Kdo je dal pravi naboj v pištolo?

Prvi intervju Aleca Baldwina po tragediji na snemanju: "Nisem pritisnil na sprožilec"

G.G.
2. 12. 2021, 07.08
Posodobljeno: 2. 12. 2021, 07.17
Deli članek:

Ameriški igralec Alec Baldwin je prvi javno spregovoril o tragediji na snemanju filma Rust.

Profimedia
Alec Baldwin je eden najbolj znanih ameriških filmskih igralcev.

»Nikoli ne bi usmeril pištole na koga in sprožil. Nisem pritisnil na sprožilec,« je dejal Baldwin v intervjuju na televiziji ABC, ki bo predvajan v četrtek. Novinar George Stephanopoulos, ki se je pogovarjal s filmskim zvezdnikom, je dejal, da je bil pogovor »intenziven«, Baldwin pa »odkrit« in še vedno »prizadet« zaradi nesrečnega dogodka. »Opravil sem na tisoče intervjujev v svoji karieri, toda ta je bil eden najbolj intenzivnih,« je o intervjuju povedal Stephanopoulos.

V policijski preiskavi incidenta, v katerem je umrla direktorica fotografije Halyna Hutchins je ključno, zakaj so bili v pištoli naboji in zakaj se je sprožila takoj, ko jo je Baldwin vzel iz toka za pištolo. Že ko jo je prijel v roke, mu je asistent režiserja Dave Halls dejal, da je prazna, njemu pa jo je pripravila Hannah Gutierrez-Reed, ki je skrbela za pripravo orožja in drugih rekvizitov. Njen odvetnik je povedal, da sama ni vedela, da je bila prepričana, da gre za slepe naboje.

»Nekdo je dal naboj v pištolo. Pravih nabojev pa sploh ne bi smelo biti na prizorišču snemanja,« je še v pogovoru dejal 63-letni Baldwin. Še vedno torej ostaja vprašanje, kdo je bil tisti, ki je dal pravi naboj v pištolo.