Na božični dan

VIDEO: Preprečili atentat na britansko kraljico!

R.T.
27. 12. 2021, 08.02
Posodobljeno: 28. 12. 2021, 11.09
Deli članek:

Na Otoku so pridržali moškega, ki se je po posestvu windsorskega gradu potikal s samostrelom.

Profimedia
Kraljica Elizabeta II.

Metropolitanski policisti so 19-letnika iz Southamptona aretirali na božični dan; na prste so mu stopili le nekaj trenutkov po tistem, ko je prišel na območje, tako da mu ni uspelo vstopiti v nobeno od tamkajšnjih zgradb. Od domovanja svoje tarče je bil oddaljen le pol kilometra.

Prestopnika so predali zdravstvenim delavcem, da bi ocenili njegovo duševno stanje. Britanska kraljeva družina je o incidentu bila obveščena, preiskava pa še poteka.

Maščevanje

Britanski tabloid The Sun poroča, da je osumljenec – ime mu je Jaswant Singh Chail – 24 minut pred tistim, ko so ga dobili policisti, prijateljem poslal videoposnetek, v katerem je dejal, da namerava izvesti atentat na kraljico. »Žal mi je. Obžalujem, kaj sem in kaj bom naredil. Poskusil bom izvesti atentat na Elizabeto, kraljico kraljeve družine. To je maščevanje za tiste, ki so umrli v pokolu v Jallianwala Baghu leta 1919. To je maščevanje tudi za tiste, ki so bili ubiti, ponižani in diskriminirani zaradi njihove rase. Sem indijski sikh, sith. Moje ime je Jaswant Singh Chail, moje ime je Darth Jones,« je dejal zamaskiranec in dodal, da ne pričakuje, da bo atentat preživel.

V filmih Vojna zvezd so sithi sovražniki »dobrih« jedijev, omenjeni pokol pa se je zgodil v Indiji, ko so britanski kolonialisti s streli pokončali 379 protestnikov in jih približno 1200 ranili.

Sprememba

Kot smo poročali, je britanska kraljica Elizabeta II. božič letos praznovala kar v windsorskem gradu in ne na posestvu Sandrigham v Norfolku, kot to veleva tradicija.