ZVEZDE

Horoskop za teden od 18. do 25. 7. 2016

Sonči Nered-Čebešek
17. 7. 2016, 07.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Povprečen poletni teden bi bila morda še najboljša oznaka sedmih dni, ki so pred nami. Osebni planeti se gibljejo v sferi, ki prinaša spremembe, dogajanja ne bo manjkalo.

Profimedia
Kaj napovedujejo zvezde?

Saturn je v dobrem položaju s temi planeti, kar bomo naredili, bo pomembno ali pa trajno. Volje nam ne manjka, trme tudi ne, le še smer je treba določiti in kreniti … Sonce vstopa v znamenje Leva, kjer sta že Merkur in Venera, marsikaj bo potekalo bolj glasno in energično kot navadno. Veliko bo vse – želje, načrti, besede ... Tudi kaka nesreča, če se zgodi ta teden, ne bo »kar nekaj« ... Mars pridobiva hitrost, obenem pa je še vedno v Škorpijonu, kar nam prinaša obilo notranje moči in neustavljivosti. Možnosti za dogovor in načrtovanje akcij je veliko, le poslušati je treba znati, a če velikih korakov ta čas še ne bo, nič hudega – naslednji teden bodo na nebu lepi trigoni, ki bodo povezovali planete in nam dajali možnosti za več uspeha.

OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)

Razlogov za akcije ne manjka, toda Mars se bo čez teden vse bolj približeval Saturnu, kar pomeni, da ne boste rinili z glavo skozi zid. Odgovornost ni majhna. Aktivnosti, ki bodo spodbujene od zunaj (nekaj, kar je pač treba narediti), vam ne bodo delale težav, prej nasprotno, kajti držali se boste nazaj, da ne bi bili preveč neprijetni za vse tiste, ki se ne zmorejo premakniti. Za začetek nove zveze čas ni ugoden, za končanje stare pa zelo.

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)

V službi je videti dogajanje nekako »mimo«, kot bi vsak delal kaj po svoje. Vse manj vam bo jasno, kaj je na stvari. Pri financah boste previdni, krivulja bi morala iti kvečjemu navzgor, ne navzdol, lahko pa vam kak dan zagrenijo obveznosti za nazaj. Na srčnem področju bo bistveno bolje, poskušali boste najti ravnotežje ali pa izboljšati odnos, in če boste to počeli brez skritih namenov, boste poželi uspeh in občudovanje. Neka prijateljska oseba bo v tem času precej izgubljena.

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)

Po eni strani boste zadovoljni, ker ste stalno v gibanju in imate občutek aktivnosti, po drugi strani pa vas bo jezilo, ker bodo imeli drugi učinek, vi pa ne. Če boste hoteli doma ali s starši doseči neki dogovor, bo ostalo bolj pri željah in dobri volji, zadeva pa bo počakala na ugodnejši veter. Težav pravzaprav ne bi smelo biti, spremembe bi morali vsi kvečjemu pozdraviti, a kaj ko jim nihče ne bo podpisal garantnega pisma, da bo uspelo. 

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)

V tem tednu bo marsikaj odvisno od drugih, na trenutke se vam bo zdelo, kot da nimate več nadzora. V veliki meri ste k temu prispevali sami, saj odnose okoli sebe, tudi poslovne, jemljete s preveč sentimenta, kar nikoli ni dobro. Če zelo dobro čutite, kaj želijo ali potrebujejo drugi, je to lahko odlično – zanje. Pa vi? V ljubezni je videti veliko prizadevanja in dober odnos, počitnice v tem času bodo prinesle sprostitev in veliko zabave.

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)

V tem tednu se bo Sonce pridružilo Veneri in Merkurju v vašem znamenju – znak za sijaj in dramo. Če bo treba izpostaviti sebe, boste to naredili hitro in glasno, tudi če ne bo pravega pokritja za to. S financami težav ne bi smelo biti, stroški, ki rastejo, bodo obvladljivi, a boste imeli vse trdno v rokah. V prvi polovici tedna se dobro naspite in si napolnite baterije. Če boste kaj gradili ali obnavljali, vam bodo vsi zavidali tako ideje kot kondicijo.

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)

Ta teden bo težava tam, kjer ste tudi sicer šibki – pri potrditvi, ali ste na pravi poti. Rešitev je seveda že ves čas na dlani – ali imate prav ali ne, bi morali določiti sami, ne da sprašujete druge. Vprašanje pa je, ali bo to šlo … V službi boste imeli podporo in nekaj sreče zaradi okoliščin. Lepo bi bilo, če bi znali iz tega skovati dolgoročnejši profit, a lahko se zgodi, da se boste zadovoljili z nekaj trepljanja po ramah. V ljubezni boste veliko hoteli, a ne bo šlo zlahka.

