Novice z dvora

Harry in Charles po osmih mesecih brez stika le obnovila odnos

N.S.
7. 12. 2021, 20.11
Deli članek:

Da sta britanski princ Charles in njegov mlajši sin, princ Harry, brez stikov že osem mesecev, ni več nobena skrivnost. A je zdaj z britanskega dvora prišla vesela novica, da se oba trudita to popraviti.

Profimedia
Harryja sicer letos ne bo več v Evropo, a ga skupaj z družino vsekakor pričakujejo na dvoru naslednje leto, ko bodo počastili tako kraljico Elizabeto II. kot monarhijo.

Če gre verjeti virom z dvora, ki neutrudno poročajo, kaj se dogaja za zaprtimi vrati kraljeve družine, se princ Charles in princ Harry močno trudita izboljšati medsebojni odnos.

Bodoči britanski kralj in njegov mlajši sin naj bi po poročanju britanskih medijev znova govorila drug z drugim, a njun odnos še zmeraj ni trden, kot je bil pred leti. Znano je, da se Harry in Charles nista videla že skoraj osem mesecev, princ Charles pa še zmeraj ni spoznal najmlajše vnukinje Lilibet. Spomnimo, oče in sin sta se nazadnje srečala na pogrebu princa Filipa meseca aprila, čeprav sta bila večino časa tiha.

Profimedia
Charles je zaradi spora s sinom Harryjem menda zelo potrt.

Korak v pravo smer sta že storila, saj naj bi znova začela komunicirati, čeprav to ne pomeni, da se vsak teden pokličeta ali izmenjata sporočila. »Charles je bil zelo prizadet, ko sta se Harry in Meghan odločila, da ne bosta več opravljala kraljevih dolžnosti, in za selitev čez Atlantik. Mislim, da Harry in Charles kar nekaj časa nista spregovorila med seboj, zdaj pa sta komunikacijo znova vzpostavila,« je dejal vir blizu kraljeve družine. »Kljub temu ni vse cvetoče, še zmeraj se ne pogovarjata iz srca in se ne pokličeta vsak teden, a morda bosta tudi to v prihodnje spremenila,« je še povedal vir z dvora in dodal, da je edina oseba, s katero je princ Harry menda redno v stikih, njegova babica, kraljica Elizabeta II., a je vsebina njunih pogovorov zelo zaupne narave, tako da pravzaprav nihče ne ve povedati, o čem se pogovarjata.