Zunaj njenih okvirjev

Eva Boto priznala, da se je »bala izdati to pesem«

Eva Jandl
1. 12. 2021, 19.50
Deli članek:

Ljubezniva in dobrosrčna Eva Boto se je spremenila v ljubosumno in posesivno žensko – seveda le v novi pesmi. Je ljubosumna tudi zasebno in kaj najbolj ceni v odnosu do svojega partnerja?

Ana Gregorič
Pri svojih 16 letih je Eva nastopila na Evroviziji in začela uspešno glasbeno kariero. Obletnico pa bi rada, kot pravi, praznovala z velikim koncertom, če bo to glede na razmere le mogoče.

Zgovorna in vedno prijazna pevka Eva Boto je v zadnjem času ustvarila veliko novih pesmi in nikakor ni lenarila, nam je povedala. Pred dnevi je tako predstavila pesem z naslovom Misliš na njo in z njo mnoge šokirala, saj se je predstavila v popolnoma novi luči – kot ljubosumna in posesivna ženska, sposobna celo umora! In čeprav Eva o svojem ljubezenskem življenju s partnerjem, športnikom Domnom Dvornikom, ne želi govoriti, brez zavor pove, da je tudi sama zasebno ljubosumna. »Sem ljubosumna in tega ne skrivam,« pravi in nadaljuje, da meni, da smo takšne bolj ali manj vse ženske, le da si tega mnoge preprosto ne upajo priznati. »Prava mera ljubosumja se hitro neha, kar lahko preide v posesivnost. To pa zagotovo nisem,« poudarja.

Ta pesem ji je še posebej pri srcu. »Že ko smo med karanteno pesem ustvarjali, sem si mislila: ja, pa kakšen komad! Res sem se vživela vanj in priznam, je moj najljubši do zdaj,« je iskrena. »Po drugi strani sem se kar malo bala izdati to pesem, ker je, roko na srce, totalno zunaj mojih okvirjev.« Eva sicer velja za eno bolj priljubljenih pevk, kar je zagotovo dokazala tudi z letošnjim nastopom na festivalu Melodije morja in sonca, ko se ji je zmaga za las izmuznila zaradi ocen strokovne žirije, medtem ko so ji radijski poslušalci in občinstvo po telefonskem glasovanju namenili največ glasov.

Osebni arhiv
S partnerjem, triatloncem Domnom Dornikom.

Dovoliti si dihati

O svojem razmerju s triatloncem Domnom Dornikom pa je vseeno povedala, da najbolj ceni to, da se med seboj podpirata, da si dovolita dihati in znata izkoristiti tiste trenutke, ko sta skupaj. Oba imata namreč precej natrpane urnike – ona kot pevka in učiteljica petja, on pa kot profesionalni športnik, ki seveda veliko potuje in ga ni prav veliko doma. »Sploh ni pomembno, koliko si skupaj, ampak kako ta čas izkoristiš,« je povedala.