Femme Fatale

"Fatalna ženska je zrela ženska"

Nejc Simšič
19. 5. 2022, 21.25
Posodobljeno: 26. 5. 2022, 14.07
Deli članek:

Med letošnjimi kandidatkami za izbor femme fatale, ki ga tradicionalno organizira revija Avenija, je tudi priljubljena pevka Manca Špik, ki očara tako s pozitivno energijo in optimizmom kot z glasom in stasom.

Tibor Golob
Manca Špik

Kar 180 centimetrov visoka pevka Manca Špik, ki je odraščala na idilični Bohinjski Beli, se lahko pohvali tudi s tem, da premore manekenske mere in najdaljše noge na naši glasbeni sceni – te so dolge kar 110 centimetrov!

»Sem, kar pač sem. Dobra stara preverjena Manca, ki jo imaš lahko rad ali pa ti gre s pozitivnostjo in preprostostjo že kar malo na živce,« je v smehu priznala Manca, ki je tokrat že drugič nominirana za femme fatale leta, prvič je bila leta 2009. »Zame je fatalna ženska tista, za katero se človek obrne, ampak ne v smislu zunanje lepote, ampak v smislu notranje karizme in magnetizma. Fatalna ženska je zrela ženska. Ženska, ki je 'narejena', ki ima svoj vidik, svoje parametre v življenju sestavljene. Ve, kaj hoče, je v sebi 'nacentrirana', in to izžareva tudi navzven. Fatalna ženska pozna svojo pravo naravo, je avtentična in magnetična. Sledi svojemu srcu, deluje iz svoje notranjosti, in ne iz ega, ter je avtentična, ker živi iz svoje resničnosti,« je usodnost razložila Manca.

Manca je brez dvoma rekorderka med slovenskimi glasbeniki v številu izdanih duetov, saj točno polovico novega albuma tvorijo prav sodelovanja z zvenečimi imeni slovenske zabavne glasbe, od Dejana Vunjaka, Isaaca Palme do Erosov in Gadov.

Vsak dan je treba prisluhniti srcu

Vedno nasmejana pevka se najbolj fatalno počuti, ko je v svoji resnici. »Ko živim tako, kot čutim, da je prav zame in za mojo okolico. Najmanj fatalna pa sem takrat, ko nisem povezana s seboj. Ko naredim nekaj zaradi drugega, zaradi zunanjega vzroka, okoliščine, in ne zaradi sebe.« Njen cilj je zato, da pride nazaj v svoj center, v svoje bistvo in povezanost. Temu načelu sledi vsak dan. Vsak dan poskuša čim bolj slediti sebi in delovati tako, kot čuti v srcu. Ob tem je njeno fatalno orožje njena notranja moč, odločnost. Za svojo največjo razvado Manca omeni čips, smokije in slane pistacije. »Slanim prigrizkom se preprosto ne morem upreti,« je v smehu priznala Manca, ki pa ni presenetila, ko je za svoj fatalni ritual izpostavila vsakodnevno posvečanje sebi. »Ko dvigneš v sebi raven ljubezni, se tvoje življenje posledično polepša in dvigne na drugo, lepšo raven. Za to spoznanje sem iskreno hvaležna!«

Lokacija: Café Central, LifeClass Hotels & Spa, Portorož
Ličenje: Jana Hribernik, ekipa Jasna Oklešen, Carpus makeup
Pričeska: Majda Sevšek, Družinsko frizerstvo Koderček za LiteRAM Institute
Verižica in zapestnica: Fossil, Slowatch
Obleka: Princip, Trgovina Zoofa