V zvezdah

Tedenski horoskop: prvi krajec pomeni napredovanje

sn
5. 6. 2016, 17.14
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Preverite, kaj vas čaka od 7. do 13. junija.

Profimedia
Prvi krajec pomeni napredovanje.

V tednu pred nami bo veliko možnosti za delanje korakov naprej. Zaviralne konfiguracije, ki so nas pestile zadnja dva meseca, se razklepajo in dopuščajo pomik naprej, poleg tega bo Merkur v tem tednu že dovolj hiter, da dogajanja in sprememb ne bo manjkalo. Povrhu gre še za teden, v katerem nam bo Luna pokazala prvi krajec, to pa je že pregovorno čas za napredovanje, ustvarjanje in rast. Zdaj je čas za uresničitev vsega tistega, kar se ni premaknilo v času Merkurjeve retrogradnosti, pri čemer se bo treba spoprijeti z več aktivnostmi naenkrat in jih usklajevati med seboj, ker nas bodo stvari malo prehitevale. Paziti bo treba le na komunikacijo v družbi in prometu, saj bomo prehitri, preostri, agresivni in nepotrpežljivi, kar je seveda povezano s kontekstom pospešenega dogajanja, da nimamo časa in se vsem mudi.

Horoskop za teden od 6. do 13. 6. 2016

OVEN(od 21. 3. do 20. 4.)

Zelo okretni in prilagodljivi boste, če bo šlo za popravo kakega dela ali naloge, ki ni bila dobro opravljena, za kar je po možnosti odgovoren kdo drug, a tudi zelo nestrpni in ostri. Potem boste gotovo blesteli in okolici dali vedeti, kako se dela, novih prijateljev pa seveda ne boste dobili, toda notranji občutek bo vseeno dober. V srčnih zadevah dogajanja ne bo manjkalo, torej stikov in navezovanj, vendar česa resnega in trajnega za zdaj še ni videti.

BIK(od 21. 4. do 20. 5.)

V tem tednu se boste veliko več ukvarjali z drugimi in njihovimi težavami ter potrebami kot s seboj. Pri tem ne boste ne počasni, kot bi od vas pričakovali, ne strpni, odzivi na stvari, ki ne bodo po vaši volji, bodo precej hitri. V nekem prijateljstvu se bo nekaj izjalovilo, pravzaprav si ne boste na jasnem, kaj se je v resnici zgodilo. V srčnih zadevah bodo prisotni velika želja in prizadevanja ter nekaj manj rezultatov, zato pa bodo sanje zelo lepe.

DVOJČKA(od 21. 5. do 20. 6.)

Veliko živahnosti in dinamike je videti v tem tednu, z nekaj napetosti seveda, ki vam bo dajala vetra za nove dosežke, pa naj gre za službo ali pridobivanje ugleda. V srčne zadeve se bo mešal vaš ego, saj se boste predvsem postavljali, pa tudi občutljivost na izrečene besede vam utegne v tem tednu prinesti kako sitnost. Nakup, ki bi zvišal vaš »rating«, trenutno še ne bo mogoč. Neka prijateljska oseba PA vam bo prinesla odlično informacijo, ki bo odpirala nova vrata.

RAK(od 21. 6. do 22. 7.)

V tem tednu boste malo zastali, ker vam marsikaj ne bo všeč. Realnost je ves čas tu, samo vi je pogosto ne vidite, ko pa pride trenutek streznitve, iščete, kdo bi bil kriv za to. V bistvu ne bo nič narobe, le po drugi poti bo treba iti, kot ste mislili. Hitrost dogajanja bo zvišana, s tem tudi nuja po prilagajanju trenutnemu dogajanju, raki pa v tem niste ravno dobri. Nekaj dodatne podpore lahko dobite pri znancih in sorodnikih, tudi sosedih. Poskrbite za dosti spanja.

LEV(od 23. 7. do 22. 8.)

Za en teden boste izstopili iz svoje kože in razmišljali predvsem o tistem, »kar bo«, in ne le o tistem, kar ste, kaj zmorete in kako pomembni ste. V prizadevanjih za veljavo v svojem delovnem okolju si boste želeli prepričati nadrejene, da bi bilo za toliko dobrega dela, kolikor ga opravite, treba dobiti malo večje plačilo. V odnosih z drugimi, teh pa ne bo malo, se bosta prepletala prijateljstvo in ljubezen, na trenutke ne bo čisto jasno, kam spada kak odnos.

DEVICA(od 23. 8. do 22. 9.)

Kar je najslabšega v tem tednu, je odsotnost pravega odgovora na večno vprašanje, ali ste na pravi poti. Tistih, na katere se navadno lahko zanesete, trenutno ne bo blizu, drugim pa (še) ne zaupate dovolj. Vse drugo v tokratnem horoskopu je dobro ali zelo dobro. V službi vam bo sicer kaj tudi zletelo iz rok, a »ker zmorete in znate«, boste uskladili vse malenkosti in dosegli nemalo občudovanja pri tistih, ki so počasnejši ali jim manjka občutka za organizacijo.

