljujejo več skrivanja za hrbtom drugih ali kolektiva, razmišljanja v stilu »bo že kako« in podobno. V zasebnem življenju poglejte pod preprogo, ali morda kup pometenega pod njo le ni že prevelik. Saturnove trenutne povezave so odlične za to, da pospravite nakopičeno, tudi če gre za dalj trajajoče težave. V partnerstvu so možni kratki stiki in trmoglavljenje, morda zaradi kakih starih stvari.  

DVOJČKA(od 21. 5. do 20. 6.)

Mladostni boste, polni življenja in domislic, predvsem pa pripravljeni sodelovati v vsakršni aktivnosti, ki bi lahko pomagala k boljšim odnosom. Naloga dvojčkov v tem prelomnem času je razumeti dogajanje, poloviti prave informacije in jih prenesti naprej. Sonce, Venera in Merkur to podpirajo, Uran pa prinaša nove možnosti in drugačnost. Zdaj ne gre več toliko za to, kdo je kaj rekel, ampak kaj bodo te besede prinesle vsem skupaj. Vsakomur in celemu svetu.

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)

Česarkoli se boste lotili, bo imelo uporabno ali pa čisto fiskalno vrednost. Izkazali boste presenetljivo stabilnost, drugi se bodo lahko zanesli na vas. Skrbeli boste tudi za to, da spremembe ne bodo preveč tvegane. Zelo dober občutek za vrednotenje imate, pa tudi varčevanje vam je blizu, kot nekakšen bankir zodiaka ste. Ob vsem tem pa sistema (službe, družbe ...) ne jemljite stoodstotno, saj tega ne počno niti tisti, ki so zanj zadolženi.

LEV(od 23. 7. do 22. 8.)

Sonce vstopa v vaše znamenje in aktivira vaše najboljše energije, tudi Luna je na mestu, ki zagotavlja napredek in uspeh, Saturn pa povečuje odgovornost do drugih in do izvedbe sprememb. Ne bo pa šlo brez dobrega nadzora nad vsemi v ekipi, če naj ne bi izgubljali časa z nepotrebnimi zadevami. Mars lahko v tem in naslednjem tednu prinese slabo voljo v odnose doma oziroma s starši, zato se je morda dobro nekoliko držati nazaj. 

DEVICA(od 23. 8. do 22. 9.)

Vašo pripravljenost pomagati bodo nekateri razumeli kot sposobnost prevzeti nase skrb za tisoč malenkosti, v čemer ste sicer res najboljši. Lahko se zgodi, da se boste izgubljali v razvozlavanju niti, kdo je kaj rekel in kaj je mislil s tem, bolje pa bi bilo, če bi se odločili po občutku. V ljubezni je videti nekaj dvomov, morda bo ena od strani gledala kam drugam. Če bo res prišlo do tega, čim prej spregovorite o tem, da se ne nabere preveč slabe volje.

TEHTNICA(od 23. 9. do 23. 10.)

Vaša tokratna dilema bo razpetost med nujnostjo sprememb, ki so pred vrati, in vzdrževanjem oziroma popravljanjem ter krpanjem sistema. Verjetno se boste raje umaknili, kot pa da bi udarili po mizi. Pride pa tudi čas, ko to ne bo mogoče, zato je bolje razmišljati vsaj o posamičnih korakih naprej kot le o držanju stare pozicije. V financah je videti nekakšno nujo, morda boste »lovili zadnji trenutek«. V ljubezni so na vrsti premiki v dobro smer.

ŠKORPIJON(od 24. 10. do 22. 11.)

V tem tednu boste kot nekakšen kirurg (poklic, ki tudi spada med škorpijonove) – kjer bo najbolj nujno, boste posegli z enim samim rezom, potezo ali udarcem ter dosegli takojšen učinek. Tisti, ki za vsak korak porabijo veliko časa, se bodo ustrašili in umaknili ali pa tiho izrekli spoštovanje ob tolikšni učinkovitosti. V službi boste edini vedeli, kako rešiti neko težavo. Več lahko dosežete posredno ali iz ozadja kot pa s frontalnim načinom in vsem na očeh.

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)

V zraku bo toliko nasprotujočih se informacij, da bo le težko ločiti zrnje od plev, toda prav vam bo to šlo še najbolje od rok. Zaradi tega boste igrali vlogo nekakšnega razsvetljevalca, ki pomaga drugim razumeti, kaj je na stvari. Tokratni zadnji krajec pomeni možnost končanja česa starega, lahko tudi fizični konec kakega odnosa ali pa stvari. Tako lahko prinese nenaden konec stare zveze, še posebej če se je to nakazovalo že dlje časa.

KOZOROG(od 22. 12. do 20. 1.)

Vaša treznost, odgovornost in konstruktivnost bodo v tem tednu prišle v polnosti do izraza. Jupiter dobro dopolnjuje položaj Plutona v vašem znamenju, kar vse skupaj pomeni odločnost in učinkovitost ter predvsem neizgubljanje časa po eni in sposobnost gledanja bolj široko od ozkih interesov po drugi strani. V ljubezni bo šlo dobro vse, kar bo ostalo takšno, kot je, spremembe vam ne bodo všeč, sploh ne takšne, ki ne bodo argumentirane.

VODNAR(od 21. 1. do 18. 2.)

Nuja po doseganju čim boljših in čimprejšnjih rezultatov bo ta teden velika, ne bo pa vse odvisno samo od vas. Motilo vas bo, ker se bo s svojimi vizijami (kar imate nekako za svojo domeno) pojavila cela kopica ljudi, ki bodo »vedeli«, kako izplavati iz neugodnega položaja. Morda bo kaka rešitev le slaba kopija nečesa, kar sami trdite že dalj časa, a vas ni nihče poslušal. A taka je pač usoda vodnarjev … Pazite se v prometu.

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)

Za svojo skrb boste prejeli priznanje tistih, ki vedo, v kateri smeri je treba iti k skupnemu uspehu, vaša samozavest bo kar malo zrasla. Občutek za varnost vam bo omogočil sredi dela pomisliti tudi na stroške, čustva vpletenih in tisoč malenkosti, na katere večina drugih navadno pozabi.

PREMIKI V TEM TEDNU

Sonce bo prišlo od 2°26 do 8°09 Leva.

Merkur bo prepotoval od 20°31 Leva do 1°49 Device, v katero bo vstopil 30. 7.

Venera bo prišla od 15°38 do 24°14 Leva.

Mars bo prišel počasi od 27°01 do 29°20 Škorpijona.

Jupiter bo prišel od 20°48 do 22°03 Device.

Saturn bo ta teden retrogradno prišel od 10°04 do 9°54 Strelca.

Uran se bo ta teden obrnil v retrogradno smer, in sicer na 24°29 Ovna.

Neptun bo šel počasi retrogradno po Ribah, tokrat od 11°36 do 11°28.

Pluton bo ta teden retrogradno prišel od 15°47 do 15°38 Kozoroga.

Luna bo 26. 7. vstopila v Bika, 28. 7. v Dvojčka in 30. 7. v Raka.

Zadnji krajec bo na nebu v sredo, 27. 7., ob 0.59 na 4°21 Bika.