Slovo zvezdnika

Umrl slavni pevec Meat Loaf

S.R.
21. 1. 2022, 09.26
Posodobljeno: 21. 1. 2022, 10.36
Deli članek:

V 75. letu starosti je umrl ameriški glasbenik in igralec Michael Lee Aday, bolj znan pod umetniškim imenom Meat Loaf.

Reuters
Meat Loaf

Novico o smrti z grammyjem nagrajenega zvezdnika je danes sporočil njegov dolgoletni agent Michael Greene, ki je razkril, da je glasbenik umrl včeraj ponoči, ob njem pa je bila ob smrti prisotna njegova soproga Deborah. Od očeta so se lahko pred smrtjo poslovili tudi njegovi hčerki Pearl in Amanda ter prijatelji.

»Vemo, kako veliko je pomenil številnim, resnično cenimo vso ljubezen in podporo v času, ko žalujemo za tako navdihujočim umetnikom in čudovitim moškim,« je v izjavi za javnost navedla njegova družina. Obenem so pojasnili, da vzroka smrti ne bodo razkrili javnosti.

V Teksasu rojeni glasbenik je slavo doživel predvsem v svetu rock glasbe, svojo kariero pa je začel konec šestdesetih let prejšnjega stoletja, ko je nastopal z zvezdniki kova Van Morrison. Nastopil je tudi v slovitem muzikalu Lasje in se nato posvetil solo karieri. Nanizal je večje število uspešnic, pri čemer je največjo slavo doživel s trilogijo albumov Bat Out Of Hell, ki so postali eni najbolje prodajanih albumov v zgodovini glasbene industrije. Za skladbo I'd Do Anything for Love je sredi devetdesetih prejel tudi grammyja. Preizkusil se je še v svetu filma, kjer je nanizal nekaj vidnih vlog, vključno z vlogo Eddieja v filmu The Rocky Horror Picture Show in Boba Paulsona v Klubu golih pesti.

Kot poroča STA, se je glasbenik leta 2016zgrudil med koncertom v kanadskem Edmontonu. Pred tem je zaradi zdravstvenih težav že odpovedal nekaj koncertov. Glasbenik se je sicer na odru zgrudil že pred tem - leta 2003 med koncertom v Londonu in leta 2011 v Pittsburghu.