TEHTNICA(od 23. 9. do 23. 10.)

Veliko novih informacij je videti v tem tednu, nenehno boste viseli na telefonu ali spletu, iskali nova prijateljstva in znanstva ter uživali v izmenjavi mnenj. Če bi se dalo kam odpotovati, bi to naredili z velikim veseljem. Na splošno se boste imeli dobro, nenehno gibanje vas bo osvežilo in prineslo kup odličnih idej. Dobro bi bilo, če bi poskrbeli za dovolj počitka in spanja, kajti po Merkurjevem obratu se zdaj začenjajo precej naporni in dinamični tedni.

ŠKORPIJON(od 24. 10. do 22. 11.)

Čeprav se Merkur Dvojčkoma (in vaši hiši skupnih financ) šele bliža, je bolj pomembno, da se bodo od tam v nekaj dneh odselili kar trije; tak položaj navadno prinaša nekakšno nujo in hitenje, kot da je veliko zamujenega. Vendar ne skrbite, saj pri sebi dobro poznate tisto ščemenje, ko ste v kotu in se prebudi izjemna zbranost za vse, kar je treba izpeljati. Tudi zdaj bo tako in na koncu boste imeli občutek zmage.

STRELEC(od 23. 11. do 21. 12.)

Vaš Jupiter se počasi izvija iz neprijetne konfiguracije, ki je zadnje tedne močno vplivala na ves svet, ne samo na strelce. Počasi bo pogled boljši, stvari se bodo razjasnile, zaupanje se bo povrnilo in bogatejši za nekaj izkušenj se boste odpravili naprej. V tem času k perspektivam, ki ponujajo veliko opcij, le prave informacije in nekaj poguma je treba imeti, vam pa tega nikoli ne zmanjka. V tem času ne mešajte denarja in ljubezni, saj vas to lahko stane.

KOZOROG(od 22. 12. do 20. 1.)

V tem horoskopu je pri vas videti nekaj več filozofije in manj učinka kot navadno. Kot bi bili nekako zadovoljni s tem, kar imate in ste dosegli. In to prav v tednu, ko se začenja odpirati vsem. Drugi se medtem strumno odpravljajo naprej, vi pa ... V ljubezni je videti nekaj nestrpnosti, morda bo šlo celo za »dve železi v ognju«. Veliko boste na telefonu, ne bo pa manjkalo ponovljenih pogovorov in dogovorov, saj bo marsikatera informacija letela mimo.

VODNAR(od 21. 1. do 18. 2.)

Zelo ustvarjalni boste, vse, česar se boste lotili, bo imelo trdno vizijo, kaj hočete narediti, in tudi rezultati bodo temu primerni. Nekaj preobčutljivosti je videti zlasti glede denarja in problemov drugih; na take zadeve se po navadi ne odzovete. V financah težave pri dogovoru, kdo bo kaj naredil, predvsem pa kdo bo odgovarjal. V ljubezni nova lepa energija, razmišljali boste tudi o skupnih aktivnostih, poteh in zabavi, morebiti celo o načrtovanju naraščaja.

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)

Dogovori z drugimi bodo padli v vodo, ker se nekdo ne bo držal dogovorjenega, morda pa ne bo jasno, kdo je kaj hotel in podobno. V službi precej dela in tudi kopičenja nalog, a jih boste znali dovolj dobro preliti v rezultate, da vam ne bo nihče nič hotel. Na to, da vzdušje zadnje čase ni najboljše, ste se že navadili. Sicer pa posvetite svojo pozornost tistim, ki si to zaslužijo, drugi niso vredni vaše pozitivne energije.

PREMIKI V TEM TEDNU

Sonce bo prišlo od 15°41 do 22°22 Dvojčkov.

Merkur se bo direktno premaknil od 21°45 do 29°58 Bika.

Venera bo prišla od 15°25 do 24°01 Dvojčkov.

Mars bo ta teden retrogradno prišel od 26°33 do 25°02 Škorpijona.

Jupiter bo premeril pot od 14°21 do 14°58 Device.

Saturn bo ta teden retrogradno prišel od 12°55 do 12°24 Strelca.

Uran bo po Ovnu prišel od 23°22 do 23°38.

Neptun se bo do konca tedna ustavil pred obratom v retrogradno smer, na 12°02 Rib.

Pluton bo ta teden počasi retrogradno prišel od 16°56 do 16°48 Kozoroga.

Luna bo 6. 6. vstopila v Raka, 8. 6. v Leva in 10. 6. v Devico.

Prvi krajec bo na nebu v nedeljo, 12. 6., ob 10.09 na 21°47 Device.