osrečil Anžeta Langusa Petrovića

Jan Plestenjak mu je podaril 3000 evrov vredno darilo

D. D./revija Lady
21. 5. 2022, 11.48
Posodobljeno: 21. 5. 2022, 11.48
Deli članek:

Bas kitarist Anže Langus Petrović, znan pod umetniškim imenom Dagi, si bo svoj 40. rojstni dan zapomnil za vse življenje.

Osebni arhiv
Anže Langus in Jan Plestenjak sta dolgoletna glasbena prijatelja. Anže ima to lepo lastnost, da Jana vedno spravi v dobro voljo.

Bas kitarist Anže Langus Petrović, znan pod umetniškim imenom Dagi, si bo svoj 40. rojstni dan zapomnil za vse življenje. Poleg številnih čestitk in daril je bilo darilo prijatelja Jana Plestenjaka najbolj prestižno. Ko se je vrnil z romantičnega potovanja po Italiji, kjer sta z najdražjo Moniko Avsenik uživala v večnem Rimu, ga je čakalo presenečenje. Pred seboj je zagledal originalni etui, v njem pa pregrešno drago kitaro znamke Hofner Premium Original Club, kakršno si je že od nekdaj želel. Cene tovrstnih brenkal se gibljejo okoli tri tisoč evrov, kar nakazuje, kako zelo ceni svojega basista eden najbolj oboževanih slovenskih glasbenikov, ki bo že drugič zapovrstjo razprodal dvorano Stožice.

Jan in Anže sta se zbližala pred desetimi leti in zgradila zelo zaupljiv odnos. Anžeta smo prvič spoznali leta 2002, ko je prepeval spremljevalne vokale evrovizijskim Sestram, nato je bil več sezon nepogrešljivi član Magnificove skupine Balcountry Quartet. Z njim se je uveljavil na domači glasbeni sceni, soustvaril veliko uspešnic za najbolj zveneča slovenska imena in sestavil duet Da Phenomena. V njem je s kolegom Matejem Brodarjem nanizal nekaj uspešnic, potem pa se je odzval Janovemu povabilu, da se pridruži njegovi glasbeni ekipi.

Takoj sta se ujela, in če ju spremljate v zaodrju, se lahko prepričate, kaj pomeni iskreno, trdno prijateljstvo. Med njima ni skrivnosti, delita si najbolj boleče in vesele trenutke. Znata si prisluhniti in tako dobro poznata svoje značajske posebnosti, da brez odvečnih vprašanj vesta, kdaj je kdo slabe volje in kakšen pristop je treba ubrati, da si pomagata prebroditi stisko. Jan v krogu najbližjih slovi po tem, da jih šokira, ko najmanj pričakujejo, z izvirnimi in pogosto dragimi darili. Je mojster v izkazovanju pozornosti, kar je ob okrogli rojstnodnevni številki spoznal tudi Dagi, ki je navdušenje delil na svojem družbenem omrežju. Če bi slavljenca vprašali, kakšen je njegov delodajalec, bi o njem brez pomislekov povedal le vse najboljše, saj je eden redkih, ki ga res dobro pozna. Do potankosti je naštudiral njegov okus za hrano, vino, cigare in dekleta, v malem prstu ima tudi zvezdnikov smisel za humor in ve, kdaj ga je dobro pustiti pri miru. Skratka, priča smo trdni in predani navezi, brez katere v Janovem glasbenem svetu ne bi bilo tako zabavno.