Uresničila dolgoletno željo

Metka Albreht znova na konjskem hrbtu

A. C. / Zvezde Lady
8. 12. 2021, 18.51
Posodobljeno: 8. 12. 2021, 19.01
Deli članek:

Nekdanja mis Metka Albreht je danes cenjena stilistka, veliko privržencev pa ima tudi na družbenih omrežjih.

Revija Zvezde
Metka Albreht na konju.

Z njimi deli podrobnosti iz svojega aktivnega življenja, kjer spretno krmari med delom in družino. Je tudi mama dveh otrok in partnerica, tako da ji dela, obveznosti in veselja zlepa ne zmanjka. Ves čas je aktivna, saj se zaveda, da je treba imeti dobro kondicijo za vse obveznosti, ki jih prinaša življenje. Dolga leta si jo je nabirala v tekaških supergah, zdaj pa si je izpolnila še drugo veliko željo – spet se je lotila jezdenja.

»Nedavno je bila moja prva sobota po treh mesecih, da nisem delala. Kakšen užitek! Zjutraj sem bila na Šmarni gori, se vrnila domov, še preden so se vsi zbudili, spekla pecivo, oprala dva stroja perila in ga tudi zlikala. Dopoldan sva s sinom Etijenom šla naokrog, nakupila polovico tržnice, popoldan pa h konjem,« pove Metka in doda, da se počuti resnično svobodno.

Ponosna je nase, da si je končno prisluhnila in izpeljala dolgoletno željo. »Kako mogočen je občutek biti na konju. Trener me ni 'šparal'. Še zdaj se mi tresejo noge. Dober trening je bil. Prelepo okolje, mogočen in čudovit konj, trener, ob katerem se počutiš varnega, obenem ti pa polni glavo s koristnimi informacijami. Ko sem poskusila vse skupaj uskladiti, sem ga sama pri sebi nekam pošiljala, ker mi ni šlo. A sem zelo vesela, da sem si na stara leta začela uresničevati dolgoletno željo,« je povedala Metka, ki si bo spet obula jahalne škornje.