Monaški vladar v skrbeh za svojo drago soprogo

FOTO: Prizor, ki je ganil svet – monaški princ in princesa.

N.S.
29. 11. 2021, 20.00
Deli članek:

Na monaškem dvoru so zadnje dni močno zaskrbljeni zaradi princese Charlene, ki so jo sprejeli v bolnišnico. Vse oči sveta pa so zdaj uprte v njena otroka, šestletna dvojčka, princa Jacquesa in princeso Gabriello.

Profimedia
Monaški princ in princesa

Soproga kneza Alberta, princesa Charlene, se je po manj kot letu dni v Južni Afriki pred nekaj dnevi končno vrnila k svoji družini v Monako.

Profimedia
Takole so navdušili na balonu, kjer sta otroka pokazala, da pogrešata mamo.

Profimedia
Princesa Charlene in monaški knez Albert

Na začetku maja, ko je bila Charlene še v Evropi, je imela lažji zobozdravstveni poseg, sredi maja pa se ji je ob prihodu v Južno Afriko razvila okužba. Kmalu je začutila bolečino v ušesih in zdravnikom dejala, da ne more izenačiti pritiska, kar ji je na koncu onemogočilo letenje. Zaradi težave je imela junija in avgusta korektivne operacije, septembra pa je bila zaradi zapletov hospitalizirana. Njena hospitalizacija se zdaj nadaljuje v Monaku, zaradi česar so mnogi podaniki v deželi zaskrbljeni. Minuli vikend pa sta pozornost sveta vzbudila njena otroka, dvojčka, princ Jacques in princesa Gabriella. Po tem, ko je monaški princ Jacques skupaj z drugimi otroki, pa tudi z očetom, princem Albertom, posadil južnoafriško drevo v čast mami, princesi Charlene, ki je trenutno hospitalizirana, je šestletnik nežno objel svojo sestro Gabriello in ji s tem pokazal, da bo vse v redu. Njune fotografije so zakrožile po spletu in ganile tudi najmočnejše. Dvojčka sta s svojimi risbami in sporočili podpore pokazala, kako zelo pogrešata mamo, ki se je po desetmesečni odsotnosti iz Južne Afrike vrnila v Monako, a bila z njimi le nekaj dni. Zato ne preseneča, da so fotografije, ki so nastale med sajenjem južnoafriškega drevesa v čast njuni bolni mami, obkrožile svet.