Nadarjen glasbenik Samuel Lucas pravi, da sta za njim zelo delovna in produktivna poletje in jesen. »Neskončno vesel sem bil, da smo se lahko objemali skozi glasbo, zadnje tedne pa se je za nas umetnike žal spet vse ustavilo. Nastopi glasbenikom se odpovedujejo ali prestavljajo in prihodnost je ponovno negotova. Trenutno vam lahko poklonim le novo pesem – to je 'vse, kar imam',« ob predstavitvi nove skladbe pravi Lucas, ki verjame v boljši jutri.

»Ljudje lahko damo vse, kar imamo, če le verjamemo v sočloveka in svoj življenjski cilj. Veliko nove glasbe sem spisal v koronskem času. Na začetku, priznam, so mi nove okoliščine odvzele precej volje, tako kot marsikateremu glasbeniku. Po kitari nisem posegel tolikokrat, kot bi si želel. Ko sem sprejel nove okoliščine, pa sem vendarle lahko začel ustvarjati. In več ko sem pisal, bolje sem se počutil. Muzika je res balzam za dušo,« pravi Lucas in dodaja: »Vmes je nastala tudi skladba Vse, kar imam, ki je preprosto rečeno velik poklon glasbi, ljudem in vsem dobrim stvarem, ki jih vsak izmed nas nosi v sebi.«

samuel lucas 1
Foto Factory
Samuel Lucas

Samuel je znan kot glasbeni avtor, zato se tako kot pod vse skladbe od leta 2018 tudi zdaj podpisuje pod avtorstvo glasbe in aranžmaja, besedilo pa je znova spisal Samuelov dolgoletni prijatelj in sodelavec Rok Lunaček. »Samuel je izjemen človek, tako z glasbene kot s človeške perspektive. Tale nova pesem je tudi mene popolnoma zagrabila in me ne spusti že od prvega poslušanja dalje,« vnovično sodelovanje z glasbenikom komentira Rok Lunaček.