Vojvodinja sussekška

Zaradi Meghaninega ustrahovanja "psihološko travmatizirani"

R.T.
30. 11. 2021, 07.22
Posodobljeno: 30. 11. 2021, 07.24
Deli članek:

Nekaj je moralo iti narobe. Bo več razkrila interna preiskava?

Profimedia
Meghan Markle

Luč sveta je ugledal drugi del dokumentarca britanskega BBC-ja, ki se je izkazal za dokaj kontroverznega. Rdečo nit tvorijo odnosi britanske kraljeve družine z mediji.

In medtem ko se je prvi del osredotočil na princa Williama, se drugi posveti princu Harryju in njegovi soprogi Meghan Markle. Sussekška sta, kot čivkajo že vrabci na strehah, šla na svoje.

Meghan se že nekaj časa sooča z očitki, da je ustrahovala člane svojega osebja, ko je še bila del kraljeve družine. Tako je bilo mogoče v dokumentarcu slišati, da si nekateri od tistih, ki so delali zanjo, še dve leti in pol pozneje niso opomogli. Nekaj je torej moralo iti narobe, da so tako zelo »psihološko travmatizirani«.

Jenny Afia, pravna zastopnica vojvodinje, je opozorila na nedoslednosti v dokumentarcu. Izpostavila je tudi, da je Meghan vsakršno ustrahovanje podrejenih zanikala.

Obtožbe že nekaj časa preiskuje tudi Kensingtonska palača. Pri tem naj bi se osredotočala na njen obisk Avstralije. Spomnimo. Na 16-dnevni odpravi leta 2018 naj bi prišlo do več »trkov glav« med Meghan in njenim osebjem.