Posledice

Princu grozita deložacija in ukinitev varovanja

R.T.
14. 1. 2022, 07.48
Posodobljeno: 14. 1. 2022, 08.32
Deli članek:

Pred vojvodo yorškim so težki časi.

Profimedia
Princ Andrew

Domine padajo. Po tistem, ko je princ Andrew ostal brez vojaških nazivov, bi lahko ostal še brez strehe nad glavo in 24-urnega policijskega varovanja. Kar pomeni, da si bo moral varovanje plačevati sam.

Sankcije naj bi zahtevala princa Charles in William.

Vse to je posledica civilne tožbe, ki jo je proti britanskemu princu zaradi domnevne spolne zlorabe vložila Virginia Giuffre.

61-letni vojvoda yorški je leta 2003 podpisal najemno pogodbo za 75 let za nepremičnino, ki bi na prostem trgu bila vredna vsaj 36 milijonov evrov. On je kroni zanjo plačal milijon britanskih funtov (približno milijon evrov), kar je približno 250 britanskih funtov (300 evrov) na teden.

V graščino Royal Lodge z 31 spalnicami, ki je od windsorskega gradu oddaljena približno pet kilometrov, je Andrew vložil približno evrov, v kar je zajet tudi dodatek v obliki zunanjega bazena. Tam z njim živi tudi njegova bivša žena Sarah Ferguson, le da najverjetneje v ločenem krilu.

Če bo Andrew ostal brez omenjene graščine, bi se lahko zatekel v nekdanje domovanje princa Harryja in Meghan Markle, saj se jima pogodba izteče aprila.