Na dražbi prodajala še umetnine

Izjalovljeni podjetniški podvig Melanie Trump: svoj klobuk morala prodati pod ceno

R.T.
27. 1. 2022, 12.09
Posodobljeno: 27. 1. 2022, 12.10
Deli članek:

Nekdanja prva ameriška dama Melania Trump je na dražbi prodajala beli klobuk, ki ga je nosila ob srečanju z zakoncema Macron.

Profimedia
Ikonični beli klobuk je Melania Trump nosila ob prihodu prvega francoskega para v Belo hišo.

Melania Trump je leto začela z ambicioznimi podjetniškimi podvigi, a kot zdaj kaže, ti niso sledili njenim pričakovanjem. Podala se je namreč v nezanesljivi svet kriptovalut.

Na nedavni dražbi je nekdanja prva dama ZDA prodajala beli klobuk, ki ga je nosila ob obisku francoskega predsednika Emmanuela Macrona in njegove žene Brigitte leta 2018. Poleg klobuka je poskušala prodati še dve digitalni umetnini. Nakup na dražbi je bilo mogoče opraviti le v kriptovalutah, natančneje v valuti solana.

Izklicna cena klobuka in umetnin je znašala dobrih 220 tisoč evrov. Ker je v preteklih dneh vrednost kriptovalute solana upadla za 40 odstotkov, Melanii ni preostalo drugega kot da se sprijazni s ceno, ki je bila nižje od izklicne. Zadostiti se je morala s 170 tisoč evri.

Melania je pred dražbo obljubila, da bo del izkupička namenila za računalniško izobraževanje rejniških otrok, ni pa nikjer jasno izrazila, kolikšen del. Ob padcu vrednosti kriptovalute solana se poraja vprašanje, če bo za ameriške otroke v rejništvu ostalo sploh še kaj denarja.