SLOVO

Umrla igralka Arlene Dahl

M. V.
30. 11. 2021, 11.47
Posodobljeno: 30. 11. 2021, 11.54
Deli članek:

Poslovila se je še ena zadnjih ikon hollywoodske klasične kinematografske dobe.

Profimedia
Arlene Dahl

V 97. letu se je poslovila igralka Arlene Dahl, ki je bila ena od najbolj čislanih igralk v petdesetih letih prejšnjega stoletja. Igrala je v filmih, kot so Potovanje v središče Zemlje, Reign of Terror, Tri kratke besedice, Zaseda, Puščavska legija, Dan posestnikov, Prizorišče zločina, The Diamond Queen, Jamaica Run …

V sedemdesetih letih pa se je začela vse bolj posvečati kozmetični industriji in kasneje astrologiji, čeprav je vmes tudi ves čas nekaj malega igrala, predvsem v serijah.

Vest o njeni smrti je sporočil njen najstarejši sin, igralec Lorenzo Lamas, ki ga je Arlene rodila v drugem zakonu z igralcem in režiserjem Fernandom Lamasom. »To jutro je v New Yorku umrla moja mama. Imela je najbolj pozitiven vpliv na moje življenje. Vedno se bom spominjal njenega smeha, sreče in pokončnosti, s katerimi se je spopadala z izzivi, ki so ji prišli na pot,« je zapisal 63-letni Lorenzo.

Arlene je imela še hči Christino Carole Holmes s tretjim možem in sina Rounsevella Andreasa Schauma s petim možem. Njen zadnji, šesti mož je bil oblikovalec Marc Rosen.