Kako blizu sta si bila?

Princ Andrew zatajil Maxwellovo

R.T.
27. 1. 2022, 08.48
Posodobljeno: 27. 1. 2022, 08.52
Deli članek:

Tesna prijatelja? Nikakor ne, pravijo prinčevi pravni zastopniki.

Profimedia
Princ Andrew, Virginia Giuffre in Ghislaine Maxwell 13. marca 2001

Vojvoda yorški si želi pred poroto, da bi lahko izpodbijal obtožbe, s katerimi ga obklada Virginia Giuffre, ki je proti njemu v New Yorku vložila civilno tožbo.

Princ Andrew naj bi jo spolno napadel, ko je imela 17 let, in sicer v domovanjih v lasti pedofila Jeffreyja Epsteina in njegove pribočnice Ghislaine Maxwell. Vojvoda je obtožbe zanikal.

Prinčevi pravni zastopniki so v včeraj vloženem dokumentu nanizali več razlogov, zakaj bi bilo treba civilno tožbo zavreči.
V dokumentu so sicer priznali, da je princ Epsteina spoznal leta 1999, a zanikali, da je bil z njim vpleten v kakršnokoli zlorabo. Spregovorili so tudi o fotografiji, na kateri princ pozira z Giuffrejevo – kot so zapisali, nimajo dovolj informacij o njej, da bi lahko priznali ali zanikali njen obstoj.

So pa zanikali, da je bil Andrew tesen prijatelj Maxwellove.

Ameriška odvetnica Lisa Bloom, ki zastopa žrtve tako Epsteina kot Maxwellove, je prinčevo zahtevo za sojenje pred poroto označila za »piar«, saj da je zahteva brez pomena, ker je tovrstno sojenje pred njim zahtevala že Giuffrejeva. Sojenje pred poroto je namreč njena ustavna pravica.