za dober namen

FOTO in VIDEO: Jana Morelj se je spustila z najvišje stavbe v Sloveniji

N.N.
1. 12. 2021, 14.30
Posodobljeno: 1. 12. 2021, 14.43
Deli članek:

Sovoditeljica najbolj poslušanega jutranjega programa v Sloveniji, Denis Avdić Showa na Radiu 1, Jana Morelj je znova dokazala, da ima »jajca«!

Darja Štravs Tisu
Podvig Jane Morelj

Potem, ko je za dober namen predlani skočila s padalom, lani splezala na Trboveljski dimnik, se je letos z vrvjo spustila z najvišje stavbe v Sloveniji – 89 metrov visoke Kristalne palače v Ljubljani.

Vse samo zato, da bi naznanila, da 28-urni dobrodelni maraton Radia 1 in DM-a bo!

Jano je bilo ob prihodu na vrh stavbe kar malce strah. »Ni mi ok, ker dejansko vse vidim, vse te stavbe, kaj če vrv ne bo zdržala ... Malo sem zakrčena, ampak bom zmogla, ker vem zakaj delam to. Da Slovenija zve, da 28-urni dobrodelni maraton tudi letos bo. Teh družin v stiski je letos še več kot lani, vsako leto jih je žal več. Vsi skupaj si želimo, da bi čim več ljudi slišalo, da maraton bo,« je dejala Jana pred spustom.

Nato se je v družbi Božička pogumno spustila po stekleni stavbi, najbolj pa je bila presrečna, ko se je dotaknila tal.

»Še enkrat grem raje na diminik, kot to. Ampak cilj je dosežen, to je glavno, pomagati družinam v stiski, ki jih je vsako leto več. Vsi skupaj pa lahko pomagamo že zdaj, pošljemo sms POMAGAM1 ali POMAGAM5 na 1919,« je zaključila pogumna voditeljica, ki že komaj čaka, da se pravljični sedmi dobrodelni maraton 22. in 23. decembra, začne!