»Nikoli ne bi usmeril pištole na koga in sprožil. Nisem pritisnil na sprožilec,« je dejal Baldwin v intervjuju na televiziji ABC, ki bo predvajan v četrtek. Novinar George Stephanopoulos, ki se je pogovarjal s filmskim zvezdnikom, je dejal, da je bil pogovor »intenziven«, Baldwin pa »odkrit« in še vedno »prizadet« zaradi nesrečnega dogodka. »Opravil sem na tisoče intervjujev v svoji karieri, toda ta je bil eden najbolj intenzivnih,« je o intervjuju povedal Stephanopoulos.

V policijski preiskavi incidenta, v katerem je umrla direktorica fotografije Halyna Hutchins je ključno, zakaj so bili v pištoli naboji in zakaj se je sprožila takoj, ko jo je Baldwin vzel iz toka za pištolo. Že ko jo je prijel v roke, mu je asistent režiserja Dave Halls dejal, da je prazna, njemu pa jo je pripravila Hannah Gutierrez-Reed, ki je skrbela za pripravo orožja in drugih rekvizitov. Njen odvetnik je povedal, da sama ni vedela, da je bila prepričana, da gre za slepe naboje.

»Nekdo je dal naboj v pištolo. Pravih nabojev pa sploh ne bi smelo biti na prizorišču snemanja,« je še v pogovoru dejal 63-letni Baldwin. Še vedno torej ostaja vprašanje, kdo je bil tisti, ki je dal pravi naboj v pištolo.