Duet

Združila moči v novi himni veselega decembra

Nejc Simšič
25. 11. 2021, 20.05
Deli članek:

Priljubljena pevka Rebeka Dremelj in pevec Sebastian letos obeležujta 20 let prijateljstva, zato sta ob obletnici združila moči in predstavila pesem, za katero upata, da se bo usidrala v srca Slovencev.

Splet
Sebastian in Rebeka

Čeprav se nepremagljiva Rebeka Dremelj in pevec Sebastian poznata že okroglih 20 let, sta šele zdaj združila glasbene moči.

»Nisva odlašala, ampak stvari morajo dozoreti in prej nisva našla pravega trenutka. Letos obeležujeva 20 let prijateljstva, jaz pa 20 let kariere. Vse je nekako sovpadlo, da je to moralo biti letos. Pa tudi ljudje so tako negativno nastrojeni in mera optimizma ne more škoditi. Zato sva se odločila, da je letos primeren čas, da izdava to pesem,« je priznala Rebeka, Sebastian pa je dodal: »Oba sva vsak na svojem koncu deloholika, zato nama nikdar ni bilo dolgčas ne zasebno ne poslovno. Ko tako pomislim, so morda bili prav najini oboževalci tisti, ki so zasadili seme o duetu, in ker sva oba nasmejana pozitivca, sva brez razmišljanja, predvsem pa z ogromno veselja skočila na predlagani vlak.«

Tibor Golob
Rebeka Dremelj in Sebastian

Naj živi božični duh

Naslov njune božično obarvane pesmi je Ko primeš me za roko, saj je to energija, ki jo zdaj vsi potrebujemo. »Poslanstvo pesmi je opomniti, kaj je bistvo ljudi: smo družabna bitja, ki potrebujemo dotike, objeme, pogovore, druženje. Vse to nas loči od ostalega živega sveta, in če nam to vzamejo, kaj sploh še ostane od človečnosti? S pesmijo želiva ljudem predati prav to sporočilo: ne pozabimo, kdo in kaj smo, povežimo se, ne bojmo se eden drugega in predvsem si bodimo zavezniki. Spoštujmo drug drugega z vsemi različnimi mnenji in prepričanji,« je povedal Sebastian. Za pesem sta posnela tudi čudovit praznični videospot. »Božič in praznike sva izbrala, ker se nama zdi pomembno, da ta čas, ki je že tako čaroben in lep, narediva še malce lepši in bolj čaroben, predvsem pa bolj vesel in sproščen.«

Splet
Sebastian in Rebeka

Zvezdnika sta na snemanju resnično poskrbela za vse – tudi za sneg. »Za sneg je poskrbel Sebastian, kar je pomenilo pravo božično pravljico. Tudi Jerneja P. Zhembrovskyy je naredila takšno sceno, da je nismo hoteli podreti in bi jo najraje peljala k sebi domov,« se spominja Rebeka, ki je že med snemanjem spota razkrila poljub s Sebastianom. »Najin poljub ima luštno zgodbo, saj sta imeli moji hčerki kup vprašanj, zakaj je mami poljubila drugega moškega. (smeh) Potem smo podali kar nekaj razlag, saj nam je bilo zelo smešno, kako otroci to dojemajo,« je razložila Rebeka, ki s Sebastianom stavi na pozitivo, dobro voljo, in da vsi najdemo pot na prave tire.