Čez dubajski preliv ob pomoči svoje drage

Martina Strela podpira njegova srčna izvoljenka Maya Peron, ki se ukvarja z vilinskimi simboli

A. C. / Revija Lady
19. 12. 2021, 07.50
Posodobljeno: 19. 12. 2021, 08.19
Deli članek:

Maratonski plavalec Martin Strel se ne ustraši nobenega izziva. Vedno pa si postavlja takšne, ki so 'običajnim' ljudem nedosegljivi.

osebni arhiv Maye Peron
Mayo Peron in Martina Strela povezuje veliko skupnih stvari. Med drugim se pripravljata tudi na njegov projekt plavanja okoli sveta.

V kratkem bo slovensko meglo zamenjal za dubajsko sonce, saj se odpravlja v Dubaj, kjer bo v okviru razstave Expo 2020 preplaval znameniti dubajski kanal. Pri tem podvigu ga bo podpirala njegova srčna izvoljenka Maya Peron, ki se ukvarja z vilinskimi simboli, izdeluje nakit in piše knjige.

S plavalcem ju povezuje kopica podobnih stvari. »Trenutno se pripravljava na odhod v Dubaj, tako da ne bova imela veliko časa za praznovanje, a se vseeno ne moreva upreti predprazničnemu vzdušju. Zame je namreč konec novembra ravno pravi čas, da se dom praznično okrasi, in to je bilo pri nas vedno družinsko početje. Obožujem tisti občutek povezanosti, topline, domačnosti, vonja po cimetovih svečkah in mehke svetlobe novoletnih lučk. Vsako leto dokupim kakšno malenkost in jo pokombiniram s starimi okraski. Pri nas ima vsaka stvar svoj pomen, še čisto navadne bunkice se nam zdijo posebne. Vse je energija in tudi zato niti na smrekici niti na adventnem venčku nikoli ne manjkajo vilinski simboli. Le kdo bi se branil sreče, ljubezni, zdravja, uspeha in bogastva?« razkriva Maya.