Zmagovalca Exatlona

Pokala sta odnesla Franko in Marjanca

N.S.
6. 12. 2021, 19.14
Deli članek:

Po treh mesecih se je z velikim finalom zaključila neverjetna športna pustolovščina na osupljivih poligonih, po katerih so se podali najpogumnejši in najvzdržljivejši tekmovalci in tekmovalke. Naporni dvoboji, ki so iz štirih finalistov iztisnili še zadnje atome moči, so določili dva zmagovalca.

Promocijski material
Zmagovalca šova Exatlon Slovenija – Franko Bajc in Marjanca Polutnik

Zmago in z njo 50 tisoč evrov sta si s prevlado na poligonih prigarala Marjanca Polutnik in Franko Bajc.

Čeprav sta oba športna navdušenca že od vsega začetka priljubljenega šova Exatlon veljala za favorita, je bil veliki finale napet, dramatičen in za tekmovalce izjemno naporen. Franko Bajc si je v dvobojih s Samom Petjetom zmago priboril že po dveh poligonih, na obeh je prepričljivo zmagal, medtem ko sta se morali Vanja Štembergar in Marjanca Polutnik preizkusiti na kar treh poligonih, saj je bil rezultat po prvih dveh izenačen.

»Ne morem verjeti, kaj se je dejansko zgodilo – da sem tu, s tem pokalom v roki. Res, to je bila neverjetna izkušnja. Nikoli v življenju je ne bom pozabila. Brez besed sem ostala,« je po podelitvi nagrade priznala 25-letna Marjanca, ki prihaja iz Šentjurja. Postavni Franko pa je medtem dejal, da se je v finalu počutil zelo suverenega. »Rad imam pritisk in zdaj ga je bilo največ, odkar sem tukaj. Imel sem res dobrega nasprotnika, ki je to še bolj podžgal. Prva točka, ki sem jo dosegel, je bila najpomembnejša, saj mi je takrat odleglo in je bilo v nadaljevanju lažje,« je svoje občutke po zmagi strnil 26-letnik iz Ajdovščine. »Vse skupaj se mi zdi malo neverjetno. Ta zmaga je za vse tiste, ki ste verjeli vame in navijali zame. Za vse tiste, ki so mi dajali nasvete tukaj, in vse, ki ste si želeli, da zmagam. Jaz sem na poligonu dal vse od sebe. Upam, da se je to videlo,« je še povedal ljubljenec gledalcev.