Astrološki svet

Tedenski horoskop: obrat prinaša injekcijo idej

sn
15. 5. 2016, 15.48
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Ta teden bo navidezno retrogradno sekvenco svoje poti dokončal Merkur, v nedeljo se bo obrnil v direktno smer.

Profimedia
Preverite, kakšen teden se vam obeta.

Kot po navadi bodo tudi tokrat dnevi okrog obrata, se pravi konec tedna in ponedeljek, še posebno občutljivi in naporni ter zato vredni posebne pozornosti. Ne pozabimo, da nas Merkur ne kaznuje, le opozarja nas, da nismo dovolj pazili ...

Jupiter in Saturn se približujeta neugodnemu odnosu, ki se bo res dopolnil šele čez dober teden, a ga bo mogoče čutiti že zdaj. Strah pred novimi koraki, napačne presoje, zavlačevanje, napetosti v odnosih z avtoritetami (tudi doma, ne samo v službi). Ne pozabimo tudi, da sta oba planeta del vztrajnega T-kvadrata, ki je v te pomladne mesece prinesel zastoje in čakanje »na boljše čase«, akcije pa ni od nikoder. Ker se ta konfiguracija še ni izpela, bo Merkurjev obrat prinesel dobrodošlo injekcijo idej, volje, prilagodljivosti in sprememb, ki se kažejo za prihajajoče tedne.

Horoskop za teden od 9. do 16. 5. 2016

OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)

Marsovo gibanje nakazuje nestrpnost, kot da bi se vam zelo mudilo. Stanje na mestu, v katerem se je v zadnjih tednih znašel svet, vam ustreza še najmanj, saj se tudi iniciativnost ne »prime«, vsi samo čakajo, kaj bo. Zdi se, da tudi pravih idej ta trenutek ni ... V srčnih zadevah boste čez teden vse bolj neposredni in energični, ne bo vas zanimalo mnenje druge strani ali pa na splošno mnenje drugih. Atmosfera bo ugodna za prekinitev zveze, ne pa za izboljšanje odnosov, zato pazite, da ne greste čez rob.

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)

Vaš ego je ta čas zelo izražen, ne bi bilo nič čudnega, če bi svoje trditve začenjali z »jaz« ali pa »moj«. Merkurjev obrat bo prinesel zastoj, kot da ne bi vedeli, v kateri smeri bi krenili. Glede financ je dogajanje videti pri položnicah, kreditih in dolgovih, z nekaj sreče pa pri investicijah, a je previdnost pri potezah nujna. V ljubezni bo veliko besed (sladkih in visokoletečih) in tudi pričakovanj, manj pa rezultatov; kot bi vas nekdo spregledal.

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)

Recimo kar vnaprej – vse prej kot prijeten teden. Okoli vas se dogaja tisoč stvari, vi pa ne zmorete storiti koraka! Konec tedna se obrne Merkur, a njegovo neugodno delovanje lahko traja še kak teden. Bo pa vseeno prinesel dovolj razlogov za premik, nekako se boste spravili v pogon in že dosegli prve otipljive rezultate. Mars vas sili h konfliktom, morda boste preostro reagirali. V partnerstvu in zakonu je bolje malo počakati kot pa reči kaj prehitro.

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)

Spremembe, ki se nakazujejo, so nujne, vi pa bi najraje videli, da bi se nanje dalo čim bolje pripraviti. Nekaj nerazumevanja, a tudi možnosti za razrešitev kake zelo stare zadeve je videti na področjih sorodstva in soseščine. Somišljenike in koristne informacije lahko najdete v družbi, zato nikar ne sedite samo doma! In kar je za rake najbolj pomembno: v tem tednu bo veliko več energije usmerjene v jutri kot pa včeraj; to se vam ne zgodi zelo pogosto.

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)

Na področju poslov, poklica in statusa na splošno je videti veliko možnosti in veliko vložene energije, kar gotovo ni slabo za vas, a če boste pretiravali, se vam zna zgoditi nenaden mrk – tokratna polna luna se bo zgodila na polju načrtovanja in prihodnosti, še posebej to velja za julijske leve. Nekaj pameti vzemite v roke, pa ne bo hudega! V srčnih zadevah je videti hitrico, nestrpnost ali pa ostrost, nič od tega ne koristi trdnosti zveze.

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)

Merkurjevega obrata boste device vesele bolj kot dvojčki, saj vam bo prinesel tudi večje koristi. Le še malo potrpite, dajte mu malo časa, da doseže svojo pravo hitrost. Pa na informacije, dogovore in podpise še malo pazite ta čas. V partnerstvu bo nekaj dilem okoli tega, kdo kaj doprinese k zvezi in kdo ne. O sebi imate nekoliko boljše mnenje kot prej, a prepričani vseeno niste. Na začetku tedna boste preobčutljivi, pozneje prihajajo bolj stabilni in uspešni dnevi.

