Šok na dvoru

Na dan prišle nove umazanije o najljubšem sinu kraljice Elizabete II.

Nejc Simšič
26. 1. 2022, 21.30
Posodobljeno: 26. 1. 2022, 21.59
Deli članek:

Čeprav je že nekaj tednov jasno, da je usoda britanskega princa Andrewa do konca zapečatena in uničena, na dan še vedno prihajajo umazane podrobnosti, ki ga kažejo v še slabši luči.

Profimedia
»Princ Andrew je gnoj od človeka!« pravi nekdanja sobarica v palači.

Po vsem, kar je o princu Andrewu pricurljajo v medije, je zdaj svojo zgodbo povedala tudi nekdanja sobarica v Buckinghamski palači. Razgovorila se je o nenavadnih zahtevah in nemogočem vedenju kontroverznega, a menda najljubšega sina britanske kraljice.

Profimedia
Kraljica Elizabeta II. je že na koncu z živci zaradi vsega, kar se dogaja okoli njenega sina.

Britanski princ Andrew, ki ga obtožujejo vpletenosti v pedofilske zločine, povezane s pokojnim bogatašem Jeffreyjem Epsteinom, se je znašel sredi novega škandala. Charlotte Briggs, ki je v 90. letih v Buckinghamski palači delala kot sobarica, je medijem v zameno za mastno plačilo razkrila, da ima princ med drugim precej nenavadno obsesijo – plišaste medvedke.

Vsak dan je morala na posteljo pazljivo zložiti zbirko medvedkov. Kot je povedala, je bila ena njenih glavnih nalog skrb za njegovo zbirko 72 plišastih igrač, ki so morale biti zložene po točno določenem vrstnem redu.

instagram
Če gre verjeti informacijam, se je princ začel nesramno obnašati do drugih po ločitvi od Fergie.

Ko je začela delati v palači, so jo en cel dan učili le, kako morajo biti medvedki razporejeni na njegovi postelji. »Največji so bili v zadnji vrsti, najmanjši čisto spredaj, njegova najljubša medvedka pa sta morala sedeti na nekakšnih prestolih na obeh straneh postelje. Vsak dan sem za to porabila vsaj pol ure. To je bilo nedvomno najbolj bizarno opravilo, za katero sem bila kdaj plačana,« je priznala nekdanja sobarica, ki je še dodala, da se je princ do osebja vedel izjemno neprijazno.

Če mu kaj ni bilo všeč, je kričal kot nor, prav tako se je ob neki priložnosti znesel nad njo, ker ni dovolj dobro zagrnila zaves. »Prekleto, ali ne znaš ničesar storiti pravilno!« naj bi vpil nanjo. Charlotte je po manj kot letu dni dala odpoved.

Reuters
Za princa Andrewa se je zgodba zaključila na zelo slabem glasu, čaka pa ga še sojenje za pedofilski škandal.