Prav na silvestrovo je svet pretresla vest, da belolase igralke ni več. Le nekaj tednov prej je v intervjuju za revijo People razložila svoje načrte za stoti rojstni dan: »Kakšno srečo imam, da sem pri teh letih tako zdrava in se tako dobro počutim. Neverjetno!« Kljub visoki starosti je bila še tako živa, navihana in delovna, da nihče ni niti pomislil, da ne bo dočakala tega visokega jubileja. A na božič jo je zadela možganska kap in teden dni pozneje je njeno življenje ugasnilo.

betty2
Profimedia
S tretjim možem Allenom Luddenom

Bila je kulturna ikona, pionirka televizije (tudi prva ženska producentka TV-serije), njena igralska kariera je trajala več kot osemdeset let. Začela je kot radijska voditeljica, presedlala na televizijo z lastno serijo Življenje z Elizabeth (1952–1955) in nanizala številne oddaje, serije in filme (Zlata dekleta, The Betty White Show, Mary Tyler Moore šov, Ladja zaljubljencev, Norišnica v Clevelandu, Snubitev …). Zadnja leta je še malo igrala, večinoma pa je uživala v reševanju križank, kartanju in gledanju dokumentarcev, kvizov in športnih tekem na svojem domu v Los Angelesu.

betty3
Profimedia
S svojimi Zlatimi dekleti

Vsi si jo bomo zapomnili po njenem neverjetnem humorju, večnem nasmešku in uživanju življenja. Skrivnost je v prirojenem optimizmu, je dejala. Njeni prijatelji in sodelavci pa se je spominjajo še po dobroti in skrbi za druge. In upajo, da na drugi strani mavrice še vedno uživa v srkanju vodke z ledom.

betty1
Profimedia
Betty White je umrla le dva tedna pred stotim jubilejem.