Rešitev je nova pot

Horoskop za teden od 13. do 20. junija

S.N.Č.
12. 6. 2016, 13.33
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

V času, ko je usmerjenost v prihodnost nujna in so se stvari le začele premikati, se obrača Neptun in s tem malo nagaja v smislu, češ, dajte, počakajte še malo.

Na preizkušnji bo naša sposobnost prilagajanja, marsikaj ne bo šlo tako, kot smo si bili zamislili, a je rešitev v tem, da najdemo in se odločimo za drugačno pot, kar ne bo vedno lahko.

Sicer pa je ne glede na prestop v sosednji znamenji, tako Merkurja kot Venere, glavna poanta tega tedna obvladovanje neprijetnih in stresnih odnosov med Marsom, Uranom, Venero in Soncem. Na preizkušnji bo naša sposobnost prilagajanja, marsikaj ne bo šlo tako, kot smo si bili zamislili, a je rešitev v tem, da najdemo in se odločimo za drugačno pot, kar ne bo vedno lahko. Še najbolj se bo to kazalo na širokem, globalnem nivoju, kjer so potrebni novi pristopi. Merkur v Dvojčkih bo poskrbel tako za raznovrstnost kot za boljšo izbiro možnosti, le reagirati ne bomo smeli prepočasi.

OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)

Ta teden boste doživeli nekaj trenutkov, v katerih, kot da bi se ustavilo vse gibanje. Preden se lahko odpravite naprej, bo treba opraviti nekaj prilagoditev, to pa nikoli ni bilo po vaši volji. Po malem boste gledali okoli sebe, češ, kdo bi lahko bil odgovoren za to, pa odgovora ne bo. Kar sami se boste morali podvizati. Finančno se vam bo izteklo v redu, toda previdnost je še vedno dobra varovalka, zato je ne zavrzite. Predvsem naj se vam ne mudi pri denarju.

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)

Nekatere precej kočljive dogovore boste speljali tako, da boste všeč še sami sebi. Po potrebi boste mehki ali ostri, odkriti ali prikriti – rezultati bodo dobri. Še najbolj pa je pri tem pomembno, da boste tako končali nekatere stvari, ki se vlečejo že predolgo. V srčnih zadevah morda malo preveč popuščanja, zna biti, da boste pozneje za to plačevali obresti. Neka finančna spoznanja vas bodo spravila v slabo voljo.

DVOJČKA(od 21. 5. do 20. 6.)

Venera se bo ta teden prestavila v znamenje Raka, kar pa miru in jasnosti še vedno ne bo prineslo, k vam je namreč prišel Merkur in prinesel več svežine in tudi dogajanja. V srčnih zadevah bo nekoliko več miru, razmišljali boste o domači sreči, morda tudi o stalni zvezi ali kronanju zveze z odhodom pred oltar. Na začetku tedna boste veliko razmišljali in se tudi pogovarjali o financah. Nad nekom iz svoje bližine boste razočarani, saj se ne bo držal dogovora.

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)

Vaša ta čas nemajhna ustvarjalnost bo, kot kaže, bolj namenjena vzdrževanju stanja kot odpiranju novih horizontov. Trenutni tedni so sicer pravšnji čas za preverjanje nekaterih intimnih odločitev, tudi za pregled narejenega, vsekakor je to čas, ko se morate o nekaterih najpomembnejših zadevah pogovoriti sami s seboj. Na splošno se boste ta teden preveč ukvarjali s seboj, da bi lahko dojeli opozorila svoje okolice.

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)

Posebej v prvih dneh tega tedna je čas ravno za vas – dinamičen, z veliko dogajanja in z možnostmi dokazati se v okoliščinah, ki marsikoga motijo ali onemogočajo, vi pa jih znate obrniti v svoj prid. Težišče vaše akcije se bo preselilo v načrtovanje. Na ljubezenskem področju zastoj, konec nekega obdobja ali pa neke težave v zvezi z ljubljeno osebo, ki ne bodo izvirale iz odnosa samega, ampak iz okoliščin. Stopiti bo treba kak korak nazaj, morda tudi ni vse samo v vaših rokah. 

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)

Vaša prizadevanja bodo dobila bolj jasno formo, pokazali se bodo rezultati, tudi o svojih načrtih boste lahko spregovorili tako, da bo razumljivo vsem. Nasploh boste bolj usmerjeni v prihodnost, vse drugo boste delali rutinsko; ne bo narobe, če bo dela več kot po navadi ali če bo bolj razdrobljeno. Nekdo bi vam moral reči, da se obremenjujete s stvarmi, ki ne zaslužijo take pozornosti. Iz zagat vas vlečeta komunikativnost in dobra volja.

