Sladkosti življenja

Kraljica Elizabeta se mora odpovedati tej razvadi

N.S.
1. 12. 2021, 20.40
Posodobljeno: 2. 12. 2021, 14.40
Deli članek:

Vsak, ki vsaj malo pozna britanski dvor, ve, da je najstarejša monarhinja na svetu velika oboževalka alkoholnih pijač. A zdaj so tudi za njo prišli novi ukrepi ... zaradi zdravja!

Profimedia
Kraljica se je menda dokončno morala odpovedati ginu in martiniju, ne pa kozarcu vina na dan.

V teh dneh je namreč glavni kraljevi sommelier javnosti sporočil, da je bila kraljica primorana spremeniti svoje navade glede pitja.
Elizabeta II. naj bi v zadnjih tednih morala prenehati piti suh martini, kar je bila njena obredna pijača pred spanjem. Zdaj je kraljevi sommelier Demetri Walters razkril: »To je slabo za njene sklepe in ne sme več toliko piti, ko opravlja svoje kraljeve obveznosti – to ni služba, v kateri lahko piješ,« je priznal Walters, ki pravi, da se 95-letna kraljica vendarle ni povsem odrekla alkoholu. Še naprej namreč uživa ob kozarcu vina ob obroku – on pa ima zelo težko delo, saj je pri letnikih vina veliko bolj izbirčna.

»Ponavadi jaz izbiram vina za kraljico, čeprav je zdaj kar precej zahtevna glede izbire, saj zdaj le redko spije kozarček, tako da ima veliko bolj zahteven okus kot prejšnja leta,« je še priznal Walters, ki veliko sodeluje tudi s številnimi prejemniki Michelinovih zvezdic, eden najbolj nenavadnih dogodkov v njegovi karieri pa je bil postati »pivski sommelier« za danes pokojnega princa Philipa, ki je imel svoje poglede na zdravstvene zadeve glede alkohola.

Profimedia
Po novem lahko spije kozarec vina na dan.

»Imel je idejo, da ne more piti vina, ker bi mu bilo na stara leta preveč slabo. Nisem pa mu upal povedati, da je pivo še slabše zanj.«

Sicer pa je splošno znano, da naj bi kraljica uživala v nekaterih pijačah, ki so ji pomagale skozi dan, vključno z ginom pred kosilom in kozarcem sladkega nemškega vina po večerji. A glede na vse težave princa Andrewa ter redne eskapade princa Harryja in Meghan bi lahko kraljici oprostili, če bo še kdaj nujno potrebovala pijačo.