O vstopu v svet televizije in serij

Prvič bo upodobil resnično osebo – slovenskega košarkarskega asa

Eva Jandl
7. 12. 2021, 05.55
Posodobljeno: 7. 12. 2021, 06.31
Deli članek:

Simpatični igralec iz Celja ima za seboj poseben projekt, saj je moral upodobiti znanega slovenskega košarkarja in trenerja Jureta Zdovca. Luka Bokšan pravi, da je bilo to zanj nekaj novega.

Ana Gregorič
30-letni igralec skrbno čuva svojo zasebnost.

Za letošnjo sezono ste napovedali kar nekaj projektov, med drugim tudi igrano-dokumentarni film o Juretu Zdovcu. Kaj je izziv v takšni vlogi? Se oz. ste se ukvarjali s športom, morda celo s košarko?

Ta vloga je bila posebna, ker sem prvič upodabljal resnično, znano osebo. Zato sem pogledal veliko arhivskih posnetkov Jureta iz tistega obdobja in poskušal čim bolj ujeti njegov način govora, držo, hojo in podobno. Zame je bilo to povsem novo, da lika nisem gradil iz svoje domišljije, ampak sem imel pred sabo konkretno referenco, po kateri sem se zgledoval. Košarke nisem treniral, jo je pa moj oče, tako da mi je ta svet vsaj malo poznan.

Vaša prva študijska odločitev je bila biologija. Zakaj vas je tako navdušila, vas zanima katera posebna veja biologije?

Pravzaprav sem na biologiji pristal po spletu okoliščin. Bila je le še ena izmed stvari, ki so me takrat zanimale, po koncu gimnazije namreč nisem točno vedel, kaj bi študiral. Na fakulteti sem se nato najbolj navdušil nad sistematsko botaniko in zoologijo vretenčarjev.

O vaši zasebnosti vemo bolj malo. Kaj počnete, ko imate prosti čas? Kaj vas sprosti, napolni z energijo?

Kot že beseda pove, je zasebnost tisti del življenja, ki ga živimo zase in ni namenjen javnosti. Sicer pa ne počnem nič posebnega, družim se z ljudmi in preživljam čas v naravi. Rad tudi zamenjam okolje in kam odpotujem. Vse to me poleg umetnosti najbolj napolni.

Do zdaj vas je poznalo bolj gledališko občinstvo, čeprav ste že imeli nekaj filmskih izkušenj. Zdaj pa ste vstopili v naše dnevne sobe. Pa ste si želeli vstopiti v svet televizije, serij, ste čakali na to priložnost?

Ne, nikoli nisem posebej razmišljal o tem.

Vas mimoidoči zdaj gledajo drugače, vas prepoznajo na cesti?

Tu in tam se zgodi, da me kdo prepozna in ogovori, vendar nimam občutka, da se je kaj bistveno spremenilo.

Upodabljate dvojčka. Imate brate, sestre? Poznate kakšne dvojčke? Menite, da so med njimi res posebne vezi, drugačne kot med brati in sestrami, ki niso hkrati rojeni?

Imam mlajšega brata. Poznam tudi nekaj dvojčkov in dvojčic, vendar nisem opazil kakšne posebne vezi med njimi. Verjetno bi morali vprašati njih.