Veliko dela, manj počiva

Špela Grošelj bi se želela poročiti, predvsem zaradi žura

Marjana Tomšič Vovk
19. 5. 2022, 20.32
Deli članek:

Pevko Špelo Grošelj spremljamo kot voditeljico oddaje Poroka na drugi pogled, v kateri brez zadržkov razkriva, kako dojema določene pare in njihove pripetljaje v šovu. Pravi, da ji je vodenje te oddaje pisano na kožo. Le zakaj?

Planet TV
Špela Grošelj ve, da je za uspešno zvezo nujna tudi seksualna privlačnost.

Zakaj ste primerni za komentiranje šova Poroka na prvi pogled?

To vprašanje se mi sicer zdi bolj primerno za vodstvo Planeta. (smeh) Predvsem vodim to oddajo in hkrati komentiram dogajanje v šovu, kako sama dojemam določene pare in njihove pripetljaje. Je pa res, da mi je vodenje Poroka na drugi pogled pisano na kožo tudi zato, ker so me odnosi kot taki od nekdaj zanimali, prebrala sem ogromno knjig na to temo, pa še v družini imamo zelo uspešno psihoterapevtko (teta, ki že 30 let živi in dela v Avstraliji), tako da smo se o odnosih prepogovarjali ohoho. (smeh)

Kakšno je vaše mnenje o poroki?

Poroka se mi sicer ne zdi nujna za uspešno zvezo, pa vendarle bi se želela poročiti. Predvsem zaradi žura. (smeh) Moja sanjska poroka bo predvsem tridnevni žur z vsemi mojimi ljudmi in od vsega bo seveda najpomembnejši bend. Glede na to, da sem zadnji dve leti samska, pa nimam scenarija svoje sanjske poroke. (smeh)

Bi si upali stopiti pred oltar s popolnim neznancem in zaupati komisiji, da lahko izbere najboljšega partnerja za vas?

Če ne bi bila medijsko izpostavljena, bi se z veseljem spustila v to. Eksperiment Poroka na prvi pogled je povsem drugačen od ostalih, ki smo jih že lahko gledali. Tu ne gre za poneumljanje gledalcev, ampak za resnične ljudi, in ne igralce, ki so želeli spoznati svojo pravo ljubezen. 

Kako dober čut za ljudi imate? Bi si upali sestaviti pare za Poroko na prvi pogled? Bi jih morda poparčkali drugače?

Moja intuicija je zelo dobra, pa vendar bi kombiniranje parov raje prepustila stroki. Vsi trenutni parčki so gotovo skupaj prišli z namenom – pri enih se kemija občuti, ostali pa poskrbijo za šov. Ne smemo pozabiti, da gre za televizijsko oddajo, ki potrebuje dinamiko, preobrate in presenečenja. Ljudje to radi gledajo. 

 »Vsako leto se noro veselim poletja, letos bo nekoliko drugačno, ker bom veliko delala in manj počivala. A bom vsak prosti trenutek izkoristila in skočila na morje.«

Kaj je za vas ljubezen in kakšnega partnerja, bodočega moža, si želite?

Oh, za tole vprašanje imava vsekakor premalo prostora. (smeh) Na kratko: ljubezen je v prvi vrsti spoštovanje osebe, s katero pluješ skozi življenje, seksualna privlačnost, ki to osebo prav zato ločuje od tvojih prijateljev, nujni so skupni smisel za humor in pogledi na svet. Pa seveda zaupanje, brez tega ni nič. 

Menda je trenutno vsa vaša ljubezen namenjena kužku. Kaj je ta prinesel v vaše življenje?

Preden sem sprva pazila, nato pa postala skrbnica Jacka, se mi ni sanjalo, koliko ljubezni ti da kuža. Nikoli nisem razumela ljudi, ki so usekani na svoje male živali. No, po novem sem usekana tudi jaz.

Na presenečenje vseh se je na sceno vrnila prvotna zasedba skupine Atomik Harmonik – kakšni so vaši občutki ob tem? Ste pogrešali harmoniko in provokativna besedila?

Lepo je spet stati na odru s prvotno zasedbo Atomik Harmonik. Zelo sem nostalgična, na neki način podoživljam tisto obdobje, ko smo živeli svoje sanje. Harmonika je z mano tudi zadnjih dvanajst let, odkar delam kot samostojna pevka, provokativnih besedil pa nisem prav nič pogrešala, a se veselim, da jih imajo ljudje, ki si želijo sprostitve in zabave, radi.  

Kako pa je/bo zdaj z vašo solo kariero, ko ste Atomiki spet skupaj?

Moja solo kariera normalno poteka naprej po načrtu, razlika je samo ta, da sem zdaj skoraj vsak vikend na odru dvakrat. Prvič na kakšni poroki, rojstnodnevni zabavi, dekliščini ali fantovščini sama, drugič pa z Atomiki na veselicah, obletnicah, večjih prireditvah in praznovanjih. 

Planet TV
Poroko na prvi pogled je komentiraal skupaj s Tanjo Kocman in Milanom Gačanovičem – Gachom.