Prvi prispevek o nogometu leta 1984

Dobrodošel med upokojenci, Ervin Čurlič!

A.C./revija Lady
17. 1. 2022, 20.18
Deli članek:

Mnogi zadnje čase na televiziji pogrešajo Ervina Čurliča, ki med športniki, pa tudi novinarskimi kolegi velja za pravo športno enciklopedijo.

Revija Lady
Ervin Čurlič je od nedavnega upokojen. Vendar pa si želi tako ali drugače ostati povezan s športom, ki mu je posvetil svoje življenje.

»Ja, res me zadnje mesece ni več na televiziji. Po štiridesetih letih in štirih dneh dela sem med drugim izpolnil pogoje za upokojitev,« je veselo povedal simpatični Goričan, ki je svojo bogato in uspešno novinarsko pot preživel s statusom svobodnjaka.

»Prvi prispevek o nogometu sem pripravil daljnega leta 1984 za takratni Obzornik, nato pa sem svojo karierno pot  prehodil samorastniško. Za študij na takratni FSPN se nisem odločil, ker se mi je zdel preveč političen, sem se pa zato toliko bolj vrgel v športno novinarstvo. Vsa ta leta sem nabiral izkušnje in ostal zaprisežen svobodnjak. Na začetku sem vse svoje članke in prispevke pridno izrezoval iz časopisov in spravljal. Nato pa je vsega postalo preveč,« se smeji Ervin, ki je pravi strokovnjak za nogomet in odbojko, pa tudi človek z velikim srcem.

Vedno se je z veseljem in sočutno odzval klicu na pomoč, ko so pripravljali razne dobrodelne akcije. Poročal je z največjih tekem, pred kamero in mikrofonom gostil največja imena. Seveda smo ga pobarali, kaj bo počel zdaj. »Najprej se bom dodobra spočil, nato pa poskušal mojim domačim vsaj malo nadoknaditi konce tedna, ki sem jih preživljal na raznih tekmah. Potem pa bom verjetno naredil tudi kakšen načrt, kako in kaj.«