Astro

Tedenski horoskop: Naj nas vodi preudarnost

W.Y.
10. 7. 2016, 07.33
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Pred nami je teden močnih aspektov in s tem planetarnih energij. V zraku je toliko nuje po akciji in spremembah, da ni časa za objokovanje nekdanjega stanja, ki ga ni več, in obenem toliko možnosti za premik, da se je težko odločiti, katera smer je prava.

Sodobni informacijski sistem, ki nas vsakodnevno zasipava z milijoni različnih informacij, ki jih večinoma ne potrebujemo, nam pri tem ne pomaga dosti. Vse bolj postaja jasno, da se moramo nasloniti na zdravo kmečko pamet – če je kdo še premore kaj ... Glede na to, kakšne odločitve sprejemajo okoli nas tisti, ki jim zaupamo, smo lahko vse bolj v dvomih.

Kratka in učinkovita komunikacija, dogovori, ki so skrbno zapisani, vizije, ki obetajo odpiranje še naslednjih vrat, pogled dovolj daleč, trezna presoja povedanega, možnosti, poslušanje tistega, ki govori, pozornost na pravočasnost akcije namesto bezljanja k nekim hitrim rezultatom – to je samo nekaj opisov energij, ki so ta čas v zraku in ki lahko prispevajo k temu, da bomo nekoliko lažje živeli in delovali. Ta teden lahko naredimo veliko, če smo dovolj preudarni.

Horoskop za teden od 11. do 18. 7. 2016

OVEN(od 21. 3. do 20. 4.)

Kot bi bili nekako prepričani, da je za zdaj dovolj akcije, se boste predvsem v prvi polovici tedna obrnili bolj k odnosom z drugimi, poleg tega boste nenehno na poti ali telefonski zvezi z drugimi. Če se odpravljate na dopust, boste tokrat vzeli s seboj preveč stvari, kar ni vaša navada, poleg tega boste veliko razmišljali o tem, ali je doma vse zaklenjeno, zaščiteno in varno. V ljubezni se nekaj odpira, mogoče je, da se bo pojavila več kot le ena oseba.

BIK(od 21. 4. do 20. 5.)

Ta teden boste precej nemirni, kot da bi se vam nekam mudilo. Po eni strani vas bodo dajali sentiment in hormoni, po drugi strani pa imate občutek, da ste bili nekaj zadnjih tednov premalo dejavni in da je zdaj treba vse nadoknaditi. Zaradi tega bo obilo letanja na vse strani, rezultati pa bolj tako ... Če bo v srčnih zadevah vse v redu, potem boste ta teden naredili veliko. Ne bodite pa v ljubezni lahkomiselni, lahko se vse nenadoma obrne.

DVOJČKA(od 21. 5. do 20. 6.)

Kakor bo teden tekel naprej, boste bolj aktivni, na koncu boste že prehitevali sami sebe. V službi boste imeli neko odlično idejo. Vezani dvojčki boste v tem tednu popravili svojo zvezo bodisi z več komunikacije bodisi s kako trezno odločitvijo, ki bo bolj v korist partnerju kot vam. Zaljubljeni dvojčki boste v tem tednu lebdeli v zraku od zanosa, rožnata barva bo edino, kar se bo dalo videti, treznosti ne bo v bližini. Konec tedna sledi nekaj malega streznitve.

RAK(od 21. 6. do 22. 7.)

Če vam bo kdo stal na poti, si ga boste privoščili in si zagotovili mir pri delovanju. Isti Marsov vpliv se lahko odrazi tudi v zasebnem partnerstvu, kjer bodo odnosi živahni in strastni, ne pa tudi harmonični. Čeprav ni videti, da bi se lahko odnosi poslabšali, pa je vseeno dobro paziti, da ne odprete spet kake teme, ki bi morala biti že zdavnaj zaprta. V tem tednu boste veliko pogledovali v denarnico, ne toliko zaradi praznine kot zaradi pričakovanj, ki bodo vse večja.

LEV(od 23. 7. do 22. 8.)

Dela vam ne bo manjkalo, ni rečeno, da gre samo za službo, tudi sicer boste zelo aktivni. V ljubezni dolgčasa ravno ne bo, razvoj odnosa pa je večinoma odvisen samo od tega, ali se boste zaletavali in hoteli izkoristiti vse, kar se nudi, ali pa boste v ljubezni uporabili tudi glavo. Doma boste v nekakšnem razkoraku, bodisi s starši bodisi v svoji lastni družini. Veliko boste telefonirali in pri drugih preverjali, ali ste se odločili pravilno.

DEVICA(od 23. 8. do 22. 9.)

Napetosti, ki ste jih bili deležni v zadnjih dveh tednih, bodo počasi izginjale, bolj se boste lahko posvetili vsakdanjim opravilom in tudi načrtom za poletje. Proti koncu tedna si boste vzeli nekaj časa zase, se morda odpočili ali si privoščili izlet, odmor, spanje, ležanje na terasi, nekaj drugega torej kot po navadi, ko ves čas kaj počnete. V partnerstvu bo to teden, ko bo bolje ostati za korak nazaj kot pa boriti se za svoj prav.

