Komik in teolog

Sašo Stare o bizarnih in nenavadnih ritualih, preden stopi na oder

Eva Jandl
20. 1. 2022, 20.45
Deli članek:

Konec decembra smo Saša Stareta nazadnje videli na televizijskih ekranih, ko smo dobili novo zmagovalko popularnega šova talentov.

POP TV
Bo od zdaj naprej pred vsako oddajo spil kozarec toplega mleka?

Poznamo ga kot vedno zabavnega voditelja, ki nas je zabaval v kuharskem otroškem šovu, ko je brisal solze z lic malih šefov, se vrtel po plesišču v plesnem šovu in spodbujal talente, ki želijo očarati gledalce in žirijo v odmevnem šovu talentov. Je tudi uspešen standup komik, ki vedno poskrbi za široke nasmeške, nas pa je zanimalo, ali ima pred odhodom na oder – televizijski ali gledališki – kakšen ritual.

Mnogi televizijski voditelji in igralci tremo običajno premagujejo z določenimi rituali. »Na oddajo se pripravljamo zelo klasično, se pravi 'dolgočasno', in sicer tako, da scenarij, ki smo ga napisali, kvalitetno zvadimo, se ga čim bolj naučimo in upamo, da ne bo preveč sprememb tik pred zdajci. (smeh) Mah … Zdaj mi je malo bedno, ker nimam nobenega bizarnega rituala. Mogoče se lahko enega neumnega izmislim, pa ga od zdaj naprej uporabljam. Pred oddajo spijem kozarec toplega mleka? Ne, ne, bom malo razmislil o tem,« nam je odgovoril v svojem slogu.

Pop tv
S svojo boljšo polovico sta skupaj že enajst let.

Enajst let sreče

Teolog in komik pa je zasebno že enajst let srečen s svojim dekletom, ki je medijem ne pokaže. Povedal nam je le, da je tudi v njuni zvezi humor zelo pomemben, saj je najlepše ob sebi imeti nekoga, ki te zna nasmejati.