Prelomni teden je tukaj

Horoskop za teden od 30. maja do 6. junija

S.N.Č.
30. 5. 2016, 13.13
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Dve močni konfiguraciji planetov, o katerih je že nekaj časa govor v teh horoskopih, sta na nebu tudi zdaj, vendar nekoliko bolj jasni in močni kot prej, omenjeni trije planeti pa ju združujejo v tretjo, ki ji pravimo Zmaj.

PS
Marsikatera dejavnost, projekt, gibanje ... začeti, osnovani v tem tednu, se bodo čez čas izkazali za prelomne in daljnosežne.

Ker združuje energijo kar osmih planetov (od skupno desetih), ne more biti drugače, kot da bo to prelomen teden, vprašanje je le, kje, kako in kdaj se bo ta prelomnost pokazala. V astrologiji je pač tako, da premiki, obrati, mrki in gibanje prinašajo potenciale, ki se ne zgodijo nujno tedaj, ko do takega dogodka pride, ampak primerno kasneje, odvisno od več dejavnikov. Potencial je torej nastavljen, privežimo se in opazujmo.

Mars, ki je pred dnevi vstopil v Škorpijona in s tem postal izredno prodoren, nam bo dovajal veliko večjo energijo in možnost preboja, Uranovo delovanje pa bo usmerjeno k preobratom, rušenju strukture in ustvarjanju prostora za nove. Marsikatera dejavnost, projekt, gibanje ... začeti, osnovani v tem tednu, se bodo čez čas izkazali za prelomne in daljnosežne. 

Profimedia
Potencial je nastavljen, privežimo se in opazujmo.

OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)

Prehod Marsa v znamenje Škorpijona bo zvišal prag vaših sposobnosti in prinesel pridih neuničljivosti, tako da se boste zlahka spoprijeli tudi z več zahtevami naenkrat. Kar se financ tiče, bodite še ta teden nekoliko potrpežljivi, Merkur je še neprijeten. V srčnih zadevah bo več besed kot uspehov in zmag. Samo želja ni dovolj, treba bo pokazati kaj več. Boste pa zato ta teden bolj zgovorni kot navadno, predvsem o sebi boste znali povedati veliko.

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)

Merkur se odpravlja naprej, z vsakim dnevom se stvari bolj premikajo in odpirajo. Zahteve po prilagajanju so ta čas velike, a jih boste obvladovali zlahka. Sicer pa boste svoje stavke začenjali z »jaz« in »moje«. V srčnih zadevah boste polni pričakovanj, ogledanih boste imeli kar nekaj možnosti, a na kaj resnejšega zaenkrat ni računati. V službi bo prišlo do neke nenadne in kratke zaostritve, a ne zaradi vas; bo pa zato zaželeno vaše mnenje in z njim boste kar nekaj pridobili. 

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)

V prvi polovici tedna boste razdražljivi in nataknjeni, kar je predvsem vpliv prehoda Marsa v močnega Škorpijona. Precej bolj samozavestni boste, postavljali se boste v prve vrste, vendar pa vodilne vloge ne boste želeli prevzeti. Raje svetovalec kot izvajalec, nekako tako. V službi boste izvedeli za izredno priložnost, ki jo boste označili za »predobro, da bi bilo res«. Veliko vam bo do tega, da bi se razvoj situacije obrnil v vašo korist, a to ne bo odvisno od vas.

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)

V tem tednu boste imeli ustvarjalni preblisk, radi bi naredili kaj lepega, morda celo občudovanja vrednega. Posredovali boste v nekem sosedskem ali sorodstvenem sporu, pri čemer boste čisto intuitivno našli najboljšo rešitev za vse ter bili razočarani v primeru, če se ne bodo strinjale vse vpletene strani. Če boste kaj živo sanjali, si to zjutraj zapišite, saj se simbolika v sanjah tega tedna lahko izkaže za zelo pomembno. 

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)

Veliko mešanih občutkov je videti v vašem horoskopu za ta teden, od razmišljanja o jutri in podjetnosti do depresivnih trenutkov in samoizpraševanja o lastni vrednosti. V službi bo vse več pogovora o prihodnjih akcijah in potezah, preigravanje istih vzorcev, tudi če je uspešno, se počasi umika novim izzivom. V ljubezni je za ta teden bolje, če ne naredite nič, možnost napak in posledično lekcij je večja kot sicer. Razmislite o tem, da morate res narediti nekaj več reda v svojem življenju … 

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)

Na poslovnem področju boste ta teden prejeli neki izziv, ki vam bo dal misliti in ki bo zadel ob vaše samoljubje, nakar boste sklenili zmagati in se dokazati ter bili za to pripravljeni storiti marsikaj. Vaša energičnost bo nekatere v vaši okolici kar malo prestrašila, kar bo za vas pomenilo še nadaljnjo potrditev. V partnerstvu bodo občutki dvojni – po eni strani bo vse videti idealno, po drugi pa vam bo dalo neko partnerjevo početje misliti.

