Postal direktor

Bo priljubljeni pevec zaradi tega res opustil glasbo?

Eva Jandl
17. 1. 2022, 19.18
Deli članek:

Pogovarjali smo se z Dejanom Vunjakom, priljubljenim pevcem, ki se je podal novim izzivom naproti. Povedal nam je, kako je začel svojo glasbeno kariero in ali jo je zaradi nove službe postavil na stran.

Osebni arhiv
Dejan Vunjak ni pozabil na glasbo, že kmalu obljublja nekaj novega.

Osebni arhiv
Dejan z očetom, pokojnim Brankom Jovanovićem Vunjakom - Brendijem.

Vedno dobrovoljni Dejan Vunjak nam je povedal, da to, da bi postal pevec, sploh ni bilo nikoli v načrtu. »Mislil sem, da bom profesor glasbe in bom v kakšnem bendu igral bobne, kar sem tudi študiral. Potem ko je ata (Branko Jovanović - Brendi) umrl, pa so iz oddaje Na zdravje, od Jožeta Potrebuješa, Ivana Hudnika in še nekaterih, prišle ideje, da bi glasbenikom zapel v spomin – poleg mojega ata sta namreč takrat umrla tudi Henček in Slak. V to so me prepričali in tako nepričakovano, organsko se je začela moja glasbena kariera. Šele takrat, kakšne štiri mesece po tem nastopu, sem začel razmišljati, da bi bil tudi pevec. Nikoli si nisem mislil, da bom stal na odru s svojo avtorsko glasbo, pa z očetovo ...« Za njim je uspešna, 11 let trajajoča kariera, a kot je dodal, si je zdaj našel nov izziv.

Vznemirja ga ...

»Zdaj sem predvsem zaposlen s produkcijo. Založbo, ki jo je ustvaril moj oče Branko Jovanović – Brendi, je prevzela sestra Tina, jaz pa ji pomagam. Zelo sem vesel, da je to postalo pravo družinsko podjetje, vključen je tudi moj svak Anže Zavrl je navdušen. »Tako me poleg glasbe zadnje čase najbolj vznemirja produkcija, glasbena in videoprodukcija. Prej sem se ukvarjal le s sabo in svojo pevsko kariero, zdaj pa spoznavam tudi vse druge procese. Jaz se ukvarjam bolj z idejami in imam direktorsko vlogo. S studiem je začel že moj oče, ustanovil jo je leta 1991 in je bila ena izmed prvih samostojnih založb v Sloveniji. Pod njenim okriljem so bile takratne zvezde. Potem je prodaja CD-plošč upadla, ata je umrl, mama je prevzela posle, nato pa sva počasi prevzemala midva s sestro, trajalo je nekaj let, da smo se naučili in spoznali s poslom. Vmes pa sem se jaz začel še ukvarjati z glasbo.« Ali to pomeni, da bo zdaj glasbeno kariero opustil? »Moja prvotna strast je glasba in je seveda ne bom opustil. V studiu delamo in snemamo za takrat, ko se bodo stvari odprle. V kratkem bomo sicer predstavili nekaj novega. Trenutno smo glasbeniki odrinjeni na rob in imamo čas tudi za druge stvari.«

Osebni arhiv
Dejan s sestro Tino, prvič sta moči združila lani ob deseti obletnici Brendijeve smrti; on je zapel, ona pa se je podpisala pod videospot.