žalostna novica

Bila je njegov angel z dobrimi nameni

M. V.
16. 5. 2022, 20.50
Deli članek:

Bobnar Marko Soršak - Soki je sporočil žalostno novico: na petek, trinajstega, je umrla njegova ljubljena babica. »Moja babica ima veliko vlogo v mojem življenju. Brez nje ne bi postal Soki,« pravi, zato je njej v spomin posvetil sobotno dobrodelno bobnanje na Ptuju.

Osebni arhiv
Lani, ko je Sokijeva babica praznovala devetdeset let.

Glasbenika, ki največ sodeluje s skupino Elvis Jackson, poznamo predvsem po dobrodelnem projektu 20 za 20 (zanj je od predsednika države dobil priznanje jabolko navdiha, prejel pa je tudi žaromet za družbenoodgovorni projekt), s katerim osnovnim šolam podarja glasbila, da se lahko vsi mladi kreativno izražajo in razvijajo svoje talente, tudi če jim morda tega njihovi starši ne morejo omogočiti. Do zdaj je nova glasbila po njegovi zaslugi dobilo že več kot sto slovenskih šol, svojo dobrodelnost pa je v desetih letih, odkar je začel s projektom, razširil še na druga področja ter ustanovil svojo bobnarsko šolo. Soki je pač dobra duša in rad pomaga, kjer lahko.

Del zaslug za to gre ravno njegovi babici. »Po njej imam čut za dobrodelnost,« prizna 42-letnik. Zanjo pravi, da je bila njegov angel, ženska z dobrimi nameni in veliko ljubezni. Zato ga je njena smrt še posebej prizadela, poslovila pa se je le dva tedna pred svojim enaindevetdesetim rojstnim dnem. »Babi je dala veliko čez. Dobro, zlo, veliko hudega, bila je borka v zdravstvenih težavah, ampak kljub vsemu doživetemu je bila pozitivna in je videla dobro v ljudeh. Točno ta njena energija me žene, da to poslanstvo čutno prenašam naprej,« je zapisal pred letom dni, ko je praznovala devetdeseti rojstni dan.