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)

V horoskopu je videti razkorak med zasebnim in poslovnim življenjem. Medtem ko vam slednje prinaša precej zadoščenja in celo kako priznanje, pa zasebno ne gre tako dobro – pravega ravnotežja tu ni. Uran, ki že nekaj časa vedri in oblači v vaši hiši partnerstva, bo ta teden v slabih odnosih, zato nihanja in preobratov ne bo manjkalo. Ta teden boste vse počeli resno in z iskanjem varnejših poti, tveganje bo počakalo na boljše čase.

 ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)

Mars je odlično postavljen in zelo močan, naredite lahko vse, kar si zamislite. Znašli se boste pred odločanjem o prioritetah, najverjetneje pa bo zmagala poslovna oziroma službena sfera. V srčnih zadevah nekaj megle, vse skupaj bo videti prelepo, da bi bilo res. Če imate v ognju več kot le eno železo, vam bo šlo ta teden odlično, vse boste obvladovali z levo roko. Odnosi z otroki ne bodo taki, kot ste pričakovali, za počitnice imajo drugačne zamisli ...

 STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)

V poslovnem smislu vam bo šlo presenetljivo v redu. To bi bilo dobro unovčiti, vsaj da se ne pozabi. Hitrost v odločanju vam v tem tednu lahko dvigne rating, pa tudi ubiranje novih, nepričakovanih poti in rešitev. Pluton bo prispeval prodornost misli in besed, zdaj je čas za večje korake. V ljubezni bo pestro, položaj je dober za začetek in tudi za konec neke zveze, kar si boste pač omislili; le rutine in dolgčasa ne bo ...

KOZOROG (od 22. 12. do 20. 1.)

Glede delovanja sistema kot navadno čutite veliko odgovornost, Mars, ki se bliža vašemu vladarju, Saturnu, pa vam bo prinesel obilo energije za preboj, zmago ali pa uveljavitev svoje volje oziroma kvalitete. Prejeli boste priznanje za svojo držo, poskrbite pa, da ne boste potem začeli »komandirati« vsevprek, ker bi si vse pokvarili. Vrednost drugih vas bo razočarala, toda glejte to z drugega zornega kota – očitno ste vredni več, kot ste mislili!

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

V službi je videti zmanjšane možnosti odločanja ali pa težnjo po izboritvi boljšega položaja, podrediti se bo treba sistemu, kar vodnarji navadno sovražite. Toda to je le del lekcije, ni pa nujno, da je to za vas slabo; vse enkrat pride prav. Rojeni v tretji dekadi znamenja imate ta teden za uspeh precej več možnosti kot drugi vodnarji. Morebitne rutinske zadeve boste reševali intelektualno in zelo učinkovito. 

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)

V odnosih z drugimi bo prišlo do otoplitve, a ne zato, ker problemov ne bi bilo več, ampak zato, ker bosta obe strani naredili korak nazaj. V družbi boste središče pozornosti, kar škoda, da je tako kmalu konec. Rojeni v tretji dekadi znamenja boste v ljubezni nestrpni, morda prehitri v besedah ali pa dejanjih. Tudi za čiščenje doma je čas več kot dober, pa za vse tiste malenkosti, za katere nam navadno zmanjka časa ali jih ne opazimo. 

PREMIKI V TEM TEDNU 

Sonce bo prišlo od 25°45 Raka do 2°26 Leva, v katerega bo vstopilo 22. 7. ob 11.29.

Merkur bo prepotoval od 7°46 do 20°31 Leva.

Venera bo prišla od 7°02 do 15°38 Leva.

Mars je počasi prišel od 25°10 do 27°01 Škorpijona.

Jupiter bo prišel od 19°37 do 20°48 Device.

Saturn bo ta teden retrogradno prišel od 10°19 do 10°04 Strelca.

Uran bo po Ovnu prišel le še od 24°27 do 24°29, saj se ustavlja pred obratom v retrogradno smer gibanja konec meseca.

Neptun bo šel počasi retrogradno po Ribah, tokrat od 11°44 do 11°36.

Pluton bo ta teden retrogradno prišel od 15°57 do 15°47 Kozoroga. 

Luna bo 20. 7. vstopila v Vodnarja, 22. 7. v Ribi in 24. 7. v Ovna.

Polna luna bo na nebu v sredo, 20. 7., ob 0.56 na 27°40 Kozoroga.