Vojvodinja

Kot najstnica je fantom menda kazala zadnjico

M. V.
10. 1. 2022, 20.40
Posodobljeno: 10. 1. 2022, 22.53
Deli članek:

Slavje na britanskem dvoru! Kate Middleton, žena princa Williama, je včeraj praznovala štirideseti rojstni dan. Dogodek žal ni potekal v takšni veličini, kot bi, če ne bi bilo kovida, a kraljeva družina seveda mora dajati zgled. Smo pa ob okrogli obletnici izbrskali pet zanimivih dejstev o Kate, ki morda niso tako splošno znana.

Profimedia
Kate z možem, princem Williamom, in otroki Georgeem (8 let), Charlotte (6 let) in Louisom (3 leta)

1.  PRVI POGLED

Vsem je znano, da sta se Kate in William prvič srečala kot študenta iste univerze – a to ni čisto res. Videla sta se že kot otroka, in sicer ko je pri devetih letih William prišel na Katino osnovno šolo na turnir v hokeju. Vsi otroci so želeli uzreti slavnega princa, med njimi tudi Kate. A takrat seveda še ni vedela, da bo nekoč tega princa tudi osvojila.

2.  MANEKENKA

Pred poroko je Kate opravljala kar nekaj del, bila je na primer nabavnica v modni hiši, razmišljala je celo o lastni pekarni. A že kot otrok je delala kot manekenka, in sicer za blagovno znamko svojih staršev. Skupaj s svojima mlajšima bratom Jamesom in sestro Pippo je pozirala za katalog za oblačila.

3.  SREČANJE S TAŠČO

Preden je Kate uradno spoznala britansko kraljico Elizabeto, je minilo pet let. Toliko časa sta bila z Williamom že uradno par, a z njegovo babico ni spregovorila niti besede, čeprav sta bili nekajkrat na isti prireditvi oziroma v istem prostoru. Uradno so ju predstavili šele na Williamov 21. rojstni dan. Očitno se je kraljica želela prepričati, da je zveza resna, preden je dovolila, da so pred njo pripeljali vnukovo izbranko.

Profimedia
Primerno množičnemu praznovanju okroglega jubileja je ponagajal covid.

4.  POREDNA SREDNJEŠOLKA

Vojvodinja je menda znala biti kot najstnica kar divja. Pri šestnajstih naj bi fantom pod oknom svoje sobe kazala golo zadnjico (mišljeno kot žalitev, ne razkazovanje ali celo, bognedaj, ponujanje, da ne bo pomote), zato se je je oprijel vzdevek Kate Middlebum (bum pomeni zadnjica). Vedenje, ki ga pri bodoči kraljici ne bi pričakovali!

5.  AMERIŠKE KORENINE

Medtem ko je njena svakinja Meghan Markle deležna veliko kritik zaradi svojega angleškega porekla, ima tudi Kate nekaj korenin čez lužo. In ne samo to, je celo daljna prednica prvega ameriškega predsednika Georgea Washingtona! Prav tako je njena krvna linija povezana z generalom Georgeom S. Pattonom. Pa še eno presenetljivo dejstvo: njene prednike so našli tudi v kraljevi družini, pravzaprav sta z Williamom bratranec in sestrična v petnajstem kolenu.