Zlato dekle

Za večno zapisano v zgodovino televizije

M. V.
17. 1. 2022, 20.35
Deli članek:

Danes bi zlato dekle Betty White dopolnila sto let in ob tem jubileju je načrtovala veliko slavje s številnimi znanimi igralskimi imeni. Žal je igralka zapustila ta svet le dobra dva tedna prej, tako da zabave danes ne bo, bo pa luč sveta ugledal dokumentarec Betty White: sto let mlada – rojstnodnevno slavje.

Profimedia
Takole je bila videti pri dobrih tridesetih letih.

Prav na silvestrovo je svet pretresla vest, da belolase igralke ni več. Le nekaj tednov prej je v intervjuju za revijo People razložila svoje načrte za stoti rojstni dan: »Kakšno srečo imam, da sem pri teh letih tako zdrava in se tako dobro počutim. Neverjetno!« Kljub visoki starosti je bila še tako živa, navihana in delovna, da nihče ni niti pomislil, da ne bo dočakala tega visokega jubileja. A na božič jo je zadela možganska kap in teden dni pozneje je njeno življenje ugasnilo.

Profimedia
S tretjim možem Allenom Luddenom

Bila je kulturna ikona, pionirka televizije (tudi prva ženska producentka TV-serije), njena igralska kariera je trajala več kot osemdeset let. Začela je kot radijska voditeljica, presedlala na televizijo z lastno serijo Življenje z Elizabeth (1952–1955) in nanizala številne oddaje, serije in filme (Zlata dekleta, The Betty White Show, Mary Tyler Moore šov, Ladja zaljubljencev, Norišnica v Clevelandu, Snubitev …). Zadnja leta je še malo igrala, večinoma pa je uživala v reševanju križank, kartanju in gledanju dokumentarcev, kvizov in športnih tekem na svojem domu v Los Angelesu.

Profimedia
S svojimi Zlatimi dekleti

Vsi si jo bomo zapomnili po njenem neverjetnem humorju, večnem nasmešku in uživanju življenja. Skrivnost je v prirojenem optimizmu, je dejala. Njeni prijatelji in sodelavci pa se je spominjajo še po dobroti in skrbi za druge. In upajo, da na drugi strani mavrice še vedno uživa v srkanju vodke z ledom.

Profimedia
Betty White je umrla le dva tedna pred stotim jubilejem.