Horoskop

Tedenski horoskop od 4. do 11. julija

Bern Jurečič
3. 7. 2016, 06.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Razhajajoče se konfiguracije, omenjene v zadnjih horoskopih, niso le končale pat položaja, opaznega ne le globalno, ampak na različnih področjih, tudi pri številnih ljudeh

Arhiv Svet24
So vam zvezde naklonjene?

Astrološko napoved za Svet24 pripravlja astrolog Bern Jurečič.

Seveda je vse odvisno od horoskopa posameznika, ampak so prinesle še manj pričakovan – v astrološki teoriji pa precej logičen – pomik nazaj, na kar najbolj kaže izid britanskega referenduma, ki bo prinesel veliko nemira in sprememb pa tudi nekatera gibanja, recimo v Avstraliji in Braziliji.Tokratni horoskop prinaša veliko možnosti – ugodni medsebojni položaji planetov so razvrščeni po celotni karti. Mars in Uran sta tokrat postavljena zelo tesno in obenem zelo napeto – možne so reakcije brez pomisleka, nestrpnost in celo grobost pri odločitvah in korakih, pa okrivljanje drugih za postopke, ki bodo sledili naši lastni notranji napetosti, in podobno. Za svoje početje bi bilo najbolje v tem tednu imeti kake varovalke, bodisi v pripravljenih scenarijih bodisi v podobi osebe, ki bi nam znala svetovati, če bi bilo nujno, ali pa nas preprosto ustaviti, preden si naredimo škodo ...

Horoskop za teden od 4. do 11. 7. 2016

OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)

V službi boste silni do take mere, da bo to nekoga že motilo, toda ker bo to vašim nadrejenim všeč, vas bodo podprli, s tem pa vas spodbudili k še boljšim rezultatom. Pazite le, da zaradi občutka, kako dobri ste, ne napravite kake čisto začetniške napake, predvsem v sredo in četrtek. V financah se kažejo neki obeti za obračanje denarja ali posojilo, vendar naj bodo vaši korali pri tem dobro odmerjeni in raje počasni kot prehitri.

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)

Veliko naprezanja in prizadevanja je videti, raztrganosti med sto ciljev in smeri, zadovoljstva pa nekaj manj. Ta teden boste sploh dobili odlične informacije za svoje delo in prihodnje početje. Veliko koristi imate ta čas lahko od sorodnikov, sosedov, telefona in prometa. Kak dan bo dogajanja toliko, da bo že kar moteče. V ljubezni se kažejo dobri obeti in razjasnitev. Neko napeto srečanje bo kratke sape, zato pa bodo drugi kontakti toliko bolj prijetni.

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)

Pri poslih in v službi ta čas štejejo bolj ideje kot realizacija, morda ni jasno, kam pluje ta ladja, kar pa ni odvisno od vas, ampak od vodij. Ne boste pa sedeli križem rok, prej nasprotno – imeli boste polne roke dela, še sami si ga boste našli obilo. Ta teden boste želeli tudi vrednost, se pravi, delo samo ne bo dovolj, pomembni bodo oprijemljivi rezultati, na primer zaslužek. Pogovori v partnerstvu bodo vse bolj sproščeni, pa še vedno konstruktivni in usmerjeni k jutri.

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)

Kar gneča je v vašem znamenju, na začetku tedna bo tam tudi Luna in bosta zato vaša subtilnost in intuicija na višku. Merkurjeva prisotnost vam prinaša nekaj prilagodljivosti, ki vam je je v zadnjem času že primanjkovalo. Ujemite veter v svoja jadra, Merkur je zelo hiter in ne bo dolgo v vašem znamenju, priložnosti bodo kmalu koristili drugi. V srčnih zadevah osvajanje in približevanje, radi bi uspeli in se boste za to tudi precej trudili.

 LEV (od 23. 7. do 22. 8.)

Še zadnji teden, ki pomeni nekakšno čakanje na akcijo; že naslednji teden Venera in Merkur prideta v vaše znamenje in se bo dogajanje začelo. V prvi polovici tedna boste morda mislili, da nekdo dela proti vašim interesom, a boste kmalu uvideli, da imate vse niti v svojih rokah in da vam nihče ne more škoditi, zato se za kake protiudarce verjetno ne boste odločili. V ljubezni nekaj soliranja, a veliko prizadevanj, možne pa so tudi napake, zato velja previdnost.

