Pop legenda

Alfi Nipič znova v bolnišnici, tokrat zaradi koronavirusa

Eva Jandl
25. 11. 2021, 20.32
Posodobljeno: 25. 11. 2021, 20.44
Deli članek:

Po težavah s srcem in slinavko, ko si je že dobro opomogel in načrtoval proslavljanje svojih velikih obletnic – 50 let skladbe Silvestrski poljub in 60 let kariere –, smo izvedeli, da je Alfi Nipič znova v bolnišnici.

Osebni arhiv
Alfi Nipič

Legenda slovenske zabavne glasbe Alfi Nipič je zaradi okužbe s koronavirusom v bolnišnici, smo izvedeli. Glasbenik iz Jarenine se zdravi v mariborskem kliničnem centru in potrebuje predihavanje z respiratorjem. Alfi, ki je še pred nekaj dnevi nastopil na TV Slovenija, je imel sicer v preteklosti zdravstvene težave s srcem in slinavko ter je že potreboval bolnišnično oskrbo, nam je povedal med zadnjim pogovorom pred dvema mesecema.

»Dvakrat sem imel vnetje slinavke in bil sem v kritičnem stanju, en mesec nisem mogel ne govoriti ne hoditi. Vsega sem se moral naučiti znova, tako da se zdaj počutim kot pred leti. Res je čudež, da sem si tako opomogel, spet lahko hodim, govorim, prepevam,« nam je takrat dejal in dodal, da mu največ pomaga soproga, prehranjuje pa se po posebno strogi dieti. 

Alesh Maatko
»Ko pride polnoč, ko gorijo le še sveče, spet te poljubim, voščim ti veliko sreče,« v pesmi prepeva Alfi Nipič.

Dve obletnici

Del Alfijeve kariere je tudi popularna glasba in po pesmi Silvestrski poljub, ki bo kmalu, 5. decembra, praznovala že 50 let, je dobil vzdevek »gospod Silvester«. Sam letos praznuje 60 let glasbene kariere, znan pa je tudi kot pevec v Ansamblu bratov Avsenik, ki je v svetovnem merilu verjetno najuspešnejša slovenska glasbena skupina. Ob obletnicah je sicer želel pripraviti koncert, a si je zaradi situacije premislil in napovedal razstavo v Mariboru ter tudi izid svoje biografije, ki jo je končal pred kratkim.