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)

Marsov nedavni prestop v Škorpijona na vas ne bo deloval najbolje – po eni strani prinaša večji pritisk na finance, po drugi pa občutek, da se morate v nekem pogledu postaviti na svoje noge ali pa zoperstaviti pritiskom od zunaj. K sreči gre samo za nekaj dni. Merkurjevo premikanje v pozitivni smeri namreč nakazuje, da se bo o vsem dalo dogovoriti in da se bodo zadeve rešile precej bolje, kot je bilo videti še pred nekaj dnevi.

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)

V tem tednu se boste znašli sredi dogajanja, ko bodo vsi nekaj hoteli od vas, pa tudi sami boste imeli obveznosti čez glavo. Vaša koncentracija bo visoka, vzdržljivost pa tudi, tako da noben izziv ne more biti prevelik. Še več, v tem času se lahko lotite nalog, ki so bile do nedavnega videti popolnoma nerešljive ... Veliki križ planetov na nebu se pri vas lomi na področjih ljubezni in partnerstva, kjer bi se bilo dobro potegniti nazaj in počakati teden ali dva.

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)

V službi boste imeli veliko dela, vendar ga boste opravljali brez pravega žara, kar tako, ker pač mora biti opravljeno, in da vas ne bi imeli za lenuha ali nezanesljivega delavca. Na srčnem področju boste zelo jasni v svojih pričakovanjih in ne boste čakali na morebitno potezo druge strani, ampak boste krenili v akcijo kar sami. Čeprav boste svoja pričakovanja izrazili naravnost in brez dlake na jeziku, pa boste obenem začuda zelo uvidevni, kar se tiče položaja, želja in celo napak drugih.

KOZOROG (od 22. 12. do 20. 1.)

Na srčnem področju deluje Merkur, ki prinaša ugodno komunikacijo, dogovor (tudi pri zelo perečih stvareh se bo vse naenkrat popravilo) in kake prijetne spremembe. Na komunikacijskem področju in v odnosih z okolico, zlasti sosedi, bo čisto drugače. Za ponoven dogovor si vzemite čas, prej kot v enem tednu se ga ne izplača ponoviti, ker ne bo nič bolje. V službi veliko zahtev, kak tečen šef in morda še pokvarjen računalnik – dolgčas res ne bo. 

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

Pri poslih se je frekvenca aktivnosti s prehodom Marsa strmo povečala, odzvati se je treba hitro. Po eni plati z vseh strani dobivate izraze podpore in celo občudovanja glede vašega dela in rezultatov, po drugi pa sami niste najbolj prepričani, ali ste na pravi poti oziroma ali vas to pelje k zastavljenim ciljem. V srčnih zadevah bodo vaša pričakovanja velika, in če ste vsaj malo realni, ni pričakovati slabega razvoja položaja. Kaj lahko bi se pojavila celo neka čisto nova oseba. 

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)

V svojih potezah, tako na poslovnem kot zasebnem področju, boste iskali varne poti in opcije, da bi čim bolj odstranili razne neugodne posledice. Slikali boste vizije in delali načrte, ki ne bodo majhni, sukali se boste v krogih, ki jih bodo z veseljem sprejemali. V ljubezni nekaj prehodnega, pogrešali boste nekaj več trdnosti in zanesljivosti. Pogovorite se s prijatelji ali sorodniki, saj boste od njih dobili številne spodbudne, toda tudi realne besede. 

PREMIKI V TEM TEDNU 

Sonce bo prišlo od 8°58 do 15°41 Dvojčkov.

Merkur se bo direktno premaknil od 16°22 do 21°45 Bika.

Venera bo prišla od 6°49 do 15°25 Dvojčkov.

Mars bo ta teden retrogradno prišel od 29°10 do 26°33 Škorpijona.

Jupiter je ta čas še počasen, tokrat do 13°52 do 14°21 Device.

Saturn bo ta teden retrogradno prišel od 13°26 do 12°55 Strelca.

Uran bo po Ovnu prišel od 23°05 do 23°22.

Neptun bo po znamenju Rib prišel le še od 11°58 do 12°01.

Pluton bo ta teden počasi retrogradno prišel od 17°05 do 16°56 Kozoroga.
 

Luna bo 31. 5. vstopila v Ovna, 2. 6. v Bika in 4. 6. v Dvojčka.

Mlaj bo na nebu v nedeljo, 5. 6., ob 4.59 na 14°53 Dvojčkov.