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)

V začetku vas bo motil občutek, da je vse preveč odvisno od drugih in zelo malo od vas. Razlika v hitrosti odziva na izzive, bi lahko rekli temu. Potem boste prejeli nekaj informacij, ki vas bodo prepričale, da imate pravzaprav sami vse možnosti, le izkoristiti jih je treba. Saturnov vpliv kaže na pomen komunikacije, ki bo ta teden nekajkrat zastala, ni nujno, da po vaši zaslugi. Rojeni v tretji dekadi znamenja morajo ta teden posebno paziti na stroške.

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)

V službi so na vrsti spremembe, a vas ne bodo ogrozile, še več, aktivno boste zraven, kaže pa, da se stvari odvijajo na bolje. Tudi če je v zadnjem času na denarnem področju zatišje, to še ne pomeni, da ste zunaj težav in da se lahko vrnete k staremu načinu življenja, ki vključuje tudi lepe, drage in bleščeče nakupe. Če bi vam kdo moral vrniti denar, ga boste verjetno dobili le del ali v nekaj obrokih, v celoti pa najbrž ne. V ljubezni predvsem sanje.

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)

V prvi polovici tega tedna boste razdraženi, občutek, da vas drugi prehitevajo ali da vam kdo želi škoditi oziroma se okoristiti na vaš račun, ne bo hotel iz glave. V poslih in službi boste vse hoteli napraviti v isti sapi. Proti vikendu se boste umirili, malo premislili in se pripravili za naslednje tedne, ko boste z odlično koncentracijo in veliko volje napravili več kot v vsem mesecu prej. V ljubezni neka nenadna priložnost ali obrat, tokrat na dobro.

KOZOROG (od 22. 12. do 20.1.)

Poudarek na vaši šesti astrološki hiši govori o povečani pozornosti področjem dela, pomoči, zdravja, skrbi za male živali in predvsem reda. Je pa možno, da boste s temi obveznostmi prej obremenili partnerja oziroma svoje domače, kot da bi se opravkov lotili sami. Tudi v službi so mogoče spremembe, vendar ne kot menjava službe, ampak kot spremembe osebja ali pogojev dela. Na splošno se vse to ne bi smelo odvijati v slabi luči za vas. Izteklo se bo bolje, kot pričakujete.

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

Pritegnili boste pozornost z domislicami in dovtipi, vse pritiske pa boste zlahka vrgli čez ramo. Za rojene v prvi dekadi velja možnost za več želez v ognju, nakar bo treba dobro vedeti, komu ste kaj rekli. Tudi sicer malo pazite na red v življenju, zmeda vam lahko prinese težave. Morda ne bi bilo napak, če bi se držali nasveta nekoga, ki mu zaupate in vas ne bo pustil na cedilu; prisotnost take osebe vam bo neugodno obdobje pomagala prebiti, ne da bi povzročili težave in ne da bi se osmešili.

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)

Ves čas boste v gibanju, najprej zaradi potreb, potem pa zato, ker vam bo to preprosto všeč. Od staršev boste dobili podporo in razumevanje, zalomi se lahko kvečjemu v finančnih pričakovanjih – kar boste zaslužili s svojimi rokami, bo zadostovalo, za obračanje denarja pa ta čas ni primeren. V partnerstvu (zasebno in poslovno) imate velike možnosti za uspeh oziroma dober razvoj dogodkov, le skozi prste ne glejte nikomur, tudi tistim ne, ki jih imate najraje.

PREMIKI V TEM TEDNU

Sonce bo prišlo od 22°22 do 29°03 Dvojčkov.

Merkur se bo direktno premaknil od 29°58 Bika do 10°43 Dvojčkov, v katera bo vstopil 13. 6.

Venera bo prišla od 24°01 Dvojčkov do 2°37 Raka, v katerega bo vstopila 17. 6.

Mars bo ta teden retrogradno prišel od 25°02 do 23°45 Škorpijona.

Jupiter bo premeril pot od 14°58 do 15°42 Device.

Saturn bo ta teden retrogradno prišel od 12°24 do 11°54 Strelca.

Uran bo po Ovnu prišel od 23°38 do 23°52.

Neptun bo ta teden praktično stal na mestu in se počasi obrnil v retrogradno smer, na 12°01 Rib.

Pluton bo ta teden retrogradno prišel od 16°48 do 16°38 Kozoroga.

Luna bo 13. 6. vstopila v Tehtnico, 15. 6. v Škorpijona in 18. 6. v Strelca.

Ta teden lunacije ni, naslednja polna luna bo v ponedeljek, 20. 6.