Ona ima nalezljiv smeh, on pa kakšno izkušnjo več

Ljubica Mlinar in Boštjan Romih: kako preženeta slab dan, ko vstaneta z levo nogo?

Tjaša Platovšek/revija Lady
17. 1. 2022, 05.44
Deli članek:

Dobra energija, svežina, hitre in uporabne življenjske informacije ter ravno prav dobre volje, da bo dan lepše stekel. Vse to obljubljata prekaljeni in priljubljeni televizijec Boštjan Romih in simpatična Ljubica Mlinar – nov voditeljski par v oddaji Dobro jutro.

Adrijan Pregelj
Čeprav sta se spoznala šele fotografiranju za promocijo, je energija med njima nemudoma stekla v pravo smer.

Kakšno je za vaju dobro jutro?

Ljubica: Da je za vse stvari, ki jih nameravam narediti, dovolj časa! Imam občutek, da ura zjutraj vseeno hitreje teče. Če je to med tednom, potem zagotovo kaj v povezavi z oddajo Dobro jutro. Če je konec tedna, zelo rada spečem kruh, da zadiši dom, pojem dober zajtrk in spijem kavo z upočasnjenim tempom.

Boštjan: Dobro jutro se začne prejšnji večer. Da greš spat dovolj zgodaj, dovolj utrujen in z dovolj praznim želodcem. Tako je vstajanje vesel dogodek. (smeh) In če ti uspe prehiteti vse druge, gnečo, slabe novice in si še pred drugimi natočiš dišečo kavo, potem je to zmaga.

Pa kdaj vstaneta tudi z levo nogo? Kako v tem primeru preženeta slab dan?

Ljubica: Pride dan, ko je zjutraj težje vstati. A gre ta občutek kaj hitro stran, že ko kolesarim do službe. Občudujem, kako lepa so jutra, ko je še vse tako mirno in tiho.

Boštjan: Leve noge in slabega dne se po moje ne preganja. Z nekim namenom oz. vzrokom se včasih slabše počutimo oz. nismo v svoji najboljši koži. Opazovati, zaznavati, prepoznavati, si dati potrpljenje in spodbudo ter ne kriviti okolice za svoje stanje je po mojem prava pot. Tudi to bo minilo.

Kaj najraje zajtrkujeta in s kakšno kavo začneta dan?

Boštjan: Nekaj najlepšega je po kakšni jutranji aktivnosti začutiti tisto zdravo lakoto, ko ti telo to jasno pove. In ker ga poskušam zelo dobro poslušati, je jedilnik lahko zelo pester. Včasih je samo sadje več kot dovolj, včasih brez kančka obžalovanja pade kakšen burek s sirom, največkrat pa pri meni zmagajo sveže ocvrta jajca na domači masti v moji najljubši litoželezni ponvi. Kar zadeva kavo, pa en macchiato, prosim. (smeh) Doma pa kafetjera.

Ljubica: Rada imam sadje, obožujem svež kruh pa kakšno dobro domačo salamo, sir, med za na kruh ali za v čaj, tudi marmelado … No, zdaj sem pa lačna. (smeh) Kavo pa podaljšano, nesladkano.

Česa se pri skupnem sodelovanju najbolj veselita in kaj bo za vaju naj večji izziv?

Boštjan: Ljubica ima zelo lepo energijo in nalezljiv nasmeh, jaz kakšno izkušnjo več. Oba zanima lep interier in oba se rada šaliva. Izzivi bodo prišli sproti, saj tak tip oddaje prinaša tisoč in eno vsebino.

Kako pa bosta ustvarila skupno voditeljsko kemijo?

Ljubica: Da bova šla še nekajkrat skupaj na kavo, potem pa kar v živo med oddajo Dobro jutro.

Bosta imela kakšen poseben znak, če bo komu zmanjkalo besed, da bo drug prevzel pobudo pogovora?

Ljubica: Dober namig, na to še nisem pomislila.

Boštjan: Najlepše je, ko si z nekom v tako dobrem stiku, da partner tvojo stisko zazna, še preden se to sliši navzven. Tako lepo navezo sem že imel s kakšno sovoditeljico, pa sploh ni šlo za delo pred kamero, temveč vodenje prireditev ali radijski eter. Lahko si človek pomaga s kakšnim znakom, ampak en preprost stavek, kot na primer: »… in zdaj me prosim reši, ker mi je zmanjkalo besed …«, izrečen simpatično, je lahko veliko bolj človeški in zanimiv.

Imata morda tudi kakšne skupne teme, ki zanimajo oba?

Ljubica: Skupne teme so zagotovo lep, urejen dom in živali.

Boštjan: Glede na to, da vodim Ambiente, Ljubica pa ima tudi afiniteto do urejanja prostorov, se bova pri tej temi hitro našla.

Bo kaj tekmovalnosti z Davidom in Špelo, ker bosta drugi voditeljski par?

Ljubica: Tudi to je dobra ideja za kakšno rubriko, da bi se skupaj pomerili. Sicer pa ne. David in Špela skupaj vodita že kar nekaj časa in imata svoj slog vodenja. Midva z Boštjanom pa bova našla svojega in prav se mi zdi, da smo si različni.

Boštjan: Eh, David pobere vso pozornost nežnejšega spola, kamorkoli pride, nima smisla tekmovati z njim. (smeh) No, resnici na ljubo naj povem, da sta mi oba, tako Špela kot David, vsak zase namenila skoraj identične besede: »Dobrodošel na krovu!« Zgovorna gesta, ne gre za ljudi, ki so prijazni samo pred kamerami.

Je bilo povabilo na voditeljsko mesto jutranjega programa za vaju presenečenje?

Ljubica: Priznam, da se zelo dobro počutim tako na terenu kot v studiu. Je pa seveda biti voditeljica jutranje oddaje poseben izziv, še zlasti v dvoje, ki se ga zelo veselim.

Boštjan: Ne bom dal roke v ogenj, ampak zdi se mi, da sem enkrat v oddaji na glas rekel, da to bi pa tudi jaz delal. Ustvarjalci oddaje so vedeli, da imam o oddaji dobro mnenje, zato se mi zdi precej organsko, da so nas poti združile.

Koliko časa preživita zjutraj pred ogledalom in kako je z izbiro dnevne garderobe?

Boštjan: Zjutraj porabim pet do 15 minut v kopalnici, odvisno od potrebnih servisnih opravil. Kar zadeva oblačila, pa si že zvečer zamislim, kaj bom nosil naslednji dan, da zjutraj ne izgubljam časa.

Ljubica: Tudi jaz si oblačila pripravim zvečer, da zjutraj čim manj ropotam. (smeh) Pred ogledalom prav tako nisem dolgo, ker me potem tako in tako uredijo v maski.

Vajin nasvet, kako začeti dobro jutro.

Ljubica: Pomislimo, da je jutro dobro, in res bo. (smeh)

Boštjan: Raje pet minut prej kot pozneje. (smeh)