IGRALSKI PODMLADEK

Otroci znanih staršev, ki jih trenutno gledamo na televiziji in filmskem platnu

M. V.
26. 1. 2022, 21.30
Deli članek:

Da jabolko ne pade daleč od drevesa, včasih še kako drži. To dokazujejo otroci nekaterih naših znanih igralcev, voditeljev, baletnikov in filmarjev, ki jih trenutno lahko spremljamo v različnih serijah in filmih ali slišimo v sinhronizacijah. Igralski podmladek se dobro znajde, nekateri so že zaplavali v resne igralske vode, drugi to morda še bodo, vsekakor pa se nam za prihodnost igralstva ni treba bati.

Pop tV
Milo Nešković Peršin gledamo kot influencerko Špelo v seriji Sekirca v med.

Mila Fürst

Marko Vavpotič
Mila z očetom, igralcem Urošem Fürstom

Mila Fürst je hči igralca Uroša Fürsta in njegove bivše žene Lije Pogačnik. Milo smo spoznali še kot dekletce v filmu Lahko noč, gospodična, zdaj pa skupaj z očetom igra v filmu Zastoj. Upodabljata kar očeta in hčerko. »Res sem ponosen nanjo,« pravi Uroš. »Mislim, da je Mila zelo talentirana. Lepo mi jo je bilo gledati na snemanju, kako se znajde, kot da to dela že vse življenje.« Mila igra tudi v seriji Gospod profesor, kjer je dijakinja Katja.

Željko Stevanić
V filmu Zastoj igra z očetom in Barbaro Cerar.



Amalja Veger Poles

Trinajstletna hči voditelja Petra Polesa in vizažistke Nike Veger trenutno posoja glas glavni junakinji v sinhronizirani različici igrano-animiranega filma Veliki rdeči pes Clifford. To seveda ni njena prva preizkušnja pred mikrofonom, saj je sodelovala že pri sinhronizacijah risank Pri Addamsovih 2 in Neobrzdani Spirit. Starša sta na dekle strašansko ponosna, če jo bo pozneje zaneslo v igralske vode, pa bomo še videli.

Kolosej
Nika Veger in Peter Poles sta ponosna na svojo najstarejši hči Amaljo.

Lovro Žunić

VOYO
Lovro Žunič v seriji Gospod profesor

V seriji Gospod profesor 16-letni Lovro Žunić igra dijaka Roka. Lovro je sin igralke Vesne Pernarčič in njenega bivšega moža. Lovra smo lahko videli že v manjši vlogi v celovečercu Pojdi z mano in v seriji Mame, v kateri sta s starejšim bratom Filipom igrala sinova Tijane Zinajić, čeprav je v seriji eno glavnih vlog igrala tudi njuna prava mama.

Marko Vavpotič
Lovrova mama je igralka Vesna Pernarčič.

Ivan Vastl

m24.si
Ivan (drugi z desne) z bratoma Pavlom, Tonetom, mamo Tijano Zinajić in očimom Gregorjem Andolškom

Eno glavnih vlog v mladinskem filmu Pojdi z mano (2016) je igral Ivan Vastl, ki je srednji sin (od treh) igralca Matije Vastla (gotovo se ga spomnite iz serije Življenja Tomaža Kajzerja) ter režiserke in igralke Tijane Zinajić. Takrat je mladenič dejal, da ga je nad igro navdušil oče in da je to smer, v katero si želi tudi sam – zato se je vpisal na umetniško gimnazijo, smer gledališče in film. Vmes je zaigral še v filmu Košarkar naj bo in nekaj kratkih filmih, zdaj pa v seriji Gospod profesor igra dijaka Martina.

m24.si
Ivanov oče je igralec Matija Vastl.

VOYO
Ivan Vastl (na sredini) v seriji Gospod profesor igra dijaka Martina.

Mila Nešković Peršin

V seriji Sekirca v med najmlajšo hčer družine Hribar igra Mila Peršin, ki je hči balerine Sanje Nešković Peršin ter direktorja Muzeja in galerij mesta Ljubljane Blaža Peršina. »Zaradi staršev sem odraščala v svetu umetnosti, že od otroštva sem hodila v gledališča in na razstave,« je dejala 22-letnica, ki je želela igro študirati, a ni bila sprejeta na AGRFT, zato je študentka Akademije za vizualne umetnosti v Ljubljani. Milo smo pred leti gledali tudi v seriji Mamin dan.

m24.si
Milina starša, balerina Sanja Nešković Peršin in direktor MGML Blaž Peršin

Gaja Filač

M24.si
Oče igralke Gaje Filač je pokojni priznani snemalec Vilko Filač.

Hči žal že pokojnega priznanega filmskega snemalca in direktorja fotografije Vilka Filača je na igralski sceni že zelo znano ime. Trenutno 23-letnico gledamo v seriji Leninov park kot hčer inšpektorja Tarasa Birse, videli jo bomo v drugi sezoni serije V imenu ljudstva, zagotovo pa jo že poznate iz filma Košarkar naj bo ali serij Ena žlahtna štorija, Lajf je tekma in Telenovela. Opazili so jo tudi že v tujini: pojavila se je v BBC-jevi seriji Love, Life and Records.

TVS
V Leninovem parku igra hči Tarasa in Alenke Birsa.