Lepa vsota

Princ Andrew naj bi se obtožb o spolnem nadlegovanju rešil z denarjem

R.T.
13. 1. 2022, 09.18
Posodobljeno: 13. 1. 2022, 09.25
Deli članek:

Na voljo nima več ravno dobrih možnosti. Britanska kraljeva družina si zaslišanja ne želi, očitno bo spregovoril denar.

Profimedia
Princ Andrew

Po odločitvi newyorškega sodnika Lewisa A Kaplana, da ne razveljavi tožbe, ki jo je proti britanskemu princu Andrewu zaradi domnevne spolne zlorabe vložila Virginia Giuffre, naj bi se vojvoda yorški odločil za izvensodno poravnavo. To naj bi bila najboljša od nič kaj dobrih možnosti, ki so mu ostale.

Prinčevi zagovorniki so razveljavitev zahtevali zaradi sporazuma o odstopu od tožbe zaradi spolnega izkoriščanja iz leta 2009 med Giuffrejevo in Jeffreyjem Epsteinom. Giuffrejeva je namreč podpisala zavezujoč dogovor, v katerem se je odpovedala tožbi proti Epsteinu in drugim vpletenim v spolne zlorabe. V zameno za molk je dobil 500.000 ameriških dolarjev (približno 440.000 evrov).

Giuffrejeva v tožbi trdi, da jo je princ Andrew spolno zlorabljal, ko je bila stara 17 let, v kar sta jo prisilila Jeffrey Epstein in njegova sodelavka Ghislaine Maxwell. Princ obtožbe zanika.

Kot poroča britanski tabloid The Sun, naj bi princ danes 38-letni Giuffrejevi izplačal 10 milijonov britanskih funtov (skoraj 12 milijonov evrov); denar naj bi dobil od prodaje koče s sedmimi spalnicami in pokritim bazenom v Verbierju v Švici. Bil bi namreč kar hud udarec za ugled britanske kraljeve družine, če bi kraljica Elizabeta II. v zameno za spolne zlorabe, ki naj bi jih zagrešil njen sin, žrtvi izplačala lepe denarce.

Koča naj bi bila vredna 17 milijonov britanskih funtov (dobrih 20 milijonov evrov).