TEHTNICA(od 23. 9. do 23. 10.)

Kot da bi se bali revščine ali nenadnih pripetljajev, si boste prizadevali zaslužiti še kak dodatni evro, čeprav denarnica ni tako prazna. Predvsem rojeni v tretji dekadi znamenja bodo ta teden precej nakupovali, pa ne samo tisto, kar nujno potrebujejo, ampak kar nekaj na zalogo ali celo zaradi čustvenih vzgibov ... V ljubezni bo ta teden bolj nemirno, Uran je »skregan« z vsemi osebnimi planeti, tudi z Venero, čisto blizu so prehitri odzivi in njihove posledice, zato pazite.  

ŠKORPIJON(od 24. 10. do 22. 11.)

V tem tednu vas bodo razjezile govorice, ki krožijo na vaš račun ali o vaših bližnjih, še zlasti če jih že dlje časa sproža ena oseba. Tokrat boste stvar vzeli v svoje roke, povedali resnico in končali ta odnos, vendar tako, da bodo za to vedeli vsi. Pri srčnih zadevah se položaj umirja na način, da vsaj veste, pri čem ste, tudi če razvoj ni najboljši. V drugi polovici tedna boste precej več poudarka namenili poslom, službi in uspehu.

STRELEC(od 23. 11. do 21. 12.)

Osebni planeti se selijo v Leva, kar je za strelce zelo ugodno, še posebej ko bo naslednji teden tja prispelo tudi Sonce s svojo energijo. To lahko prinese razbremenitev, širjenje, odpiranje vrat, razrešitev kake težave, ugoden izhod v pravnih zadevah ali prijetno potovanje v tujino. V odnosih z drugimi so na vrsti dogovori in sporazumi, veliko bo komunikacije o vseh stvareh, tudi o manj pomembnih. Ker se pogovarjamo premalo, bo ta teden pomemben tudi za lep čas naprej.

KOZOROG(od 22. 12. do 20. 1.)

Po eni strani bi radi imeli vse pod nadzorom, po drugi strani pa vas življenjske situacije silijo v razumevanje stvari v taki obliki, kakršne pač so, in ne v taki, kot bi to radi vi. V službi boste skrbeli za nekaj, kar ni vaša naloga, drugi pa bodo to mirno sprejeli, saj bodo lažje spali, če se vi trudite. Veliko se boste vrteli v družbi, čisto mogoče je, da boste imeli od zvez, poznanstev in prijateljev tudi korist. Lahko se vam odprejo kakšna pomembna vrata.

VODNAR(od 21. 1. do 18. 2.)

Odličen teden bi to moral biti – če si sami ne boste zapravili kake priložnosti, na primer zaradi ukvarjanja z enim drevesom namesto z gozdom … Tudi če zdaj morda ne greste na dopust, si boste zaželeli potovanja, oditi nekam, kjer vas nihče ne pozna in bi lahko bili takšni, kakršni ste. Mogoče je tudi, da boste s tujino kontaktirali zaradi službe ali poslov ali pa vas čaka kakšno izobraževanje. Pazite na curljanje denarja, tudi mali izdatki utegnejo biti pomembni.

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)

Če v zadnjih tednih delate načrte za prihodnost, bodisi v zasebnem življenju bodisi v službi, potem bi morali v tem tednu požeti dobre rezultate svojega truda. To vam bo dalo nove spodbude za še več dela in projektov. Na srčnem področju vse kaže, kot da se vam nekam mudi, morda se vam kaj izmika in boste hoteli nadomestiti izgubljeno. S financami boste ta teden bolj na tesnem, a ni videti, da bi se žrli zaradi tega.

PREMIKI V TEM TEDNU

Sonce bo prišlo od 19°05 do 25°45 Raka.

Merkur je hiter, v četrtek bo prestopil v Leva na poti med 23°08 Raka in 7°46 Leva.

Tudi Venera bo prešla v Leva, sicer pa opravila pot med od 28°26 Raka in 7°02 Leva.

Mars je še počasen, prišel bo od 23°52 do 25°10 Škorpijona.

Jupiter bo prišel od 18°30 do 19°37 Device.

Saturn bo ta teden retrogradno prišel od 10°38 do 10°19 Strelca.

Uran bo po Ovnu prišel od 24°21 do 24°27.

Neptun bo šel počasi retrogradno po Ribah, tokrat od 11°50 do 11°44.

Pluton bo ta teden retrogradno prišel od 16°07 do 15°57 Kozoroga.

Luna bo 12. 7. vstopila v Škorpijona, 15. 7. v Strelca in 17. 7. v Kozoroga.

Prvi krajec bo na nebu v torek, 12. 7., ob 2.51 na 20°07 Tehtnice.