Božič v zaporu

Žena teoretika zarote aretirana zaradi nasilja v družini

L.J.
27. 12. 2021, 09.23
Posodobljeno: 27. 12. 2021, 09.24
Deli članek:

V Dallasu v ameriški zvezni državi Teksas so zaradi nasilja v družini na božični večer aretirali ženo znanega teoretika zarote Alexa Jonesa.

Profimedia
Alex Jones

Alex Jones, ameriški desničarski teoretik zarote, je z ženo Eriko Wulff Jones in njunim otrokom v Dallasu preživljal dramatičen božični večer. Tamkajšnja policija je javnosti sporočila, da je Jonesovo ženo Eriko aretirala zaradi fizičnega nasilja nad družinskim članom, v obtožnici pa piše še, da se je Wulff Jonesova upirala aretaciji. 

Wulff Jonesova se je na božični večer tako znašla za zapahi v teksaškem Austinu, kjer ostaja še danes. Na novinarski konferenci je njen mož predstavnikom medijev povedal, da si ne želi njihovega vmešavanja, saj gre za "zasebno zadevo". O aretaciji žene je dodal še, da jo ima zelo rad, in da gre pri njenem nasilju očitno za "neko neuravnoteženost zdravil". Za čem se Jonesova žena zdravi ni znano, Jones pa je namignil, da je nedavno zamenjala zdravila. 

Alex Jones je sicer znan po bizarnih teorijah zarote, zaradi katerih so bili leta 2019 blokirani njegovi računi na skoraj vseh večjih socialnih omrežjih, vključno s Facebookom in Youtubom. Med teorijami zarote, ki so Jonesu prislužile največ kritik in celo tožb, se znajde tudi ta, da je bil pokol šolarjev v šoli Sandy Hook zaigran z namenom, da bi ameriška vlada uvedla strožji nadzor nad nakupovanjem orožja. Jones je sicer najbolj znan po trditvah, da so zaradi določenih kemikalij v vodi žabe v Združenih državah postale homoseksualno usmerjene. Za trditve ni imel nobenih znanstvenih dokazov. Njegova žena Erika Wulff Jones, s katero ima enega otroka, je diplomirala iz primerjalne književnosti, preživlja pa se s poučevanjem joge.