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)

Venera se pripravlja na prehod v Dvojčka, obenem pa izhaja iz dobrih povezav, ki so jo ščitile zadnje tedne in ji pomagale. Nestrpnost in koristolovstvo sta dva od možnih vplivov, ki jih prinaša tako gibanje. Nezaupljivost je na višku, na trenutke ne verjamete več niti sebi. Tudi v besedah ste prehitri, zna biti, da vas kdo označi celo za konfliktno osebo; potem bo šele ogenj v strehi, saj takšni pa že niste ... V ljubezni je videti vroče in hladne trenutke, stabilnost pride nekoliko pozneje.

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)

Ravno ko ste se navadili na drugačen ritem, se stvari spet obračajo. Merkurjev obrat za vas pomeni zastoj pri dogovarjanju in sklepanju poslov, nekaj bo treba narediti drugače, kot je bilo zamišljeno. Ni nujno, da je zadaj kaj namenskega, a škorpijoni ste vedno pripravljeni. Sodelovanje je prineslo tudi kake manj prijetne nianse in začeli ste sumničiti, da nekaj ni v redu. Za izboriti si boljši položaj pa je ta čas naravnost odličen.

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)

Precej razpeti boste v tem času. Jupitrov odnos s Saturnom zateguje ročno zavoro, Mars pa pritiska, češ dogovori se že in naredi red ali pa se odpravi naprej sam, brez zanašanja na druge. Vaše še najboljše orožje v tem tednu bo jezik – učinkovit kot britvica. V partnerstvu bo nekaj videti lepše, kot je v resnici, dogajanja sicer ne bo manjkalo, večjih težav pa ne bi smelo biti. Uspeh v poslih ne bo odvisen samo od vas, se vam pa lahko zgodi pohvala za uspešno delo.

KOZOROG (od 22. 12. do 20.1.)

Videti je veliko kreativnost, kot da bi recimo hoteli graditi, postavljati sistem, zagotoviti mu delovanje ali pognati ga v tek. Pomisliti znate na vse varovalke in varnost, nič vam ne more uiti izpod kontrole. V srčnih zadevah bi vam moralo biti tokrat lepo, mogoče je celo, da boste gledali v več smeri hkrati. Sredi tedna boste zazrti v čase, ki šele prihajajo, polna luna pa vam bo tokrat prinesla nekaj več sentimenta kot po navadi.

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

Ta teden bi znal biti za vodnarje prelomen v pozitivnem smislu, saj boste zdaj v nekaj tednih uspešno razrešili domače dileme, ki so vas pestile, pa tudi Luna bo že v torek v Tehtnici, kar za vas pomeni sprostitev. Polja, ki se odpirajo pred vami in jih bodo premiki planetov potrdili v nekaj tednih, so kreativnost, ljubezen, delo z otroki, šport, tudi zabava. Pri financah bodite previdni le v zvezi s prelepimi ponudbami, preverite jih raje trikrat kot dvakrat.

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)

Veliko komunikacije je videti, tudi v korist drugih, za reševanje situacij, da o »klepetu kar tako« ne govorimo. Drugim boste namenjali nekaj preveč pozornosti, pomislite kaj tudi nase. Že sredi tedna boste za nekoga spoznali, da ga previsoko cenite, proti koncu tedna se boste povezali z drugimi in lažje prebili praznino. V tem tednu boste nagnjeni k planiranju vsega, kar se bo izkazalo kot dobro. No, vmes je še neka malenkost: načrtov se je potem treba tudi držati ... 

PREMIKI V TEM TEDNU 

Sonce bo prišlo od 25°31 Bika do 2°15 Dvojčkov, v katera bo vstopilo 20. 5. ob 16.36.

Merkur končuje svojo tokratno retrogradno pot, v nedeljo se bo ustavil na 14°20 Bika.

Venera bo prišla od točno 19°36 do 28°13 Bika.

Mars bo ta teden retrogradno prišel od 3°58 do 1°37 Strelca.

Jupiter se bo začel počasi premikati direktno, tokrat od 13°20 do 13°31 Device.

Saturn bo ta teden retrogradno prišel od 14°26 do 13°56 Strelca.

Uran bo po Ovnu prišel od 22°25 do 22°46.

Neptun bo po znamenju Rib prišel od 11°48 do 11°54.

Pluton bo ta teden počasi retrogradno prišel od 17°18 do 17°12 Kozoroga.

Luna bo 16. 5. vstopila v Tehtnico, 19. 5. v Škorpijona in 21. 5. v Strelca.

Polna luna bo na nebu v soboto, 21. 5., ob 23.14 na 1°14 Strelca.