Tudi sama oboževalka

Nika Zorjan tega nikakor ne more verjeti!

Eva Jandl
18. 1. 2022, 20.14
Deli članek:

Odprta in dobrosrčna Nika Zorjan o svojih glasbenih začetkih pred desetletjem ter svojih oboževalcih in oboževalkah, ki jih razume in spoštuje, saj je bila tudi sama oboževalka in dobro ve, kako je, če srečaš svojega idola.

Neo Visuals
Kot najstnica je oboževala slovenskega pevca, pevko in nogometaša.

Vedno zgovorna in predvsem med mladostniki izjemno priljubljena pevka Nika Zorjan te dni slavi že deset let svoje glasbene kariere. Takrat, januarja leta 2012, je potekala oddaja Misija Evrovizija, na koncu pa so v pevski konkurenci ostale le še Nika, Eva Boto ter dvojčici Eva in Nika Prusnik. Na koncu je v Baku kot slovenska predstavnica odpotovala Eva Boto, Niki pa je pripadlo tretje mesto. Takrat se je začela njena glasbena kariera, stara je bila 19 let. »Sploh ne morem verjeti, kako čas beži! Kako leta tečejo – zdi se mi, kot da se je zgodilo včeraj, pa bo že deset let,« se spominja; kljub temu, da jih danes šteje 29, se namreč še vedno počuti kot 20-letno dekle. Takrat še temnolasko jo je po koncu oddaje pod svoje okrilje vzel avtor in producent Raay, ki je bil tudi eden izmed sodnikov. Očitno ga je Nika najbolj navdušila – vsa dekleta so namreč morala odpeti svojo različico pesmi Čas za nas, ta pa je nato postala prva uradna pesem Nike Zorjan. Pod okriljem Raaya sicer malce bolj umirjena Nika ustvarja še danes.

Osebni arhiv
Nika s staršema Janezom in Lidijo, zelo je navezana tudi na sestro Evo.

Oboževalka o oboževalcih

Danes je zelo priljubljena pevka, še posebno radi jo imajo otroci, mladi, najstnice in najstniki, za katere je velika vzornica. »Za to sem zelo hvaležna; kot vedno pravim: otroci so publika, ki jo najtežje osvojiš in obdržiš, zato mi to pomeni še toliko več,« pravi Prekmurka. »Hvaležna sem, da imam tudi tako mlado občinstvo, ki me spremlja že ves čas, odkar sem na glasbeni sceni.« Spremljajo pa jo tudi dobesedno, še pove; na primer vozijo vzporedno z njo, dokler jim ne pomaha, jo ogovarjajo v trgovini in drugod v javnosti, a Nika pravi: »Vsega sem že vajena in nikoli mi ni težko. Pomislim, kako bi bilo meni – ko sem bila najstnica, sem tudi oboževala neko pevko in vem, kako bi bila prizadeta, če bi bila nesramna do mene.« V svojih najstniških letih je zelo občudovala Alenko iz zdaj ponovno obujene skupine Bepop, v pevca Omarja Naberja je bila kar malo zaljubljena, kar mu je tudi povedala in se danes temu skupaj smejita, zelo ji je bil všeč tudi nogometaš Zlatko Zahović.

Mediaspeed
Se je še spomnite kot črnolaske? Kmalu zatem si je lase pobarvala v rožnato.