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)

Saturnov izhod iz neugodnih kombinacij, ki vam zadnje tedne ni pustil iti naprej, vam bo zdaj prinesel obresti v obliki občutka, da vse le ni bilo zaman in da ste v vsem tem času pravzaprav napravili veliko več koristnega zase in za druge, kot ste mislili doslej. Skupina planetov v Raku vam bo dala ta teden veliko misliti o prihodnosti in lepih načrtih, vsekakor v smeri naprej. V načrtovanju pa ste itak odlični. V partnerstvu bo še nekaj nejasnosti, a se tudi tu sveti na obzorju.

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)

Tudi če boste v prvih dneh malo preobčutljivi, boste imeli zaradi Jupitrovega zaščitniškega položaja glede na vaše planete obilo sreče in se vam bo vse izteklo po željah. V kolektivu, kjer delate, lahko pride do nenadnih premikov, ki vas bodo vznemirili, vendar ne kaže, da bi težišče dogajanja pljusknilo tudi do vas, zato boste lahko mirno delali svoje. Razmišljali pa boste o spremembi ali razširitvi delovnega področja.

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)

Vaša težnja po napredku ali širitvi bo ta teden neverjetna, neustavljivo boste sledili svojim ciljem in pri tem ne boste poslušali nikakršnih nasvetov s strani. Marsovi odnosi z drugimi planeti »omogočajo« delanje napak, pri čemer bi bilo vsaj v sredo in četrtek bolje, če bi malo zategnili uzde, zna se namreč zgoditi, da si napravite škodo ali doživite kako nezgodo pri komunikaciji ali prometu, najverjetneje zaradi spregleda ali pa čisto po neumnosti.

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)

Gneča planetov v Raku vam bo prinesla možnost, da na težave okoli sebe začnete gledati na drug način, z manj napetosti in pričakovanj, kaj vse morate storiti. V ljubezni kot da bi se vam mudilo, v prvi polovici tedna bo na trenutke kar napeto, potem pa boste imeli precej več sreče. Partner vas bo ta teden naučil nekaj koristnega. Začuda ga boste poslušali, ne da bi se ob tem počutili ogrožene. Prej nasprotno, zaradi nečesa ga boste naravnost občudovali.

KOZOROG (od 22. 12. do 20.1.)

Jupitrov položaj govori o možnosti pisanja, zapisovanja ali dopisovanja, celo poučevanja, pri čemer lahko do izraza pride vaša literarna žilica; čeprav marsikateri kozorog ne verjame, da jo ima. Sicer pa bo vaše delo od vas ta teden zahtevalo veliko prodornosti, a tudi požrtvovalnosti. Tudi če se boste počutili nemočne ali prikrajšane, se bo na daljši rok vse to izkazalo kot dobro, ne skrbite. Vsaka pozitivno vložena energija se enkrat izkaže za koristno.

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

Vaš vladar Uran bo ta teden med bolj obremenjenimi in živčnimi, zato se vodnarji posebej pazite izbruhov in nepremišljenih reakcij. Na marsikaterem področju lahko pride do prekinitve, kar pa ni nujno slabo – če si kaj celo želite končati oziroma zaključiti, boljšega časa za to, kot je ta teden, zlepa ne boste dočakali. Na finančnem polju vas bo tokrat iz težav v veliki meri izvlekel Jupiter, toda ne izzivajte ga preveč, da vam ne obrne hrbta ...

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)

Videti je, da boste ta teden največ dobrega doživeli in dosegli v povezavi z drugimi. Ne glede na to, ali gre za partnerstvo, zakon, timsko delo ali pa nastopanje v javnosti, planetarne energije so vam tokrat zelo naklonjene. Tudi za tiste zakone rib, ki niso v najboljšem stanju, velja, da bo veliko dogovarjanja in urejanja vsega nakopičenega, prihaja celo pomiritev napetosti in miren pogled naprej. Zelo zadovoljni boste.

Premiki v tem tednu

Sonce bo prišlo od 12°24 do 19°05 Raka.

Merkur hitro napreduje, tokrat od 8°32 do 23°08 Raka.

Venera bo prišla od 19°49 do 28°26 Raka.

Mars bo počasi krenil direktno, tokrat se bo premaknil le od 23°09 do 23°52 Škorpijona.

Jupiter bo prišel od 17°28 do 18°30 Device.

Saturn bo ta teden retrogradno prišel od 11°01 do 10°38 Strelca.

Uran bo po Ovnu prišel od 24°14 do 24°21.

Neptun bo šel počasi retrogradno po Ribah, tokrat od 11°56 do 11°50.

Pluton bo ta teden retrogradno prišel od 16°18 do 16°07 Kozoroga.

Luna bo 5. 7. vstopila v Leva, 7. 7. v Devico in 10. 7. v Tehtnico.

Mlaj bo na nebu v ponedeljek, 4. 7., ob 13.00 na 12°54 Raka.