Slovenska vplivneža sta si uresničila svoje sanje o hišici z vrtom

Teja in Jani Jugovic bosta postala Domžalčana

N. K./revija Lady
1. 1. 2022, 17.02
Posodobljeno: 13. 3. 2024, 07.18
Deli članek:

On je odraščal v Škofji Loki, ona v Ljubljani, prvo skupno najemniško stanovanje sta imela na Vrhniki, zadnja leta pa z otroki in mačko živijo v stanovanju v ljubljanski Šiški, katerega lastniki so Tejini starši.

revija zvezde
Teja in Jani Jugovic sta s premišljenim varčevanjem prišla do hiške, ki sta si jo že dolgo želela.

Svoje sanje o hišici z vrtom sta si uresničila slovenska vplivneža Teja in Jani Jugovic. On je odraščal v Škofji Loki, ona v Ljubljani, prvo skupno najemniško stanovanje sta imela na Vrhniki, zadnja leta pa z otroki in mačko živijo v stanovanju v ljubljanski Šiški, katerega lastniki so Tejini starši. »Hvaležna sva jim, da sva lahko v stanovanju živela brez najemnine. Tako sva zadnjih šest let lahko varčevala in pripravila en del kupnine za hišo, ki si jo želiva, drugi del pa sva pokrila s kreditom, ki ga bova odplačevala nadaljnjih dvajset let,« pravi Jani.

V pasivno hišo

In kam se selita? Tržišče nepremičnin sta intenzivno raziskovala in se na koncu odločila za hišo v vasi Selo pri Ihanu, ki spada pod občino Domžale. Hiša je velika 140 kvadratnih metrov: »Hiša je trenutno v četrti gradbeni fazi in v notranjosti urejamo estrihe, zunaj pa okolico. Čez približno štiri mesece bo vse končano. Izbrala sva pasivno hišo, kar pomeni, da je nizkoenergijska, ogrevanje bo potekalo s toplotno črpalko, imeli bomo le talno gretje, prezračevanje z rekurporacijo in tako imeli res minimalne stroške.« Tudi vse detajle v hiši sta že dorekla: »Po tleh bodo vinil in parket ter keramika. Kuhinjo imava že izbrano, prav tako vse kuhinjske aparate in belo tehniko. Pohištvo bo novo, večinoma izdelano po meri, da bo izkoriščen ves prostor.« Njuna sanjska hiša ima okoli tudi veliko parcelo, kjer se bodo otroci lahko igrali, zraven pa imajo še veliko narave, hrib in potoček.